Review Medina Essential selepas 3 bulan mengamalkan nya.

Ya ampun .. saya pemalas menulis sekarang dah lama berniat nak tulis pasal Medina Essential ni… Bukan malas sebab apa lah .. rata-rata dah tahu saya mak beranak 4 , suami lak jauh .. perkahwinan jarak jauh ni mencabar hokey … emosi  yang stabil dan semangat yang kuat memang kena ada , nak jaga 4 orang anak yang kecik2 belaka tu. Weh .. tapi belum tahap menangis lah .. okay lagi.. Pastu sekarang saya buka bisnes online . jenuh lah study buat open cart .. hehe .. siapa friend di fb tau lah .. meroyan .. harap ampun la ..…

Continue reading

Toshiba Canvio Slim II 1TB , USB 3.0 ( Hard Drive External Portabel Terkini )

Toshiba Canvio Slim II 1TB , USB 3.0  dari TOSHIBA MALAYSIA   ….. Saya kan …. rasanya cari Hard Drive External Portable ni dah bertahun dah. Dah 3 kali laptop lama rosak sampai ke tukar ultrabook  baru awal tahun kelmarin. Data dalam laptop lama semua hilang bersama dengan laptop lama , simpan dalam laptop dalam lemari sebab nya tak jumpa pula hard drive external portabel yang berkenan. Sekarang dah dapat sebijik Toshiba Canvio Slim II 1TB  dari TOSHIBA MALAYSIA . Kemain happy … dah tentu tak ada data yang akan hilang lagi. Data dalam laptop lah .. bukan dalam kepala ni. Nak bagi tau…

Continue reading

Flet Craft : 100% Buatan Tangan

Flet Craft kini semakin popular di Malaysia. Ada banyak page facebook , blog serta media social lain yang menawarkan perkhidmatan membuat benda – benda comel menggunakan pelbagai bahan. Flet Craft adalah salah satu dari berjenis-jenis craft. Bagus juga kan .. jika ada adik-adik yang leka buat flet craft ni pun bagus. Kurang sikit aktiviti social diorang. Teringin juga nak ajar anak-anak buat flet craft ni sebagai hobi mereka. Masaalahnya mak dia tangan keras. Hahahah … tak comel kalau mak nye buat. Sudah nya tempah aje la pada kawan-kawan yang ber tangan seni itu.

Continue reading

Promosi VCO CATALYST ( Minyak kelapa dara ) Batch 1

Selain dari buat duit dengan blog dari servis iklan dan lain-lain , saya juga ada bisnes sendiri. Bisnes vco catalyst ( minyak kelapa dara ) ini bergerak diam-diam. Seronok pula sebab sentiasa mendapat pelanggan setiap masa. Allhamdulillah .. kebanyakkan nya pelanggan yang membeli untuk repeat order. Kebanyakkan nya juga pernah beli VCO dari orang lain dan berkesan lepas tu stokis / ejen tu berhenti jual , jadi rezeki saya la.Rezeki jangan di tolak. Satu sms bernilai bagi saya. Di sebabkan saya rasa happy menjual VCO Catalyst ni , saya bercadang ingin membuat sedikit promosi untuk pelanggan terchenta. Jangan marah ……

Continue reading