Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress

Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress

Assalamualaikum dan hai , tutorial mendaftar iklan ADSense bagi pengguna blog wordpress ini di minta oleh seorang rakan blogger iaitu ciktom. Saya sebenarnya agak malu nak berkongsi , ye lah blog saya tidaklah hebat mana , tapi allhamdulillah dengan tidak menghadiri mana-mana event atau menerima banyak iklan dari adsvertiser Malaysia ni , blog saya masih […]

Photobook Bikin Sendiri – Say Cheeseeeee ~

Photobook Bikin Sendiri – Say Cheeseeeee ~

Nak buat photobook , custom sendiri tak ? boleh lah terjah Cheesebook.com.my . Kalau rajin .. ¬†Saya dah plan nak buat sejak 2 minggu lepas , tak siap-siap .. punya la mood ibu mengandung ni teruk sampai bukan pergi ke laut , tapi ke mana pun tak tau . Asyik nak tidur jek .. kemas […]

Minta Tolong

Minta Tolong

Kali ni terpaksa mintak tolong dari rakan blogger yang bijak pandai lagi. Saya memang dah buntu sangat-sangat. Jika sebelum ni saya pakai theme warna ungu tu dah memang puas hati sangat-sangat tetapi sejak update wordpress kepada versi terbaru , saya perasan theme atau blog saya ni ada masaalah lain. Semasa pakai theme ungu tersebut saya […]

Cara Buat Google + Page Dan Masukkan Badge G+ Disidebar Blog

Cara Buat Google + Page Dan Masukkan Badge G+ Disidebar Blog

Salam , terpaksa juga buat tutorial mengenai Google + ni memandangkan banyak nya permintaan dan pertanyaan untuk buat akaun google + dan page google + (susahnya nak taip Google+ ni kan ? patut buh nama best sikit hehehe ) INFO : Tayang Bentuk Page G+ Puanbee.com Follower Widget Akan Di Mansuhkan Ganti Dengan Google + […]

Tayang Bentuk Page G+ Puanbee.com

Tayang Bentuk Page G+ Puanbee.com

Sejak saya buat entri G+ yang bertajuk Follower Widget Akan Di Mansuhkan Ganti Dengan Google + banyak soalan yang saya dapat melalui email , komen dan juga facebook , dan juga melalui page G+ saya sendiri , ramai yang masih tak tahu .. hahaha saya pun sama juga masih mencari arah , haluan untuk berkomunikasi […]