Ya ampun .. saya pemalas menulis sekarang dah lama berniat nak tulis pasal Medina Essential ni… Bukan malas sebab apa lah .. rata-rata dah tahu saya mak beranak 4 , suami lak jauh .. perkahwinan jarak jauh ni mencabar hokey … emosi  yang stabil dan semangat yang kuat memang kena ada , nak jaga 4 orang anak yang kecik2 belaka tu.

Weh .. tapi belum tahap menangis lah .. okay lagi.. Pastu sekarang saya buka bisnes online . jenuh lah study buat open cart .. hehe .. siapa friend di fb tau lah .. meroyan .. harap ampun la .. terpaksa korang layan saya kan.

medina

Ramai yang tanya .. rasa apa Medina Essential ni ?

Rasa manis , tak ada rasa fiber tapi mengenyangkan  , rasa macam epal , rasa manis  , rasa manis buah , rasa fresh. Dan itu je .. …  Manis lah .. kandungan nya kurma + delima dan pembagai lain bahan-bahan sunnah di masukkan.  Orang minum pagi dan malam semasa perut kosong kan. Saya minum apabila lapar , tak sempat nak makan , atau memang tak tahu nak makan apa. Read More →

Ya .. review lagi .. Dimana nak beli barangan dapur bawah RM100 ? zaman sekarang ni kena pandai pilih dan ambil peluang , jimat untuk masa depan keluarga gitu. Jadi nak beli barangan dapur tak perlu lah mahal bebenor kata orang perak ye dak ? Kadang-kadang produk sama je , harga tu je lain-lain. Masa ni la kita sebagai pengguna kena bijak.

Jadi marilah kita tengok beberapa pilihan barangan bawah RM100 di LAZADA ni. Bukan harga tu rendah sebab apa , sebab ada diskaun dari 10% – 30% tau . Jadi kita bukan lah pilih barangan tak berkualiti yang tidak di iktiraf tu. No no no .. barangan elektrik yang nak guna hari-hari mesti beli yang original okay.

LAZADA LINK 

lazadaRead More →

Toshiba Canvio Slim II 1TB , USB 3.0  dari TOSHIBA MALAYSIA   ….. Saya kan …. rasanya cari Hard Drive External Portable ni dah bertahun dah. Dah 3 kali laptop lama rosak sampai ke tukar ultrabook  baru awal tahun kelmarin. Data dalam laptop lama semua hilang bersama dengan laptop lama , simpan dalam laptop dalam lemari sebab nya tak jumpa pula hard drive external portabel yang berkenan. Sekarang dah dapat sebijik Toshiba Canvio Slim II 1TB  dari TOSHIBA MALAYSIA . Kemain happy … dah tentu tak ada data yang akan hilang lagi. Data dalam laptop lah .. bukan dalam kepala ni.

Nak bagi tau , kasi korang jeles .. hahaha … Toshiba Canvio SLIM II 1TB ni belum di jual di Malaysia. Baru buat pelancaran  di Singapore je.

hard disk : TOSHIBA EXTERNAL HDD CANVIO SLIM II 1TBRead More →

Flet Craft kini semakin popular di Malaysia. Ada banyak page facebook , blog serta media social lain yang menawarkan perkhidmatan membuat benda – benda comel menggunakan pelbagai bahan. Flet Craft adalah salah satu dari berjenis-jenis craft. Bagus juga kan .. jika ada adik-adik yang leka buat flet craft ni pun bagus. Kurang sikit aktiviti social diorang. Teringin juga nak ajar anak-anak buat flet craft ni sebagai hobi mereka. Masaalahnya mak dia tangan keras. Hahahah … tak comel kalau mak nye buat. Sudah nya tempah aje la pada kawan-kawan yang ber tangan seni itu.

handmade craftsRead More →

Selain dari buat duit dengan blog dari servis iklan dan lain-lain , saya juga ada bisnes sendiri. Bisnes vco catalyst ( minyak kelapa dara ) ini bergerak diam-diam. Seronok pula sebab sentiasa mendapat pelanggan setiap masa. Allhamdulillah .. kebanyakkan nya pelanggan yang membeli untuk repeat order. Kebanyakkan nya juga pernah beli VCO dari orang lain dan berkesan lepas tu stokis / ejen tu berhenti jual , jadi rezeki saya la.Rezeki jangan di tolak. Satu sms bernilai bagi saya.

Di sebabkan saya rasa happy menjual VCO Catalyst ni , saya bercadang ingin membuat sedikit promosi untuk pelanggan terchenta. Jangan marah … semua pelanggan yang pernah membeli atau belum pernah membeli dari saya , di alu-alukan.

Semua gift di bawah di order khas dari kakak saudara saya yang tinggal di Korea. Produk mereka comel-comel. Jadi buat sebagai free gift untuk pelanggan vco saya.

gift 1Read More →