Articles Tagged with shopping

Seronoknya .. macam kat genting helen la

18nov 056 - Seronoknya .. macam kat genting helen la

” Genting helen ” ayat husna yang pelat sikit-sikit . Kadang-kadang budak-budak ni boleh tahan lawaknya , tak ada buat apa-apa sangat cuti ni , aktiviti biasa bawak anak-anak beli barang di pasaraya dekat-dekat aje, balik kampung kelmarin dan semalam melawat anak saudara yang patah tangah kerana bermain sesama kembar…

Read More

Jualan Murah Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam

jualan murah al-ikhsan

Siapa tak kenal Al-Ikhsan ? tempat kasut-kasut berjenama dijual dan harga yang kadang-kadang mampu milik dan kadang-kadang mampu tengok. Semalam 1 Nov gigih meredah hujan pergi ke jualan Jumbo Wholesale Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam. Boleh tahan harganya murah dari biasa. Diskaun sehingga 70 %. Yang jadi masaalah ..ramainya…

Read More

Kasut budak comel-comel

ogos dslr 054 - Kasut budak comel-comel

Tahun ni saya shopping dengan semua ada diskaun .. Anak-anak asalkan dapat baru je dah puas hati sangat. Kecil lagi kan , tak pandai jenama-jenama melainkan kita yang ajar dia berjenama. Tahun ni budak gegirl berdua tu nak kasut tinggi sesaja , dari awal bulan puasa sampai ke hari nak…

Read More

Masa menebus kupon #tesco

shopping di tesco

Sebenarnya pergi tesco untuk ke pejabat pos untuk poskan lactolite , ada pelanggan yang order lactolite semalam.. korang tak nak ke try lactolite tu ? sambil-sambil tu beli sedikit barang dapur .. tak sangka banyak pulak kupon yang di terima.. Ada keyword yang masuk ke blog saya … pos laju…

Read More

Shopping Dengan Anak-Anak

anak-anak

Anak tu satu anugerah kalau rasa tak boleh tahan dengan kerenah anak-anak baik jangan beranak. Budak-budak memang luar biasa aktifnya , tambah budak-budak zaman sekarang.. memang tak takut orang ..pergi lah kemana pun masing-masing ada ragam nya..  Nurul Iman anak saudara yang datang dari kampung dengan maknya , adik saya…

Read More

Saat Magnum Classic

mac 017 - Saat Magnum Classic

Tengah rasa bersalah sangat , lepas tu pergi cari benda yang sejuk-sejuk dan sedap untuk di makan , lupakan seketika perasaan bersalah. Tapi tak boleh nak layan perasaan dengan magnum classic ni la, ada pula tukang iklan .. “nak ikit .. nak ikit.. “ “kongsi la bu..” Please follow and…

Read More

puanbee31/12/2011

Super sibuk .. kerana semuanya saya kena sediakan sendiri.. si Encik suami juga super sibuk kerana mencari kerja sampingan dan banyak kan OT untuk dapatkan lebih duit .. Bila dah berumah tangga dan ada anak .. masing-masing akan melalui pelbagai peringkat suka-duka dalam kehidupan.

Dari bertunang , bernikah , jadi suami isteri , menatang anak pertama dan seterusnya , menimba pengalaman anak pertama bersekolah dan seterusnya.. semua perlukan sokongan padu terhadap pasangan masing-masing. Saling bertolak ansur itu penting.

shopping barang sekolah

Baru lepas beli baju sekolah , belum beli barang-barang yang lain.. biasanya kalau saya dah pegang troli tu , mesti pulang dengan troli yang penuh .. kelengkapan sekolah dan kelengkapan dapur berasak-asak dalam kepala , yang mana satu nak di pilih ..bayangkan lah bonet kereta pun penuh .. nak angkat semua ke rumah kena 3 kali angkut .. fuhyooo ~

shopping barang sekolah

Anak-anak tahunya nak kaler je .. dia tak tau banyak lagi benda penting bila sekolah nak di buka ni .. Lari bertempiaran bila nampak pintu tesco , port biasa untuk beli barang banyak-banyak .. nanti dapat kupon tesco boleh rebat dan jimat cermat.

Terbaca di blog Denahati tadi , sengaja bro denaihati lewatkan tarikh pengumuman siapa top ten untuk contest gadjet impian kerana memberi laluan kepada program cuti sekolah ..hehe bagus lah tu .. memang ada banyak hendak di lakukan sekarang ni ..

Semalam dah lepas shopping barang sekolah , hari ni nak ke kedai untuk potong sikit tudung kakak , semalam beli tak ada saiz yang sesuai , bila kecil – kecil sangat , bila besar , besar sangat .. kena lah adjust sendiri.

Esok 1hb .. rehat dirumah dan cuci semua pakaian sekolah baru yang anak-anak akan pakai , isnin pergi sekolah kejap tengok koperasi buka ke tidak , kalau buka boleh beli buku .. kena berunding dengan ustazah mengaji kakak pula , nak berhenti dari ustazah itu dan beri kakak sambung mengaji di KAFA je terus , sekarang ni adik pula ikut tinggal dengan saya , tambah lagi jadual daku .. masak untuk dia pula .. sebabnya kerja dekat rumah ~ sabar je lah ..

Tapi walau apa pun .. dulu mak pak kita buat .. sekarang kita pula buat ..

Meriah hidup jika ada anak – anak .. kepada yang masih bujang cepat-cepat kawin … siyokk ..

P/S: SELEKEH kan saya ??? RM600 lincin , suami tanya beli apa ? saya tunjuk resit je .. hehehe saya sendiri pun tak percaya , beli apa sampai RM600 tu ..

Please follow and like us:
follow subscribe - Hujung Tahun 2011 Yang Super Sibuk0