Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

Cuba teka berapa RM untuk satu troli ini ? Ini aktiviti biasa , saya beli barangan dapur yang besar-besar , susu 2-5 paket , semua kelengkapan syampu sabun ubat gigi cukup sebulan. Sebab paling utama tak suka kejap-kejap kena pergi kedai dan beli barang sikit-sikit. Susah nak bajet. Beli baju sebab hari lahir aliya (si kakak) , konon-konon nak bagi hadiah , tapi kena beli 3 pasang.. #pengsanmak. Korang bagaimana pula ?

Continue reading

Memborong di Plaza GM Kuala Lumpur

Dah lama nak share benda ni , tapi itu la sibuk memanjang. Plaza GM KL merupakan tempat memborong terbesar di Malaysia. Telah di catatkan di  dalam Book Of Record juga. Pelabagai barangan tersedia untuk di borong , tinggal lagi pengunjung hanya perlu membawa duit. Jika ada yang ingin berniaga online , berniaga sambilan atau berniaga di pasar malam , ini lah tempatnya untuk mendapatkan barangan dengan harga borong dan berbaloi-baloi. Buat  gaya macam iklan zalora dalam tb “Kasut , mainan , tuala , tudung , minyak wangi , kerongsang dan pelabagai barangan lain ada di Plaza GM KL “ Ahaaa…

Continue reading

Sahabat alam maya kini menjadi realiti

blogger

Blogger admin kongsibersamanora.blogspot.com dan  ashadin.com dan saya (tak kan tak kenal .. ehem ). Saja nak berjumpa lagi sekali kerana di majlis #SBB2013 kelmarin tak sempat nak bertepuk tampar dengan blogger kongsibersamanora (nora ) tu . Beliau kan AJK Majlis. So kita rancang la jumpa lagi sekali. Cuma saya la rasa terkilan sikit tak de masak apa-apa yang boleh di jadikan kenangan .. ye la kalau time sekolah saya memang fokos hantar ambik jek tak sempat nak masak sangat-sangat. Masak ala kadar jek .. soooo sorrryyyyyy nora .. Ashadin.com tu takpe .. sebab bebliau duk dekat aje kan … Jam…

Continue reading

Kali ke – 2 tebus poin bonuslink

tebus poin bonus link

Pertama kali tebus poin bonus link adalah kelakar. Kita nampak macam besar tapi kecil , kali ke dua tebus ni dah pandai sikit. Kali ni baca btul-betul barang apa yang hendak di tebus. Pernah ke tebus poin dari bonus link ni ? kalau belum pernah elok la pergi tengok-tengok website bonus link. Rugi tak tebus .. bukan selalu orang nak bagi. Dulu saya tebus bola , kali ni saya tebus periuk nasi. Untuk kali pertama kita perlu telefon bonus link dan minta no pin. Setelah di beri no pin baru boleh login ke website diorang dan seterusnya buat lah pilihan…

Continue reading