Articles Tagged with tips rumahtangga

Kisah Rumahtangga : Menantu vs Mertua

menantu vs mertua

Kesimpulan selepas baca cerita ni . Semua menantu dan mertua ada kelemahan masing-masing , nak tegur biarlah berhemah ..jangan ingat mertua tak ada buat salah dan menantu tu kurang ajar je. Jangan pulak ingat menantu tu boleh di buat apa saja sebab orang muda tak boleh melawan cakap mertua. Sama-sama…

Read More

Lelaki Kahwin Ramai – Bh

jika lelaki kawin ramai

Anda mampu ?? berkongsi suami dengan puluhan wanita lain ? menjaga keluarga hingga satu kampung jumlahnya .. perghh nak imagine pun tak berani .. Lelaki kahwin ramai sumber pancawarna utusan 21-10-2012 Please follow and like us:0

Tips Dapur : Simpan Tauge

tip di dapur simpan tauge

Tips didapur khas untuk wanita surirumah , daddydirumah dan lain-lain. Kadang-kadang benda simple ni yang kita tak tau dan akibatnya menyebabkan pembaziran. Biasa kan ? bila beli taugeh terbanyak sikit , tapi guna sikit je .. dah tu bila simpan dalam peti ais cepat je busuk dan menjadi hitam atau…

Read More

Didalam kekalutan ada kemanisan

abang

Dah puas minum kopi senyum , memang masih boleh tersenyum walaupun sedikit kelat. Kelat-kelat pun ada juga manis , bukan kelat peria tu .. kelat sampai tak boleh telan. Allhamdulillah .. semalam (rabu 10 oct) suami saya dah dibenarkan keluar dari wad hospital selepas suami merayu nak keluar , ikutkan…

Read More

Ramadhan kami tanpa ayah

julai 001 - Ramadhan kami tanpa ayah

Masuk seminggu ayah tak ada , sempat berbuka puasa dengan ayah pada hari ramadhan pertama saja. Sabor je le… Ayah pakai fon nokia , ibu pakai iphone , masaalahnya disini adalah .. tak boleh mms gambar. Line internet pula tak ada disana. Biasanya kalau ayah pergi kerja jauh-jauh kami akan…

Read More