Tayang Bentuk Page G+ Puanbee.com

Share

Sejak saya buat entri G+ yang bertajuk Follower Widget Akan Di Mansuhkan Ganti Dengan Google + banyak soalan yang saya dapat melalui email , komen dan juga facebook , dan juga melalui page G+ saya sendiri , ramai yang masih tak tahu .. hahaha saya pun sama juga masih mencari arah , haluan untuk berkomunikasi di G+.

page G+ puanbee.com
page G+ puanbee.com

Antara soalan yang biasa di tanya :

  1. Macam mana nak buat G+ Page ?
  2. Macam mana nak buh gambar profile ?
  3. Macam mana nak letak kan widget G+ di blog ?

ok malam ni tak larat pula nak buat entri , esok saya jawab semua boleh ? letih betul lah jogging petang tadi … korang layan lah gambar tu dulu , saja nak kasi korang up sikit gelora untuk ber G+ dengan saya nanti. Cantik di profile boleh letak gambar yang di panggil Scrap Book.(kalau tak silap lah)

p/s : jogging kemas dapur ๐Ÿ™‚

Watermark Percuma Terbaik !!

Share

Watermark percuma , yer percuma , order je terus dapat hikhik ๐Ÿ™‚ Agak lewat sebenarnya nak promosi blog kak syamila yang design watermark utk puanbee.com , Sebenarnya tak de satu pun yang boleh saya kekalkan ni baru nak kekalkan design blog ni tanpa ubah – ubah apa-apa lagi dah. Lepas tu tengok orang ada watermark kita pun tergedik-gedik nak juga watermark comel haha! .. kalau rajin saya masukkan watermark kalau malas tu bantai upload je lah gambar tu tanpa watermark , eh pembetulan bukan malas nak cepat ..

watermark percuma!
watermark percuma!

Continue reading

Tempah Header Flash Yang Bergaya Disini

Share

Ramai yang tanya header flash puanbee nih sapa yang buat , maaf bukan tak nak buat entri promo atau share dengan korang , tapi masaalahnya nak masukkan code di post ni cukuplah payah , asyik tak menjadi je ..rasanya dah berpuluh kali lah masukkan post tajuk bagai , last-last header nya tak keluar terpaksalah disampahkan entri tersebut, tapi kali ni berjaya rupanya code tu kena rapatkan , alahai sengalnya puanbee ni ๐Ÿ™‚


Continue reading

Cara Tukar Gambar Gravatar

Share

Saya mendapat pertanyaan dari kakpah cara tukar gravatar yang sedia ada ke versi lebih comel kehkeh , elok juga kak pah tanya kalau tak saya lupa nak beritahu pada semua orang hehe.. sebelum tu sesiapa yang belum ada gravatar yang cantik untuk tinggalkan komen di blog wordpress atau pun tempat komen jenis diskuss misalnya , boleh lah tengok tutorial disini

Kemudian kalau rasa nak tukar-tukar gambar boleh lah ikut tutorial di bawah ni ,

langkah pertama haruslah klik link website gravatar tersebut ye ๐Ÿ™‚

http://en.gravatar.com/

Dah tu login lah , kalau lupa password nya sila request password baru ย dengan klik ” forgot password ” ย tu dan masukkan email yang sama korang daftar kali pertama ok (sebab saya selalu lupa heheheh) kemudian tengok email korang semula ..reset password baru dan ada lah akaun korang ๐Ÿ™‚

tukar gravatar

tukar gravatar

kemudian boleh klik pada “add a new image ” dan masukkan gambar baru korang yang kacak dan cun melecun tu ..senang aje lah ye …

itu saja .. dan taraaa gravatar saya pun bertukar lah hikss.. sekian ..