Kasut budak comel-comel

Tahun ni saya shopping dengan semua ada diskaun .. Anak-anak asalkan dapat baru je dah puas hati sangat. Kecil lagi kan , tak pandai jenama-jenama melainkan kita yang ajar dia berjenama. Tahun ni budak gegirl berdua tu nak kasut tinggi sesaja , dari awal bulan puasa sampai ke hari nak membeli asyik cakap nak kasut tinggi. Saya tak suka sebenarnya budak-budak pakai kasut tinggi . Macam tak elok aje …

kasut budak

Kasut baby dan una (gambar bawah) sepasang RM24 , beli 2 pasang dapat RM40 .. haa ..tapi comel kan ?

kasut budak

Kakak ada diskaun 20% saja , kurang pilihan dah sebab pergi beli minggu terakhir ramadhan ..

design kasut cantik-cantik

Gambar di ambil waktu malam … mode manual dan guna DSLR (masih belajar nak mintak orang komen , komen betul2 hikhik… )

Korang dah shopping ke ? saya belum habis lagi sebenarnya , tudung anak-anak dan untuk mak tak beli lagi , saya beli kasut dan tempah sepasang baju kurung untuk diri saya , simple sangat tahun ni … untuk anak-anak je beli lebih sikit , sebab diorang memang sehari salin baju raya 2-3 pasang ..

shopping di tesco

Masa menebus kupon #tesco

Sebenarnya pergi tesco untuk ke pejabat pos untuk poskan lactolite , ada pelanggan yang order lactolite semalam.. korang tak nak ke try lactolite tu ? sambil-sambil tu beli sedikit barang dapur .. tak sangka banyak pulak kupon yang di terima.. Ada keyword yang masuk ke blog saya …

pos laju .. apakah yang akan terjadi jika barang tidak sampai kepada penerima… 

Apa akan terjadi ye ? boleh claim balik agaknya .. tak ada pengalaman pula .. tapi kalau barang pos ekspress tidak sampai , kita boleh kesan semula sampul tu ada dimana , dan sebab-sebab barang tidak sampai , melalui no tracking tu juga kita boleh call pejabat pos dan minta sampul tu di pulangkan ke pejabat pos terdekat.

tetapi pos laju tak tahu .. apa pandangan pembaca ???

shopping di tesco
Harga rendah sempena raya .. meriah  sungguh ..- #tesco

shopping dulu ..

P/S : Tips shopping dengan anak-anak

kwerkee by reebonz

Memperkenalkan Kwerkee By Reebonz – Design Unik Setiap Hari.

Memperkenal kan satu lagi kedai online lah senang citer yang menawarkan barangan unik , design unik setiap hari , di mana barangan ini sangat jarang di jumpai di kedai-kedai biasa di luar sana. Tetapi ada di Kwerkee By Reebonz ni , Jenama Rebonz siapa tak kenal ? mungkin dah ramai kenal dan menggunakan produk Reebonz kan ? Kini Kwerkee di tubuhkan oleh Rebonz khas untuk pembeli seluruh Malaysia dan Singapore mendapatkan produk yang unik ini dengan cara lebih mudah. Iaitu online….

Apa sahaja yang susah di jumpai di luar sana ada di Kwerkee dan yang paling best .. diskaun yang di tawarkan di kwerkee mencecah 70% sangat banyak diskaun yang di beri bukan ?

Shooping barang berjenama di Reebonz
Tentang Kwerkee

kwerkee by reebonz

Screenshot dari media Singapore ketika pelancaran Kwerkee By Rebonz

kwerkee - jam tangan , watch , women watch , unik item

Ok dah faham ? jika korang nak tengok-tengok barangan terbaru yang di jual di Kwerkee ? sila ke Kwerkee.Com dan klik pada tab di bahagian atas yang di tulis “TODAY SALES ” atau “CURRENT SALES”.

Dari situ korang boleh lihat , pelbagai barangan deko rumah , aksesori , jam  tangan untuk lelaki dan wanita. Pinggan yang comel-comel  dan unik dan pelbagai lagi. Dari pada barangan rumah ke gadjet kecik-kecik pun ada.

Saya sangat tertarik pada aksesori iPhone yang memang tak pernah jumpa di luar lagi .. Jam 02 nya pun sangat cute! Yang warna putih tu sepadan sangat dengan iPhone4s saya  ..hehehe sambil menyelam minum air ..

casing iphone unik

kwerkee by rebonzKoleksi Perabut yang sangat unik pun ada , dari kecil ke besar-besar , sangat sesuai untuk sesiapa yang suka deko rumahnya dengan perabot moden dan unik.

kwerkee , jam tangan wanitaJam tangan yang sangat cute .. sesiapa yang cari jam tangan lain dari yang lain , memang boleh sangat order dari kwerkee ni , cantik cantik belaka.. fuh ..demam ….

shopping online di kwerkee , barangan branded

packaging kwerkee

Pembungkusan

Pembungkusan nya pun sangat menarik dan sempurna , memang barangan di kwerkee sangat ekslusif ok..

Penghantaran ke Malaysia dan Singapura sahaja buat masa sekarang.

  • Penghantaran adalah pecuma
  • Keahlian Percuma juga Untuk mendaftar sila klik — > SINI

kwerkee shopping with refferal program

Menarik .. sekarang ni Kwerkee ada membuat satu program refferal  , kenalkan kawan , jemput kawan dan korang akan mendapat hadiah yang sangat menarik dan unit dari kwerkee sendiri.

Setelah mendaftar sebagai ahli Kwerkee :

  • korang boleh mula menjemput rakan dengan memasukkan email kawan-kawan anda di ruangan yang disediakan.
  • Boleh juka berkongsi melalui butang tweet atau post to facebook .
  • Gunakan URL Refferal yang di beri.

kwerkee

Apa yang korang akan dapat setelah menjemput kawan ?

HEAD HONCO

  • 50 Kawan Join dan 5 orang membuat pembelian di kwerkee akan menerima saguhati misteri dari Kwerkee berharga lebih SGD$200

KOOKY CHAMP

  • 10 orang kawan yang join akan menerima SGD$30 Diskaun

PRIME CRACKERJACK

  • 25 orang lagi kawan join , akan menerima diskaun lagi sebanyak SGD$30

Contoh seperti di dalam gambar di bawah.

Menarik bukan ? boleh shopping di Kwerkee dan juga mendapat penjimatan hebat.

refferal , acsesori women , women , shopping

OK kan website Kwerkee ni ?

Barangan yang sangat unik ..cantik .. bergaya rumah dan owner rumah juga.

Jom Follow Kwerkee sekarang di

Website : kwerkee

Facebook : https://www.facebook.com/KwerkeeSingapore

Pinterest  : http://pinterest.com/kwerkee/

Twitter     : @KwerkeeSocial

anak-anak

Shopping Dengan Anak-Anak

Anak tu satu anugerah kalau rasa tak boleh tahan dengan kerenah anak-anak baik jangan beranak. Budak-budak memang luar biasa aktifnya , tambah budak-budak zaman sekarang.. memang tak takut orang ..pergi lah kemana pun masing-masing ada ragam nya..

anak-anak

 Nurul Iman anak saudara yang datang dari kampung dengan maknya , adik saya .. kuat bebenor menagis .. yang pelik bila malam nampak lelaki kacak saya tu dia okey ..hu hu hu .. peminat pak lang nih…

shopping dengan anak-anak

 Laila dan Husna bersama dengan sepupu nya , anak kakak saya .. biasa kalau nak pergi shopping ajak semua adik beradik baru meriah katakan .. hehehe … Read More

Saat Magnum Classic

Tengah rasa bersalah sangat , lepas tu pergi cari benda yang sejuk-sejuk dan sedap untuk di makan , lupakan seketika perasaan bersalah. Tapi tak boleh nak layan perasaan dengan magnum classic ni la, ada pula tukang iklan ..

“nak ikit .. nak ikit.. “

“kongsi la bu..”

aiskrim magnum

Read More

shopping barang sekolah

Hujung Tahun 2011 Yang Super Sibuk

Super sibuk .. kerana semuanya saya kena sediakan sendiri.. si Encik suami juga super sibuk kerana mencari kerja sampingan dan banyak kan OT untuk dapatkan lebih duit .. Bila dah berumah tangga dan ada anak .. masing-masing akan melalui pelbagai peringkat suka-duka dalam kehidupan.

Dari bertunang , bernikah , jadi suami isteri , menatang anak pertama dan seterusnya , menimba pengalaman anak pertama bersekolah dan seterusnya.. semua perlukan sokongan padu terhadap pasangan masing-masing. Saling bertolak ansur itu penting.

shopping barang sekolah

Baru lepas beli baju sekolah , belum beli barang-barang yang lain.. biasanya kalau saya dah pegang troli tu , mesti pulang dengan troli yang penuh .. kelengkapan sekolah dan kelengkapan dapur berasak-asak dalam kepala , yang mana satu nak di pilih ..bayangkan lah bonet kereta pun penuh .. nak angkat semua ke rumah kena 3 kali angkut .. fuhyooo ~

shopping barang sekolah

Anak-anak tahunya nak kaler je .. dia tak tau banyak lagi benda penting bila sekolah nak di buka ni .. Lari bertempiaran bila nampak pintu tesco , port biasa untuk beli barang banyak-banyak .. nanti dapat kupon tesco boleh rebat dan jimat cermat.

Terbaca di blog Denahati tadi , sengaja bro denaihati lewatkan tarikh pengumuman siapa top ten untuk contest gadjet impian kerana memberi laluan kepada program cuti sekolah ..hehe bagus lah tu .. memang ada banyak hendak di lakukan sekarang ni ..

Semalam dah lepas shopping barang sekolah , hari ni nak ke kedai untuk potong sikit tudung kakak , semalam beli tak ada saiz yang sesuai , bila kecil – kecil sangat , bila besar , besar sangat .. kena lah adjust sendiri.

Esok 1hb .. rehat dirumah dan cuci semua pakaian sekolah baru yang anak-anak akan pakai , isnin pergi sekolah kejap tengok koperasi buka ke tidak , kalau buka boleh beli buku .. kena berunding dengan ustazah mengaji kakak pula , nak berhenti dari ustazah itu dan beri kakak sambung mengaji di KAFA je terus , sekarang ni adik pula ikut tinggal dengan saya , tambah lagi jadual daku .. masak untuk dia pula .. sebabnya kerja dekat rumah ~ sabar je lah ..

Tapi walau apa pun .. dulu mak pak kita buat .. sekarang kita pula buat ..

Meriah hidup jika ada anak – anak .. kepada yang masih bujang cepat-cepat kawin … siyokk ..

P/S: SELEKEH kan saya ??? RM600 lincin , suami tanya beli apa ? saya tunjuk resit je .. hehehe saya sendiri pun tak percaya , beli apa sampai RM600 tu ..