Articles Tagged with shopping

Lazada birthday party terpaksa join

LAZADA BIRTHDAY PARTY - Lazada birthday party terpaksa join

Assalamualaikum , hai ..cuti seminggu pergi mana ? Saya dah balik kampung , memang la seronok balik kampung enjoy makan makan ke hulu ke hilir . Tapi sayang ada makhluk buat onar sampai hilang rasa seronok tu. Last balik KL balik dalam keadaan stress .. Stress gila .. Rasa malas…

Read More

Membeli belah di ikea – reward diri

ikea shopping 1 - Membeli belah di ikea - reward diri

Assalamualaikum .. tajuk kali ini reward diri pula. Siapa suka reward diri sendiri ? atau siapa yang kata itu semua alasan je nak shopping ? Dulu saya jenis ada duit simpan untuk kecemasan konon nya. Kemudian duit habis juga. Lepas tu dah selalu sangat agaknya duk fikir kecemasan tu sampaikan…

Read More

Shopping kasut raya part 1- Taobao

kasut raya 1 - Shopping kasut raya part 1- Taobao

Assalamualaikum , raya dah nak dekat. Masa ni semua orang sibuk ganti puasa dan juga shopping sikit-sikit dah untuk raya. Saya ni dah lama tak shopping apa-apa. Jadi di kesempatan nak sambut raya kita shopping lah sikit-sikit. Nak beli serentak semua mahal tak sanggup lah . Satu lagi saya tak…

Read More

Cara untuk shopping di tesco online

tesco - Cara untuk shopping di tesco online

Syukur ada tesco online zaman sekarang , ianya memudahkan .. sebelum ni saya memang pelanggan setia tesco. Perut memboyot dengan tiga orang anak pun terjah ke tesco untuk beli barang. Tetapi sejak baby nombor empat di lahirkan terasa seolah tak cukup tangan dan tenaga lagi nak pergi shopping. Bukan maksudnya…

Read More

Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

2013 03 01 15.58.18 - Awal bulan shopping .. hujung bulan ????

Cuba teka berapa RM untuk satu troli ini ? Ini aktiviti biasa , saya beli barangan dapur yang besar-besar , susu 2-5 paket , semua kelengkapan syampu sabun ubat gigi cukup sebulan. Sebab paling utama tak suka kejap-kejap kena pergi kedai dan beli barang sikit-sikit. Susah nak bajet. Beli baju…

Read More

Memborong di Plaza GM Kuala Lumpur

PLaza GM KL - Memborong di Plaza GM Kuala Lumpur

Dah lama nak share benda ni , tapi itu la sibuk memanjang. Plaza GM KL merupakan tempat memborong terbesar di Malaysia. Telah di catatkan di  dalam Book Of Record juga. Pelabagai barangan tersedia untuk di borong , tinggal lagi pengunjung hanya perlu membawa duit. Jika ada yang ingin berniaga online…

Read More

Sahabat alam maya kini menjadi realiti

blogger

Blogger admin kongsibersamanora.blogspot.com dan  ashadin.com dan saya (tak kan tak kenal .. ehem ). Saja nak berjumpa lagi sekali kerana di majlis #SBB2013 kelmarin tak sempat nak bertepuk tampar dengan blogger kongsibersamanora (nora ) tu . Beliau kan AJK Majlis. So kita rancang la jumpa lagi sekali. Cuma saya la…

Read More

Kali ke – 2 tebus poin bonuslink

tebus poin bonus link

Pertama kali tebus poin bonus link adalah kelakar. Kita nampak macam besar tapi kecil , kali ke dua tebus ni dah pandai sikit. Kali ni baca btul-betul barang apa yang hendak di tebus. Pernah ke tebus poin dari bonus link ni ? kalau belum pernah elok la pergi tengok-tengok website…

Read More

Seronoknya .. macam kat genting helen la

18nov 056 - Seronoknya .. macam kat genting helen la

” Genting helen ” ayat husna yang pelat sikit-sikit . Kadang-kadang budak-budak ni boleh tahan lawaknya , tak ada buat apa-apa sangat cuti ni , aktiviti biasa bawak anak-anak beli barang di pasaraya dekat-dekat aje, balik kampung kelmarin dan semalam melawat anak saudara yang patah tangah kerana bermain sesama kembar…

Read More

Jualan Murah Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam

jualan murah al-ikhsan

Siapa tak kenal Al-Ikhsan ? tempat kasut-kasut berjenama dijual dan harga yang kadang-kadang mampu milik dan kadang-kadang mampu tengok. Semalam 1 Nov gigih meredah hujan pergi ke jualan Jumbo Wholesale Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah Alam. Boleh tahan harganya murah dari biasa. Diskaun sehingga 70 %. Yang jadi masaalah ..ramainya…

Read More

Kasut budak comel-comel

ogos dslr 054 - Kasut budak comel-comel

Tahun ni saya shopping dengan semua ada diskaun .. Anak-anak asalkan dapat baru je dah puas hati sangat. Kecil lagi kan , tak pandai jenama-jenama melainkan kita yang ajar dia berjenama. Tahun ni budak gegirl berdua tu nak kasut tinggi sesaja , dari awal bulan puasa sampai ke hari nak…

Read More

Masa menebus kupon #tesco

shopping di tesco

Sebenarnya pergi tesco untuk ke pejabat pos untuk poskan lactolite , ada pelanggan yang order lactolite semalam.. korang tak nak ke try lactolite tu ? sambil-sambil tu beli sedikit barang dapur .. tak sangka banyak pulak kupon yang di terima.. Ada keyword yang masuk ke blog saya … pos laju…

Read More