Assalamualaikum .. tajuk kali ini reward diri pula. Siapa suka reward diri sendiri ? atau siapa yang kata itu semua alasan je nak shopping ? Dulu saya jenis ada duit simpan untuk kecemasan konon nya. Kemudian duit habis juga. Lepas tu dah selalu sangat agaknya duk fikir kecemasan tu sampaikan macam doa pula. Malangnya di makbulkan. Sabar je lah dengan dugaan kan. Tahun 2017 ni tak nak dah macam tu. Tahun 2017 ni masa untuk enjoy dan fikir benda baik baik je. Selalu lah fikir kita ni akan kaya raya dunia akhirat dan dapat bantu orang. Sempena pindah rumah baru …
Assalamualaikum , raya dah nak dekat. Masa ni semua orang sibuk ganti puasa dan juga shopping sikit-sikit dah untuk raya. Saya ni dah lama tak shopping apa-apa. Jadi di kesempatan nak sambut raya kita shopping lah sikit-sikit. Nak beli serentak semua mahal tak sanggup lah . Satu lagi saya tak sanggup juga usung anak-anak ramai – ramai ke pasaraya. Tahun lepas okay lagi syamim kecil lagi. Sekarang jangan laaaa .. boleh hilang anak nanti. Suami pun tak tahu boleh cuti ke tidak raya ni. Kesudahan nya kita shopping online saja. Masih boleh di katakan awal lagi. Lebih kurang 53 hari …
Saya percaya semua peniaga online akan mengalami masaalah ini.Setiap kali gambar di upload , akan ada komen . PM .. PM .. PM ..Persoalan nya di sini , admin facebook nak PM apa ? semua detail dah ada pada gambar , code , saiz , harga , dan cara pembelian / penghantaran.Dia masih minta kita PM. Masaalah kedua , admin fanpage facebook memang tak boleh PM sesiapa pun ( PM = PRIVATE MESSAGE ). Dah memang di tetapkan untuk menjaga privasi pengguna.Setiap kali dia minta kita PM , setiap kali tu lah kita bagi tahu dia , tak boleh PM …
Syukur ada tesco online zaman sekarang , ianya memudahkan .. sebelum ni saya memang pelanggan setia tesco. Perut memboyot dengan tiga orang anak pun terjah ke tesco untuk beli barang. Tetapi sejak baby nombor empat di lahirkan terasa seolah tak cukup tangan dan tenaga lagi nak pergi shopping. Bukan maksudnya saya tak boleh pergi shopping …. no no .. saya tetap ke tesco tapi cuma tak beli barang berat-berat , contohnya berasa 10 kilo. Minyak 3 kilo. Sabun 8 kilo tu. Weiii berat .. mana larat nak angkat naik ke tingkat 4 semua barang tu sambil dukung baby. Shopping di …
Cuba teka berapa RM untuk satu troli ini ? Ini aktiviti biasa , saya beli barangan dapur yang besar-besar , susu 2-5 paket , semua kelengkapan syampu sabun ubat gigi cukup sebulan. Sebab paling utama tak suka kejap-kejap kena pergi kedai dan beli barang sikit-sikit. Susah nak bajet. Beli baju sebab hari lahir aliya (si kakak) , konon-konon nak bagi hadiah , tapi kena beli 3 pasang.. #pengsanmak. Korang bagaimana pula ?