Segmen Puanbee : Review Blog aufafielfelix

Salam Bahagia Semua 🙂
Segmen puanbee masih berlangsung , cuma malam ni agak lewat memandangkan tadi sesi berjimba dengan princess3 tu semua , then balik puanbee di serang sakit gusi ya amat ni , memandangkan dah janji sehari seorang maka puanbee teruskan , erm sesiapa yang nak join tu boleh lagi yer bee nak review 27 blog , sekarang ada 20 blog so ada lagi 7 blog aje lah kan , jadi cepat kalau terlambat melepas heee…

Malam ni puanbee men review blog aufafielfelix , erm susah sungguh nak ingat dan nak eja nih maklum lah puanbee dah tua ekekek..Banyak nak kena tambah dan buang dalam blog aufa ni . jangan nangis yer ..

Saja tak nak print header aufa sebab header tu mesti koram dah biasa tengok kan baik tengok owner blog aufa tu hee..

OK speed blog cantik sangat dah , tak ada masaalah yer..

Alexa ni kena jugak masukkan meta tag , supaya cepat di index ok , nanti akk bg url untuk alexa.

yang perlu ditambah :

1-blog archieve untuk senang pengunjung mencari topik2 lain
2-label-lagi untuk memudah kan pengunjung mencari artikle mengikut kesesuaian
3-sitemap-untuk SEO dan juga memudah kan pengunjung mencari atau membaca kesemua artikle blog mengikut tajuk , ianya merupakan peta blog diibaratkan jantung blog lah.
4-tempat komen jenis pop-up window-memudahkan pengunjung meninggalkan komen , rata-rata blogger tak suka menunggu lama apatah lagi mereka yang menggunakan perkhdmatan broadband , agak lambat nak loading page banyak kali,
5-sidebar sebelah kanan untuk SEO-kerana google akan crawl dari kiri kekanan jadi jika terdapat widget di sebelah kiri , google lambat nak index content blog
6-masukkan meta tag alexa ,
7- custom meta tag title blog

yang perlu di buang :

1-lagu – kebanyak kan blogger tak suka blog yang ada lagu , kerana kadang-kadang tu kita pun akan pasng lagu di laptop sendiri , apabila masuk ke blog yang ada lagu mesti tak boleh duduk lama bisingggg dan juga ianya menggunakan code script , juga memberatkna blog sedikit sebanyak .
2- poll nuffnang dan widget nuff berbentuk bunga tu tak perlu , tak mendatang kan apa-apa kebaikkan pun 🙂 malahan si bunga tu akan mengganggu jika pengunjung menggunakan notebook yang skrin nya kecil.
3-live traffic feed tu pun tk perlu 🙂 tak ada faedahnya

Yang lain tidak ada masaalah 🙂 sini akk sertakan url untuk rujukkan aufa yer..

1-Cara pasang sitemap di blogspot
2-apa itu alexa ranking
3-cara untuk daftar alexa
4-cara buat pop up window untuk tempat komen
5-tips untuk blog mesra SEO

OK harap aufa tak menangis lah hee banyak kena buang , akk tau benda tu kita suka , tapi kita suka tak semetinya orng suka , orang tak suka dah tentulah mendatangkan keburukkan kepada blog kita kan ? ermm puanbee cakap pandai blog puanbee penuh dgn iklan haa..harap bersabar puan bee tengah bereksperiment dengan syarikat pengiklanan ni 🙂

sekian ..sakit gigiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii uwaaaaaaaa………………..

Please follow and like us:
200