tips rumahtangga

pengalaman melahirkan anak

Pengalaman mengandung , alahan dan proses bersalin 3 anak

Sekadar nak berkongsi dan mengenang kembali saat-saat kali pertama di sahkan mengandung , kali kedua dan kali ke tiga disahkan mengandung. Manis je rasa mengandung ni sebenarnya. Maafkan saya jika ada pembaca yang harap sangat-sangat dapat zuriat tetapi belum sampai masa lagi. Banyakkan lah doa , zuriat ini merupakan anugerah Allah juga. Ada zuriat adalah …

Pengalaman mengandung , alahan dan proses bersalin 3 anakRead More »

anak-anak ketika cuti sekolah

11 Tips : Lakukan Bersama-Sama Ketika Cuti Sekolah Hujung Tahun

Cuti sekolah hujung tahun tiba lagi , selepas habis cuti anak-anak akan memulakan sesi persekolah untuk tahun baru , guru baru dan buku baru. Apa yang boleh di buat di waktu cuti sekolah panjang begini selain dari bercuti bersama keluarga , bangun lewat dan menonton kartun sahaja ? Sebelum ini di post Cuti sekolah bermula …

11 Tips : Lakukan Bersama-Sama Ketika Cuti Sekolah Hujung TahunRead More »

jika lelaki kawin ramai

Lelaki Kahwin Ramai – Bh

Anda mampu ?? berkongsi suami dengan puluhan wanita lain ? menjaga keluarga hingga satu kampung jumlahnya .. perghh nak imagine pun tak berani .. Lelaki kahwin ramai sumber pancawarna utusan 21-10-2012

tip di dapur simpan tauge

Tips Dapur : Simpan Tauge

Tips didapur khas untuk wanita surirumah , daddydirumah dan lain-lain. Kadang-kadang benda simple ni yang kita tak tau dan akibatnya menyebabkan pembaziran. Biasa kan ? bila beli taugeh terbanyak sikit , tapi guna sikit je .. dah tu bila simpan dalam peti ais cepat je busuk dan menjadi hitam atau lebam lebam. Sini saya kongsikan …

Tips Dapur : Simpan TaugeRead More »