Tarikh Upsr 2016 dan Jadual waktu peperiksaan.

Berikut adalah tarikh UPSR 2016 dan jadual waktu peperiksaan UPSR mengikut kategori. Kepada ibu bapa yang anak nya akan menduduki peperiksaan UPSR 2016 mohon kurangkan sikit rasa gemuruh tu. Tak lama lagi dah.. parents kena lah cool dari anak – anak kan ? Doakan anak saya Nurul Aliya Shakira berjaya menduduki peperiksaan 2016 pada tahun 2016 ini. Apa pun keputusan redha. Eh belum lagi nak exam dan ada ucapan. Heh heh … Apa pun terima kasih banyak di ucapkan kepada Encik Samsudin kerana meng upload jadual periksa ini di laman Scribd nya. Baru lah saya dapat tengok dan share.

genius

Tarikh peperiksaan UPSR : 4 September 2016

Jadual Waktu UPSR 2016 – Calon Biasa

 

Jadual Waktu Upsr 2016 Cbk A

Jadual Waktu Upsr 2016 Cbk b 

Tips untuk ibu bapa ketika anak sedang periksa.

Scroll facebook nampak kawan share tips untuk ibu bapa ketika anak sedang periksa. Terus niat nak tulis letak di blog untuk rujukan diri sendiri dan sebarkan kepada lebih ramai ibu bapa. Kalau ada ramai ibu bapa yang baca blog puanbee lah.

Hari ni hari pertama anak yang nombor 3 tu periksa. Tahun 1 kan. Si kakak aliya dan kakak husna tak ada lah terasa apa sangat sebab dah biasa. Padahal si kakak tu nak UPSR tahun 2016 ni. Punya lah mak dia pulun tidur awal. Bangun awal , sekali jalan sesak teruk ya amat. Kenapa tah KL ni. Makin lama makin teruk. Lagi tambah jalan , lagi tambah MRT , LRT , HIGHWAY , TRAFFIC LIGHT lagi teruk sesaknya. Pening dah kepala ni nak drive di KL setiap hari. Rasa nak pindah balik duk taiping.

peperiksaan

Berbalik kepada tips untuk ibu bapa ketika anak menduduki peperiksaan. Benar kan.. doa ibu bapa itu mujarap. Lagi -lagi ibu .. jadi marilah kita doa banyak-banyak. Supaya anak mendapat berkat .. untuk menjawab soalan peperiksaan. Belajar tu dah belajar dah usaha tu dah usaha dah. Tinggal lagi doa je lah dari ibu bapa.Continue reading