Allhamdulillah , cikgu kirimkan gambar dan video anak yang buat persembahan untuk Hari Guru pada tahun 2016. Laila .. dah banyak kali buat persembahan ni. Sekolah tu memang semua anak murid akan terlibat. Cuma bila dah besar sikit tu kurang lah nak share gambar. Selain laila ada lagi 2 orang kakak bersekolah di sekolah yang sama.
laila d3

Saya hanya nak simpan gambar anak , sekarang ni dah tak print gambar macam dulu dulu dah. Anak-anak boleh tengok blog je lah ye. 10 TAHUN akan datang mereka akan baca dan tengok sendiri gambar dan story dari ibu. Read More →

image

Cuti 3 hari di gunakan sebaik nya. Hari sabtu kami anak beranak mencari pakaian seragam pengangkap untuk aliya. Tahun 3 dah mula ada kelab , persatuan beruniform. Jadi mak ayah boleh lah besedia duit lebih sikit jika anak akan masuk tahun 3.

Sepasang baju pengangkap termasuk aksesori .. tshirt dan tudung RM150. Kasut lain.

Kalau nak murah dan berbaloi dengan harganya pergi lah ke pertama komplek. Kalau rajin tawar menawar dapat murah lagi. Tapi saya kurang cekap tawar menawar .. anak-anak minta air la .. minta makan la .. syamim minta susu. Jadi cepat-cepat pilih.. bayar dan balik.

Kemudian sempat singgah shopping pakaian untuk anak-anak terutamanya syamim. Pakaian yang sesuai sikit untuk bejalan jauh. Erm.. nak jumpa ayah katanya.

image

Cadang nak buat passport tapi atas sebab tertentu tak jadi buat. Nanti kita usahakan buat hari isnin ni.

Mood tak sabar.

Pengalaman yang tak mungkin di lupakan. Tahun 2014 ramai anak murid tahun 1 tersepit celah kerusi kan ? Husna juga ada kisah nya tersendiri. Kelakar habis. Kalau ingat cerita dia ni boleh buat saya gelak sampai menitik air mata.
husna tahun 1

Husna jatuh longkang .. kesian dia .. hari pertama kan .. dah 2 bulan cuti makan tidur je .. bangun lewat sekali kena bangun awal .. mengantuk agaknya. Lepas balik dari sekolah .. saya parking kereta . maksu , kakak dan syamim dah naik atas. Husna jalan selepas diorang. Saya lambat sikit sebab nak kunci kereta dulu.

Husna dah merungut beg berat. Tolong lah bawak.

Tapi semua orang tak layan dia. Ibu nak angkat beras 5kg , sabun 3kg dan banyak lagi barang dapur. Maksu dukung syamim. Kakak ada beg sendiri. Jadi terpaksa la bawa beg sendiri.Read More →

Ini cerita pengalaman menukar sekolah dari kawasan Selangor ke kawasan Kuala Lumpur. Ya ampun .. teruk sangat rasanya untuk orang yang tak tahu jalan. Selalu sesat di kawasan tengah Kuala Lumpur.

Kalau boleh elak  , memang tak mahu langsung masuk ke kawasan KL dengan memandu sendiri. Nak saja harapkan suami buat semua. Tapi terpaksa lah suami bekerja kan.

urusan pertukaran sekolah selangor ke kuala lumpurRead More →

Salam … sabtu dan ahad lepas saya hadir ke sekolah , 2 hari berturut-turut ada majlis sukan di sekolah anak-anak. Ini adalah penyebab kenapa saya tolak jemputan event atau majlis-majlis yang melibatkan blogger dan juga apa-apa kerja yang perlukan saya memberi komitment setiap hari. Anak-anak dan blog mesti lah saya pilih anak-anak kan.

sukanRead More →