Dimana nak beli barangan dapur bawah RM100

Ya .. review lagi .. Dimana nak beli barangan dapur bawah RM100 ? zaman sekarang ni kena pandai pilih dan ambil peluang , jimat untuk masa depan keluarga gitu. Jadi nak beli barangan dapur tak perlu lah mahal bebenor kata orang perak ye dak ? Kadang-kadang produk sama je , harga tu je lain-lain. Masa ni la kita sebagai pengguna kena bijak.

Jadi marilah kita tengok beberapa pilihan barangan bawah RM100 di LAZADA ni. Bukan harga tu rendah sebab apa , sebab ada diskaun dari 10% – 30% tau . Jadi kita bukan lah pilih barangan tak berkualiti yang tidak di iktiraf tu. No no no .. barangan elektrik yang nak guna hari-hari mesti beli yang original okay.

LAZADA LINK 

lazadaContinue reading

Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

Cuba teka berapa RM untuk satu troli ini ? Ini aktiviti biasa , saya beli barangan dapur yang besar-besar , susu 2-5 paket , semua kelengkapan syampu sabun ubat gigi cukup sebulan. Sebab paling utama tak suka kejap-kejap kena pergi kedai dan beli barang sikit-sikit. Susah nak bajet. Beli baju sebab hari lahir aliya (si kakak) , konon-konon nak bagi hadiah , tapi kena beli 3 pasang.. #pengsanmak.

Korang bagaimana pula ?

shopping & lifestyle bloggerContinue reading

Memborong di Plaza GM Kuala Lumpur

Dah lama nak share benda ni , tapi itu la sibuk memanjang. Plaza GM KL merupakan tempat memborong terbesar di Malaysia. Telah di catatkan di  dalam Book Of Record juga. Pelabagai barangan tersedia untuk di borong , tinggal lagi pengunjung hanya perlu membawa duit. Jika ada yang ingin berniaga online , berniaga sambilan atau berniaga di pasar malam , ini lah tempatnya untuk mendapatkan barangan dengan harga borong dan berbaloi-baloi.

PLaza GM KL

Buat  gaya macam iklan zalora dalam tb “Kasut , mainan , tuala , tudung , minyak wangi , kerongsang dan pelabagai barangan lain ada di Plaza GM KL “

Ahaaa .. kelakar. Mula-mula sampai sini terkejut ya amat , suasana lain dari kedai-kedai biasa. Jangan sibuk tanya kalau tak nak beli konsep diorang berniaga. Diorang jawab benda-benda penting je , semua urusan cepat. Beli , bungkus dan bayar .. terus di hantar ke bonet kereta.

Pantas.

Biasa saya beli dengan banyak dan hantar ke kampung , emak saya berniaga secara sambilan. Untung memang berganda-ganda , walaupun di jual di kampung dan di beli di KL harga masih murah.

Seronok berniaga ni , kalau saya duduk kampung dah lama saya berniaga di pasar malam. Pernah bawa mak dan ayah datang , kemain diorang membebel sebab tempat sibuk sangat , ada 7 tingkat dan kami jalan ke semua 7 tingkat. Letih tak ingat.

GM Klang

Tempat menjual permainan ini bukan di Plaza GM ye .. di bawah bahagian tepi-tepi berdekatan dengan Plaza GM , kena pandai cari tempat dan pilih barang . Biasa la .. kalau barang murah sangat ada yang tak kena.

Koleksi Rahsia! Senarai Pembekal di Malaysia

Si Laila berkenan motosikal kecil ni , tak terbeli lagi. Setiap kali datang , walau pun banyak permainan princess , patung-patung comel-comel tetapi semua anak dara saya akan pilih mainan dengan remote control seperti kereta , helikopter. Tak de pandang permainan pompuan pun.

Plaza GM KL di buka setiap hari dari jam 10 pagi ke 7 malam sahaja. 6 petang diorang dah berkemas.

Ada video sewaktu di sana , nak upload tak lepas …huuu ~

giveaway

Nak tak gelang tangan ni ? kalau nak sertai giveaway di bawah ye >> apa lagi joinnnn ~ hadiah adalah hasil rembatan di GM Plaza KL ye ..

 

Sahabat alam maya kini menjadi realiti

Blogger admin kongsibersamanora.blogspot.com dan  ashadin.com dan saya (tak kan tak kenal .. ehem ). Saja nak berjumpa lagi sekali kerana di majlis #SBB2013 kelmarin tak sempat nak bertepuk tampar dengan blogger kongsibersamanora (nora ) tu . Beliau kan AJK Majlis. So kita rancang la jumpa lagi sekali. Cuma saya la rasa terkilan sikit tak de masak apa-apa yang boleh di jadikan kenangan .. ye la kalau time sekolah saya memang fokos hantar ambik jek tak sempat nak masak sangat-sangat. Masak ala kadar jek .. soooo sorrryyyyyy nora .. Ashadin.com tu takpe .. sebab bebliau duk dekat aje kan …

Jam 2 kami rancang jumpa di tesco , pergi makan di linda onn chicken rice ( restoran kesukaan anak-anak ) dan kemudian anak pun dah mula meragam minta susu .. dan ashadin ( kak sha ) nak belajar serba sedikit tentang wordpress , maka jom la kita balik ke rumah .. senang sikit nak melepak.. tetapi sesiapa sahaja datang kerumah saya kena bersenam la .. haha .. kesian.

blogger

Continue reading

Kali ke – 2 tebus poin bonuslink

Pertama kali tebus poin bonus link adalah kelakar. Kita nampak macam besar tapi kecil , kali ke dua tebus ni dah pandai sikit. Kali ni baca btul-betul barang apa yang hendak di tebus. Pernah ke tebus poin dari bonus link ni ? kalau belum pernah elok la pergi tengok-tengok website bonus link. Rugi tak tebus .. bukan selalu orang nak bagi.

Dulu saya tebus bola , kali ni saya tebus periuk nasi. Untuk kali pertama kita perlu telefon bonus link dan minta no pin. Setelah di beri no pin baru boleh login ke website diorang dan seterusnya buat lah pilihan barangan bersesuaian dengan poin yang ada. Setelah menebus tunggu pekerja bonus link telefon kita semula untuk pengesahan alamat dan waktu untuk buat penghantaran.

tebus poin bonus link

Tebus periuk nasi philips. Teringin nak tebus alat uji tekanan darah tinggi tu , tapi poin tak cukup .. saya perlu habiskan poin sebelum tarikh luput untuk menebus tiba , jadi terpaksa la tebus apa yang cukup dulu. Tak tebus sayang juga.

redeem points bonus link

Ada dua cara nak dapatkan barang-barang , sama ada tebus dengan semua poin atau gunakan cara Express way guna poin separuh dan bayar separuh. Tetapi kalau bayar bukan tebus nama nya he he he …

Antara kegemaran saya , kumpul kad ahli tempat shopping dan tebus. Entahlah dah macam habit lak suka buat benda macam ni , walaupun sebenarnya tak la banyak sangat ke untungan dari buat kad ahli tu. Antara kad saya ada dalam entri ini  dan sekarang koleksi dah bertambah hee.. baru semalam jadi ahli watsons pulak. Sebab ada kupon bernilai RM200 .. pheww~

Pernah dengar dan tengok tak rancangan tv luar negara ? dia menyara hidupnya dengan kupon dari majalah , surat khabar , sale internet semata-mata untuk menyara hidupnya ? Ada satu lagi dia berjimat menyara keluarga ramai dengan gunakan kupon dan jualan murah untuk membeli barang-barang dapur bagi menyara anak yang ramai . Hasil dari penjimatan  yang di buat beliau beli rumah di luar kemampuan gaji suaminya ?

Pernah tak ? di Malaysia belum ada lagi yang mampu buat begitu .. belum sampai tahap itu lagi.

P/S : Kalau kada bonus link hilang betahun-tahun pun boleh dapatkan semula dengan buat panggilan bonus link .. selamat menebus …