Make 11.11 Fly – Traveloka ada buat promosi sempena sale 11.11 tahun ini.

Assalamualaikum dan hai sekali lagi. Puanbee tengah rajin nak menulis ni. Meh nak kabo kan promosi terkini sempena 11.11. Semua website online sibuk la buat promosi 11.11 ni. Puanbee pun sibuk la ambik tahu kot kot ada yang berkenan kan. Pssstt 11.11 besday anak lelaki saya. Meh bagi hadiah meh. Ada yang berhajat nak fly fly dengan keluarga sempena cuti sekolah atau korang yang dah memang kerja 24 jam fly tu mari lah tengok promosi terkini TRAVELOKA. Jangan lambat bertindak nanti melepas. Pada 10.11.17 11.11.17 12.11.17 Traveloka mengadakan promosi pergi ke mana sahaja. Minimum 2 pax termasuk penerbangan pergi balik. …

Continue reading

#MYTravelAdventure – Sehari di SAFARI PARK BUKIT GAMBANG

Hai semua. Cerita #MYTravelAdventure ini khas buat Traveloka , demi support contest mereka untuk blogger. Ampun terlewat agak sibuk. Gambar ni semua adalah hasil jalan-jalan dalam Malaysia pada tahun 2015. Tapi belum pernah di publish di blog. Saya pergi masa tu memang tak rancang. Jika korang semua jenis travel sesuka hati je boleh lah geng. Jam 11 malam macam tu suami cakap jom jalan. Kita pun terus pack baju masuk dalam kereta jalan. #MYTravelAdventure kali ini kami pergi ke Gambang Waterpark dan Safari Park yang terletak di Bukit Gambang Kuantan Pahang. Kalau rajin nak tengok gambar boleh ke instagram tapi kena…

Continue reading

View di Langkawi Hotels dan Borong Coklat

Hey you guys, i’m eating chocolate now. Hershey’s Kisses. Sedap sangat hahaha. Siapa-siapa yang hantu coklat macam i ni, mesti tahu kelazatan dan keenakan coklat ni. Ni adalah antara coklat favourite yang I memang akan beli kalau pergi langkawi. Rugi kalau datang langkawi tak shopping coklat coz harga dia murah la berbanding dekat KL tu. Kredit imej: Google Images Well baru-baru ni I kena pergi langkawi for work purpose. So alang-alang pergi ke sana, borong la coklat sikit untuk souvenier kawan-kawan opis, family and keperluan diri sendiri. Dalam sedar tak sedar I punye borong coklat ni sampai la beratus-ratus ringgit…

Continue reading