Butik Online Malaysia kini mengadakan promosi sempena ulang tahun pertama pembukaan butik online mereka dan juga sempena Hari Raya Haji yang akan tiba tidak lama lagi. Sekarang memang banyak butik online di Malaysia ni. Nak kena pilih betul-betul yang mana satu memberi perkhidmatan terbaik , itu yang susah. Sasaran butik online dah tentu pelanggan dari kaum wanita macam saya.

Walau apa pun setakat ini saya membeli belah secara online , alhamdulillah jumpa penyedia butik online yang memberi perkhidmatan terbaik dan puas hati ( kalau tak puas hati pun kita blogkan jugak kan ??  )

Jika korang nak cuba membeli di Butik Online Malaysia ini senang sahaja .

Sila ke   — >  http://butikonline.com.my/  dan pilih kategori pakaian ( product category ) yang korang suka di bahagia sidebar blog tersebut , contoh dalam gambar di bawah.

bto 1Read More →

Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik ini di bawakan oleh Model peti sejuk terkini iaitu MITSUBISHSI ELECTRIC FOLIO JX dan BX . Ewah serupa pakar dalam pemilihan untuk peti sejuk pula ye. Dari maklumat yang saya terima peti sejuk memang memainkan peranan penting dalam sesebuah rumah. Setiap rumah mesti ada peti sejuk. Dari peti sejuk lah anak-anak akan mendapatkan makanan berkhasiat dan sedap-sedap ( serta merta terbayang kek dalam peti sejuk )

Sedikit Info Tentang Peti Sejuk Baru Jenama MITSHUBISHI ELECTRIC model terkini FOLIO JX dan FOLIO BX.

Peti Sejuk Terkini MITSUBISHSI ELECTRIC FOLIO JX / BX & Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik

Mitsubishi Elektrik Sales Malaysia Sdn Bhd kini mmperkenal Peti Sejuk terkini Siri Folio JX dan Folio BX. Dengan bercirikan Smart Cube iaitu keupayaan menyimpan barangan lebih besar dan lebih bergaya. Selain dari itu Struktur Penebat Kepanasan Nipis Baru juga di sertakan iaitu rekaan pintu dan dinding peti sejuk yang lebih nipis tanpa mengurangkan prestasi penebatan keseluruhan peti sejuk.Read More →

Terima kasih di ucapkan kepada pihak Nokia Malaysia kerana memberi peluang kepada blogger mak – mak ini mencuba sendiri Nokia Lumia 925 merupakan telefon pintar yang menggunakan Sistem Window 8 sebagai Sistem Operasi nya.

Window 8 yang sudah tersedia terpasang di dalam telefon pintar ini begitu lancar beroperasi kerana kuasa memproses processor Dual core Qualcomm Snapdragon S4 dengan clock 1.5GHz yang menjadi punca kuasa utama telefon pintar ini. Buat pengetahuan semua kapasiti bateri adalah sebanyak 2000mAh , dan ianya lebih dari mecukupi.

nokia lumia 925 review

Dengan paparan AMOLED 4.5 inci yang diberi nafas baru dengan sistem PureMotion, bersenjatakan pula dengan sebuah kamera belakang 8.7 MP yang menggunakan lens Carl Zeiss, Lumia kali ini bukan calang-calang Lumia. Ini Nokia Lumia 925.

Ketebalannya hanya 8.5 mm  , nipis dan ringan … al-maklumlah puanbee biasa guna tab yang besar lagi berat dan ini memberi satu kelainan dari segi rasa.

Melihat pada design asas diperbuat daripada aluminium di keliling tepi telefon pintar tersebut. Di belakang pula, diperbuat dari bahan polycarbonate dengan kemasan yang terasa seperti getah membuatkan perasaan premium pada telefon pintar tersebut.

Skrin pula diperbuat daripada Gorilla Glass 2 dikatakan mampu menahan pelbagai keadaan lasak dan mengelakkan calar.Read More →

Perut dah buncit pun nak makan angin lagi. Sekarang ni agak stress mental dan fizikal lah , fizikal agak letih menguruskan anak-anak , mental agak letih melayan kerenah seseorang. Walau stress anak-anak kita mana boleh abaikan ye dak ? Nak handle anak ni , mak memang kena aktif selalu .. boleh tak boleh .. boleh la …. hihihi ~

jalan-jalan tescoRead More →