Macam mana nak kurus ? Kira BMR , DCR , BMI , LOA ?

Macam mana nak kurus ? tanya KevinZahri sambil cebik muka. Tak dapat ku lupakan .. maka pelbagai jawapan keluar dari mulut peserta antaranya … tak makan nasi , banyakkan bersenam , kira kalori dan macam-macam lagi. Kalau saya tanya korang lah , macam mana nak kurus ? dah tentu korang pun akan tertanya-tanya , macam mana nak kurus jugak , sebabnya kebanyakkan orang yang dah kurus tak akan tanya soalan tu , dah orang yang tak kurus akan tanya dan dah tentu tak ada jawapan yang tepat , kalau ada comfirm dah kurus.

Ok berbelit sikit.

Sebenarnya maksud perenggan intro yang panjang berjela tu. Korang kalau nak tahu lebih tepat , padat dan dapat bayangan macam mana nak kurus , memang patut menghadirkan diri ke Seminar Jom Kurus anjuran KevinZahri. Bayaran RM50 sahaja , percuma takdek …. saya akan pujuk Kevin buat lagi , tapi mungkin tahun depan.

Gambar ketika sesi seminar jom kurus  – Bersama blogger di seminar jom kurus

Didalam seminar tersebut , KevinZahri minta semua peserta adakan kertas dan kalkulator , untuk kira kadar metabolisma , kadar kalori yang perlu di ambil dan di buang , kadar penurunan dan target untuk kekalkan badan yang sihat.

Topik 1 : Macam mana nak kurus ? Read More

pengalaman ber diet

Kongsi Pengalaman Diet

Ok ini motivasi diet untuk pagi sabtu, hari sabtu anak-anak tak kesekolah apa-apa , so saya fikir nak panjat2 sikit cuci tingkap dapur dah berminyak tu , kira cam senaman juga kan ? post ni saya schedule awal-awal dah , orang kongsi pengalaman dengan saya , dan saya kongsi pengalaman dengan korang , bagus kan ada kawan-kawan saling tolong menolong beri sokongan dan support seikhlas hati.

Di bawah adalah dari komen kak yanmie , kami sama-sama berazam tuk kurus dalam tahun 2012 .. moga berjaya .. amin ..nak tengok yang jelas terang dan nyata tengok kat sini

pengalaman ber diet

Dibawah ni adalah seorang blogger yang sendiri telah berjaya kurus setelah beliau mengubah cara hidup beliau dan diet sikit-sikit .. jom baca apa komen beliau ..nak tengok yang jelas terang dan nyata tengok kat sini

Tips Diet dari yang telah berjaya
Tips Diet dari yang telah berjaya

Ok jangan malas2 gerak .. gerakkkkk .. saya mengaku ..sebab saya gemuk di bahagian peha dan montot adalah kerana banyak duduk-duduk .. lepas ni tak dah .. move ..

meehonn dan teh hijau

Meehoon + Teh Hijau = Makan

Morning , hehehe seronok pula saya update pasal diet jer ni , selain dari saya boleh dapat jadikan motivasi diri saya dapat juga jadikan sebagai motivasi buat kawan-kawan yang turut sama nak berdiet , allhamdulillah .. baca komen puan kutu dan een , memang memberi dorongan buat saya.

Hari ni sarapan apa ?

saya bersarapan meehoon goreng , memang hari-hari kena masak sarapan , anak-anak bawak bekal kan .. lagipun hari ni lapar betul , malam tadi makan epal je .. semalam tak sentuh nasi langsung tu yang rasa lemah sikit , orang malaysia kan mana buleh berenggang dengan nasi tu …

dan Teh Hijau ..

Teh Hijau sangat baik untuk buang toksin , so mari lah kita ..

meehonn dan teh hijau

saya bersenam sikit je hari ni , jogging pusing padang 10 minit , buat regangan badan sikit dan lompat bintang 10 kali , muahaha ..risau si kay tak bangun lagi , takut kang saya berlama-lama di padang dia terlepas waktu pergi kerja pula .. istiri mithali katanyaaa….

sambil buat entri denga lagu di gomo .. jom2.