Articles Tagged with SEGMEN PUANBEE

Di lahirkan pada tahun lompat – 29 Februari

tahun lompat - Di lahirkan pada tahun lompat - 29 Februari

29 Februari merupakan hari ke-60 dalam tahun lompat menurut kalendar Gregory. Tinggal 306 hari sebelum memasuki tahun selepasnya. 29.2 merupakan tarikh lahir anak sulung saya. Nama nya aliya , dia di lahirkan awal dari tarikh janggan sebenar dulu doktor jangkakan aliya akan di lahirkan pada 28.3 tetapi di sebabkan beberapa…

Read More

Cerpen : Al-Fatihah Buat Abah

The Motor Kap-Chai

“Abah balik .. abah balik … , cepat kemas semua ni , jangan bising .. syhhhh “ Kedengaran bunyi motosikal kepunyaan abah ku dari jauh , seperti biasa ketika itu juga aku dan adik beradik lain akan bersiap sedia , pura-pura tidur , berkelakuan baik , tidak sesekali membuat bunyi bising…

Read More

puanbee02/10/2011

Dah lama tk buat artikle penghargaan ini , asyik terlupa aje ..sibuk itu ini .. bulan ni betul-betul tekad nak buat sampaikan tak tukar setting tarikh untuk widget tu selagi tak buat artikle kawan terhangat ni .. ahakss .. lepas ni kita tukar setting balik lah ye .. jejak untuk kawan terhangat Oktober pulak ye ..

Topten September
Topten September
psstt : kalau tengok ada yang ada gambar muka dan ada yang tak de kan , so kalau tak de boleh lah tengok cara untuk daftar gravatar disini .. comel sikit nampak muka kan ..

Setakat letak gambar je apa barang kan , meh saya bagi backlink pula kat korang .. moga korang berjaya mencapai ranking blog terbaik.. perghhh perasannya puanbee … baru bagi backlink sikit je pun kan …

Tak de apa nak bagi selain ucapan terima kasih kerana memberi sokongan terhadap tulisan saya yang entah apa-apa ni .. tak jemu2 korang tinggalkan komen disini .. saya terharu ..

Ranking kawan terhangat

  • Hafizal
  • Puankutu
  • Akubiomed
  • UmmieHanie
  • Fakarepain
  • W.R
  • Kakngah
  • Rafinamimi
  • Mama Pipie
  • Huzaifah
Diorang memang peramah , komen tanpa jemu , moh ler berkenalan dengan mereka
sekian
psstt : gelap nak hujan , duk dlm gelap meraba2 keyboard , lampu tu meragam dah tua agaknya …

Recent search :

Please follow and like us:
follow subscribe - Kawan Terhangat September0

puanbee28/05/2011

Ehemmmm lama tak buat segmen ni , sekarang bee buat segmen ni autopublish sementara bee berada di kampung , ada majlis kenduri kahwin sedara mara , so fokos ke aktiviti perkahwinan itu ok !..

Kali ni blog yang menjadi pilihan adalah lanabusybee , eh umur kita sama kan lana lagi 3 tahun ke 30 adoii dah main tua ni ….

Antara entri pilihan bee adalah :

Programe diet yang berkesan yang pernah lana buat

sila terjah ! hee…best juga baca blog lana ni , tujuan pergi blog lana nk review tapi bee terbaca semua entri lana ,ASB lah , blogshop lah … dekat sejam baca baru sedar diri , bee sebenarnya nk buat review haha… korang boleh lah berkenalan dengan lana org utara kot ! org utara ni memang peramah ..

header lana yang comel !
header lana

alexa blog lana .. erm masih tinggi tapi tak pe kalo nak setting alexa bee ada entri yang bersesuaian … tapi sesetengah orang tak pentingkan alexa sgt , bee suka nk share benda yang elok saja …
alexa lana

walaupun blog lana lebih 100 kb tapi speed blog lana masih ok … apa guna nya speed blog ni ? gunanya speed blog ni adalah untuk mengetahui tempah pengunjung perlu tunggu untuk loading page blog kita…itu saja lah kegunaan nya tapi bagi bee ok laju je load blog lana tu …
speed test

Sidebar lana sebelah kiri agak tak bagus untuk SEO apa kata lana ubah sidebar ke sebelah kanan , seperti yang semua orang dah tahu enjin carian akan mencari dari kiri kekanan , jadi lebih baik sidebar di sebelah kanan supaya entri blog akan sampai dulu di enjin pencari …

Kedudukan widget blog lana dah ok ! kemas dan tidak melampau kan, so tk de apa nk komen tang situ ..bee cuma harap lana masukkan sitemap untuk blog lana , sitemap nih sangat penting juga ..sitemap ni merupakan peta sesebuah blog 🙂

disini bee beri beberapa lin utk lana :

1- ketahui berat blog anda!
2- Breadcrume dan sitemap untuk seo
3- kenali meta tag untuk blog

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 – CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen PuanBee : Review Blog LanaBusyBee0

puanbee08/05/2011

Salam Bahagia 🙂 wee…puanbee kembali lagi dengan segmen review , semoga selepas di review blog korang bertambah baik , haha tapi kebanyak kan nya memang bertambah – tambah baik , lagi bertambah baik jika puanbee yang di tugaskan menabah baik kehkehkeh …dah mula puanbee merapu secukup rasa ni…korang yang terasa nak join boleh klik sini , lepas dah submit url tu tunggu je lah ye puanbee akan review ikut suka hati puanbee , tp tk de lah lama sangat , setakat nih dah review 18 blog yer kawan – kawan.. selain blog diorang berubah blog puanbee pun berubah ….haha ..apa kes ?

 

headerheader baru syada hehe..tk pe tak nak komen pasal nih..

 

Kali nih tibalah masa untuk blog cik syada di review , bersedia kah ? jeng jeng jeng…Saya suka entri syada yang bertajuk Besarnya makna doa yang kita lupakan – duduk antara 2 sujud Meh pergi baca ramai2 ..

 

speed test 

tapi nak komen pasal nih , awat time load syada besar sangat ??? berat blog melebihi 500kb , time load pulak 2.43 seconds… tudia ..kena kurang kan sikit nih syada ..akk yang tak penah ada masaalah load blog walau cam na sarat pun tetap kena tunggu untuk load blog syada..percaya tak ? meh nak tunjuk contoh …tengok gambar di bawah nih dan gambar header syada di atas , akk terpaksa tunggu blog syada loading lama sikit , sebab blog syada ni ada 2 background..akk cadangkan syada buang gambar background awan biru ni di template designer sbb syada tak pakai kan…buat apa nak load banyak – banyak ..orang yang line ok cam akk nih boleh lg tunggu tapi cer fikir orang yang pakai berukband ..cam no ? nkt unggu blog syada ni load satu – satu..

 

syada 

Tempat komen pun tak mesra pengguna , nak komen kena tunggu load page lagi , memang tempat komen jenis ini boleh tingkatkan page view tapi susah lah bagi orang2 nak cepat dan line internet slow , kalau wordpress ada tempat komen jenis pop up akk dah buat sebab akk suka tempat komen jenis pop up …

Blog syada semua dah ok , kemas dan tak de benda bling bling sangat ..cuma ….kalau boleh syda wujudkan button home di atas , dan letak kan sitemap untuk blog syada lebih mesra pengunjung dan seo …sebab apa button home tu penting ? cer bayang kan kalau kawan2 tekan next page pastu dia nak ke depan balik tak kan nak tekan previos tu pulak dah nak load pun ambil masa , bosan …dan mereka akan tekan pangkah , cam akk lah yang selalu baca 2 , 3 , 6 entri orang , tapi kalau ada button home kan senang …Banner tu syada boleh kemaskan lagi dengan letakkan scroll banner..boleh juga kurangkan time loading kan… sitemap memang sangat penting , ianya di ibarat kan peta untuk sesebuah blog tapi sayang nya ramai tak tahu kepentingan sitemap dan google juga menyukai blog yang ada sitemap…

Artikle untuk syada 🙂
Kenali meta tag untuk blog mesra SEO
Jadikan theme blog mesra SEO
Berat blog untuk mesra pengunjung
Buat tempat komen pop up window untuk memudahkan pembaca
Tutorial sitemap

sekian saja , harap syada tak kecil hati 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog Syue syada0

puanbee04/05/2011

Salam Bahagia Semua 🙂

Urm nak buat review nih cepat -cepat nak habiskan kemudian nak sambung dengan agenda lain pula , hehe kali nih puanbee review blog raihanibtisam , wah panjangnya nama url nih , kalau nak berdomin atau hosting nanti ke jangan pilih nama panjang2 cam nih ek..Akak panggil kamu raihan je lah erk..

Blog raihan ni perlukan sedikit sentuhan untuk nampak kan lebih menarik dan kemas yer..

header

Header raihan yang kosong je , nampak tak menarik . lagi satu theme blog dan warna tulisan tak mesra pengunjung , akk selalu kena fokos dekat2 baru dapat baca lebih detail post raihan tu …

Bahagian sidebar tak kemas langsung , raihan boleh kemaskan sidebar dengan cara sama kan saiz gambar tu biar sama besar dengan sidebar atau pun saiz gambar semua sama besar dan centerkan …

Akk cadangkan raihan buat tempat post lebih lebar dan warna yang lebih menarik supaya ramai orang tertarik nk membca di blog raihan …

Banyak kan page di atas tu , raihan boleh letakkan sitemap , biodata raihan , ataupun gallerry gambar raihan 🙂

memandangkan raihan masih baru ..raihan boleh rujuk macam – macam tutorial disini — maribinablog

untuk kemaskan banner boleh rujuk sini — cara kemaskan banner

so sampai sini saja blog raihan simple je dan tak banyak widget merapu , jadi tak banyak boleh di komen , tapi raihan mesti usaha untuk mesra kan blog tu untuk tarik lebih ramai pembaca setia 🙂

Kepada korang yang baca nih moh ler berkenal -kenalan dengan raihan 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog Raihanibtisam0

puanbee01/05/2011

Salam Bahagia 🙂 Nk komen klik tajuk yer….

Jadi seperti di janjikan , top ten bulan ini ada lah mereka..hehe..terima kasih pada tukang komen banyak mulut bulan april…wah sungguh teruja yer …tapi bulan ini puanbee memberi hadiah special kepada no 1 tukang komen paling banyak mulut iaitu rafina mimi …so rafinamimi di beri hadiah iklan banner selama sebulan ..wee ada yang berminat tak ? kalau berminat untuk mengiklankan blog korang percuma haruslah jadi NO 1 …jeng jeng jeng…

UnHn1 - Top Comentor Bulan Ini

Diorang yang tersenarai ni memang boleh di buat kawan lah ..jemput ke blog mereka dan berkenalan dengan mereka ..

top ten comentor bulan april 2011
top ten comentor bulan april 2011

1-http://izzlorna.com- lorna
2-http://noormurniothman.blogspot.com/ – puan kutu
3-http://bintang2aween.blogspot.com/ – aween
4-http://www.cthoney.blogspot.com/ – ct N honey
5-http://ayujamal.com/ – ayu jamal
6-http://cikbungasakura.blogspot.com/ – cik sakura
7-http://syamilamohd.com/#axzz1L3yaST00 – syamilamohd
8-http://ummihanie.com/ – ummie hanie
9-http://kakyong.com/ – kak yong

hee muahhhh! kat deme ….lu sayang wa , wa sayang lu ..ekeke …ayat dulu2 time sekolah..ganas tak ? wee…

Please follow and like us:
follow subscribe - Top Comentor Bulan Ini0

puanbee27/04/2011

Salam bahagia pembaca semua , maaf lama tak mereview , masa tak cukup hee..bz la ..apa yang be bz kan sangat pun tak tahu ler..so sekarang bee siapkan review untuk korang semua 🙂

Kali nih sampai ler giliran adik si tembam heheh…macam nak nangis nak review blog dia ni , takut dia pulak terkecil hati ..adoiiii…tapi harap dik tembam jgn amik pusing yer pandang dr segi postitif ok!..

theme blog
theme blog

Pertama nak tegur tentang blog adik nih dulu ..

spongebob dan love di bahagian tepi tu , tak perlu akk suggest buang ajer..sebab nya bila orang yang masuk ke blog kita dengan memakai notebook , diorang takkan boleh baca dan komen langsung 🙂 so mereka akan tekan pangkah secepat mungkin tau …so better buang , widget tu selain tak ada kegunaan ianya buatkan blog bertambah berat dan susah nak load so sesiapa yang pakai beruk band yang bermasaalah tu akan terus pangkah …rugi kan….tetap kan matlamat kita tulis untuk siapa baca ? kalau utk diri sendiri saja tak pe lah tapi akalu untuk berkongsi tulisan tu dengan orang lain kena lah buat semuanya mudah dan mesra pembaca ok !

sebelum nih akk ada baca entri dik tembam nih bertajuk : tak sudi sampai hati

Pertama , follower memang penting , tapi kita tak boleh nak paksa diorang follow kita , tapi akk suka kalau adik ambil sebagai pengajaran , mungkin bersebab kenapa diorang nak unfollow tu yer..dari pengalaman akk lah , banyak yang orang tak suka ada dalam blog dik tembam ..

1- widget blink-blink , gerak-gerak

2- tulisan cantik tapi susah nak baca , sudah ler tulisan susah nak baca warna font tu pulak lebih kurang sama dengn background , memang tak mesra mata .

3- Pengunaan ayat sms jugak membuat kan para reader lari , bukan semua pandai baca bahasa sms termasuklah akk , boleh gunakan singkatan dan ejaan yang menggambarkan kita , contoh akk selalu guna ayat “jugak , nih , kang , korang” tapi ejaan nya mesti penuh supaya pembaca faham apa yang kita nak sampai kan , sekali lagi akk cakap tetapkan matlamat , jika kita nak berkongsi entri dengan pembaca eloklah buat entri tu mudah dan senang nak baca , entri yang gunakan ayat dengan ejaan penuh nih mendapat kelebihan dari segi SEO yer…cuba tengok blog yang dapat banyak traffic dan otai -otai yang memang punyai follower ribu-ribu sebagai contoh , diorang tak guna pun bahasa sms , nampak macam skema tapi blog power..mcm tu lah yang kita nak sebenarnya …

ayat cam di bawah nih tak sesuai 🙂

Assalamualaikum sume !! chat tak arini ? hda hrap sume dlm keadaan chat n bhgie , 🙂
cbe tnye dri kowg . kowg ni femes tak ? ke pasan femes ? tetttttttt , hahaha . sume owg femes lahhhh . tp dgn cre trsndri kowt . de owg femes ngan kcntkn dye , de owg yg femes ngan kenakalan dye *kat skolah besenye.

4- widget fredjit tak penting jugak .

5- sidebar elok sebelah kanan untuk blog mesra SEO .

6- adakan button home diatas “page”

7-adakan sitemap

8-adakan pilihan entri untuk pembaca , contoh popular post , recent post , ini membuat kan pembaca datang sekali dan mungkin akan datang lagi jika melihat tajuk-tajuk entri kita yang lepas tu best ..

9-mantapkan lagi blog dengan masukkan alexa .

10 – buang je widget alu-aluan tu , yang tertulis welcome tu club dear..orang yang masuk nih macam-macam peel takut2 depa bosan jer..akk pun bosan nak belek entri sekali selak page kena tekan benda alah tu 🙂

11-pilih tempat komen jenis pop up window , mudah kan para reader nak baca dan komen blog awak ..

itu saja lah buat masa nih dik , cuba tukar theme baru yang nampak lebih profesional , tulisan pun yang lebih matang , rajin-rajin balas jejak dan komen di blog orang lain , insyaalllah blog dik akan dapat follower dengan sendirinya …

ENTRI TUTORIAL YANG DIK BOLEH IKUT :

1- cara daftar alexa
2-semua entri berkaitan ada disini – klik Tutorial

sekian salah silap harap maaf 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : review blog si tembam0

puanbee21/04/2011

Hai selamat pagi , kembali bersiaran hehe..lama tak review blog nih , bee tahu ramai yang menuggu kan ..harap besabar yer..bee nih nak menreview mesti ikut mood baik dulu kalau tak nanti bee tertinggal tips2 penting untuk korang , siapa yang rugi tu ?

ehem kali nih kita review blog celoteh mj pula yer..entri MJ yang bee nak share kat korang Cara remove follower yang tak di ingini jom baca tambah ilmu buat sesiapa yang masih tak tahu kan 🙂

Ehee banyak nak tegur ni..erm …tak pe kan MJ , semua yang join segmen bee kena lah terima seadanya hehe….
header maira
mula bab header , header tu cantik , tapi tak sesuai dengan background , kedudukan juga tak sesuai , jarak antara header dengan main page juga tak sesuai , ini menampak kan blog MJ seolah-olah berserabut dan tak profesional …bee cadangkan MJ ubah kedudukan dan saiz heeder tersebut ..

Iklan heartbert tu MJ boleh center kan biar kedudukan sama tengah dengan iklan nuffnang , ianya akan nampak lebih comel dan menarik 🙂

Bee nampak ada tab page , HOME satu je ? MJ boleh tambah page tu lagi , Mj boleh buat kan tab untuk profile MJ contohnya , MJ boleh letakkan gambar perkahwinan MJ dan famili MJ disitu , atau MJ buat tab untuk award , network blog , asalkan mendatang kan kekemasan blog MJ . MJ boleh juga letak kan sitemap yang sangat penting untuk sesebuah blog yer dan di sukai google juga!!

sekarang nih kita nilaikan sidebar MJ pulak , ehehe….sidebar MJ juga nampak serabut sikit , MR ‘N’ MRS ADY ,DAISYPATH FRIENDSHIP TICKERS , boleh di letak kan dalam tab dia tas dekat home tu , MJ buat tajuk about me contohnya ,

BLOG AROUND THE WORLD , tak de faedah pun di letak kan di blog , bukan bee sorang cakap nih ramai lagi , lagi baik buangkan ajer..

Untuk banner contest tu MJ boleh kemaskan lagi dengan membuat scroll banner dan sama kan saiz banner tersebut , ini akan menampak kan blog MJ kemas dan lebih profesional ..

Bee rasa MJ ada tersalah coding yang membuat kan ruang antara entri tu terlebih besar , bee cadangkan MJ plih template lain , entah lah keterlaluan kah bee ? tapi bee nak tengok lepas nih blog MJ kemas dan lebih tersusun ..

alexa mj

Dari gambar alexa di atas bee percaya MJ tak masukkan langsung tag alexa , ehehe percaya atau tak ? alexa juga memainkan peranan untuk menunjukkan prestasi blog kita , lebih sikit kedudukan alexa lebih bagus , ini menunjukkan blog kita ni mempunyai potensi besar ,bagi bee ini adalah cabaran 🙂

speed test

blog MJ tersangat lah berat , melebihi 100kb dan hampir 200 kb dah tu , masa untuk loading pun 2.64 saat kena tunggu , so MJ kena lah berusaha sikit untuk kurang kan time loading , untuk kepuasan pengunjung , time loading blog memainkan peranan untuk pengunjung stay d blog kita , jika nak buka satu page kena tunggu lama-lama tak hairan lah MJ akan kehilangan pengunjung …Mungkin MJ boleh kurang kan Entri dari 6 menjadi 4 sahaja di page depan ..

ok dah siap menreview , bee cadangkan MJ baca dan praktiskan semua tutorial yg bee beri 🙂

1-cara untuk daftar alexa
2-cara masukkan meta tag
alexa

3-jadikan template mesra seo
4-kenali meta tag untuk blog anda
5-cara pasang sitemap di blog
6-cara buat banner dalam scroll dan banner

Untuk centerkan banner hanya tambah code <center> masukkan code iklan /banner /fb /network blog atau apa-apa disini </center>

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog CELOTEH MJ0

puanbee16/04/2011

Yuhuuu….selamat malam rindu tak review blog dari bee ? ahah ..meh nak review blog sahabat sorang ni , sebenarnya dah janji nak review blog lorna selepas lorna tukar theme ..erm bee nih diserang penyakit hati ni , tapi tak ler kronik sgt ..hee boleh lah lagi jenguk2 blog tu …

OK now bee review blog lorna ..jangan nangis erk lorna haha…..
Header lorna yang menawan , flash header best lah kan ..erm so tk nk komen header dia …
header lorna

Biasa bee akan cari tajuk terbaik , tapi kali nih bee promot giveaway yang sedang berlangsung di blog lorna , nak hadiah best jom join bee dah join dah nak hadiah no 2 lah lorna ekeke…izzalorna.com 1st special giveaway

Blog lorna ber hosting wordpress so dari segi seo lorna kena pandai guna keyword lah kan ..bee pun tk pakar lagi bab tu 🙂

so bee nak komen sikit ..kalau boleh lorna guna warna hitam untuk tajuk post dan sidebar sebab lorna guna jenis font romantik gitu , untuk orang bermata 4 cam bee nih memang tak boleh baca..main hentam baca entri je ..haaa…siyez tau lorna ..

erm bee tak tahu lorna dah masukkan meta tag alexa ke belum , ntah bee suka pesan bab alexa ni, kerana bagi bee ianya adalah penting untuk menilai sejauh mana blog kita boleh pergi …dan yang paling penting google suka ….

Bee tk nampak pula iklan nuffnang lorna untuk bahagian petikan tu …kenapa tak pasang yer lorna better pasangkan semua , ianya memberi kelebihan untuk blog lorna , mana lah tahu pengiklan akan tempek kan BE disitu…

Yang paling bee nak tegur adalah banner contest di sidebar lorna …kalau boleh lorna kemaskan lagi dengan cara letak scroll box dan juga samakan saiz gambar-gambar tersebut …

Banyak kali juga bee pesan dalam review sebelum ini ..widget traffic dari freedjit tu tak membawa apa-apa kebaikkan kepada blog kita so lorna tak letak pun tak apa bee rasa..dengan itu blog akan nampak lebih kemas dan tersusun 🙂

disini bee beri beberapa url untuk rujukan lorna 🙂

Cara untuk kemaskkan
banner blog

cara masukkan meta tag alexa dalam blog

ok ! itu saja speed test bee tk leg check kenapa ntah ler…harap lorna ikut panduan nih yer..nanti blog lorna meletop kebaaaabomm!!

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog Lorna0

puanbee14/04/2011

yuhuu meh rapat-rapat , nak review blog lagi nih biasa lah kan program blog puanbee , menreview blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat yer 🙂

Kali in blog yang menjadi mangsa ialah ct honey , nih spesis bee jugak nih , tapi bee lebah dia madu hakhak..di blog ct bee paling suka lepak tengok2 tutorial quilt walopun bee tk buat haa..tengok je…suka tengok rajin ct nih , korang patut jengan blog ct ..Meh tengok tutorial beg jeans ranggi di blog ct ..bestt lah 🙂
Header ct , erm mungkin ct boleh adjust header tu biar sama saiz degna lebar blog , bee agak-agak leh lebar blog ct 1000px , so ct boleh lah buatkan saiz header tu 980px nampak lebih ngancem gitu ,
header ct
Blog ct nih 3 kolum yer kiri kanan sidebar , sebenarnya tak bagus untuk seo , banyak kali bee pesan dalam review sebelum ni jika pentikngkan seo tukar tapi kalau tak kisah sangat seo tu tak pe hehee…sebab bukan semua orang mengejar seo kan …
ct alexaini pulak alexa ct ..wow masih jauh lagi , erm tapi tak boleh nak dikatakan apa lah blogspot memang begitu tapi jika kena caranya blog ct boleh juga tersenarai dalam carta tu mungkin 2000 dalam malaysia …

Bee cadangkan ct baca dan praktikkan :

1- apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa
3-cara masukkan meta tag ke dalam theme blog
4-cara buat sitemap di blogspot

sitemap , adalah sesuatu yang sangat penting yer 🙂 sitemap ibarat penunjuk blog , apa yang penting sitemap nih google suka…

hurm berat blog bee tak boleh cek sayangnyaaaa…sbb bee dah limit so ct boleh lah cek sendiri , jika nak edit apa-apa supaya tidak terlebih had kan , boleh cek di iwebtool speed test

selain dr itu bee rasa blog ct dah menawan dah , heee

sekian 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen puanbee : review blog cthoney0

puanbee13/04/2011

:):):)Segmen review akan berlangsung selagi ada permintaan , dan blog korang akan di review mengikut ketentuan masa lapang puanbee, ok tak ???:):):)
Salam Bahagia Semua 🙂
Setelah berfikir dan berfikir dan berbincang bee nak adakan satu segmen untuk blog puanbee.com , oleh kerana bee nih blogger sepenuh masa maka bee banyak masa terluang yang boleh digunakan untuk beramah tamah dengan blogger-blogger lain..

Siapa nak join segmen bee ? boleh lah tinggalkan url blog korang di tempat komen ini sahaja, jangan shoutbox tu yer..bee buat-buat tak nampak nanti tak tau..Kenapa mesti ada syarat begini ?? Disebab kan bee pernah buat review blog ni di blog lama ) bee jadi dah ada pengalaman dulu bee review je blog sesiapa pun yang menjadi follower bee , bee anggap hadiah buat follower tapi ada yang suka dan ada yang tak suka jadi lebih lah baik bee buat syarat begini , siapa yang nak di review bee review kalau tak nak tak perlu lah bee review kan ? blogger lain tak sakit hati dengan bee dan bee pun tak de lah rasa bersalah sangat 🙂

tag2

Syarat penyertaan adalah :

 

1- Terbuka kepada follower puanbee.com sahaja.
2- Buat satu entry bertajuk “segmen bersama puanbee.com”
3- Letakkan banner di atas dalam post dan juga di sidebar korang sehingga blog korang di review , kalau selepas blog korang dah di review korang nak buang banner di sidebar tu okey bee tak kisah ! 🙂
4 -Tulis je lah apa-apa pun dalam post tersebut tak kisah.
5 – Yang paling penting korang setuju untuk bee menyentuh apa-apa sahaja yang bee rasa perlu di betulkan dalam blog korang.Kalau tak setuju baik jangan demi kesejahteraan bersama 😛

Kriteria yang menjadi taruahn bee untuk menreview blog korang

1- kedudukan widget/gambar
2 -speed blog dan alexa ranking bee akan serta kan tips sekali.
3- Post korang terdahulu yang bee rasa menarik dan patut di ketengah kan.

okey itu saja kalau nak tengok contoh boleh geledah blog bee di bahagian sitemap banyak dah yang bee review sebenarnya , tapi ini blog baru kita mulakan baru , segalanya baru..

ingat namaku bee , bukan a, bukan c , dan bukan d..haha terima kasih pada akk k-poh..

Senarai perserta :

1-!
2-!
3-!
4-!
5-!
6-!
7-!
8-!
9-!
10-!
11-!
12-!
13-!
14-!
15-!
16-!
17-!
18-!
19-!
20-!
21-http://cetusanhati.com/personal-life/segmen-bersama-puanbee-com
22-http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
23-http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/salam-yuhooolss-wahh.html
24-http://www.rafinamimi.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
25-http://threeq-threeq.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
26-http://unmebecomeus.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
27-http://pondokkecilku-ibu.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html
28-http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
29-http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
30-http://puanbee.com/segmen-puanbee-review-blog-lorna/
31-http://www.tetikusrusak.net/segmen-bersama-puanbee-com/
32-http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/segmen-bersama-puanbeecom.html
33-http://misslyzeer.blogspot.com/2011/08/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Bersama Puanbee.com  : Review Blog0

puanbee11/04/2011

hai hai selamat malam , selepas seharian aku tidur untuk melepaskan tensen dan dilema , ku jugak masih blurr dan berasa besalah , tapi ku teruskan aktiviti menreview seperti biasa ekeke…kali nih nak review blog firdauskassim.com

haha nampaknya setelah bee menreview banyak blog kan orang yang akhir-akhir nih semakin bijak mengikuti review bee dan mereka cepat-cepat buat dan ubah blog mereka ! bagus lah korang , mcm nih yang kita mauuuu!!!!…

firdaus kassim

header firdaus kasiim nice , dah sesuai lah tu dgn blognya simple dan cantik!..bee nak share satu entri firdaus yang agak menarik , bee tak tahu pun sebelum ni , sesuatu yang baru bagi bee “Cara submit sitemap ke google webmaster”nanti ada masa bee akan kaji bab nih haha..

ok alexa firdaus masih lah tinggi sepatutnya kalau ikut cara yang betul dengan memakai domain alexa akan turun dengan cepatnya dalam masa sebulan saja , sebab sebelum nih bee pakai domain saja tanpa hosting dalam masa sebulan je dah buleh duk ranking 2000 dalam malaysia , erm adakah betui cara firdaus memasang meta tag ? hanya firdaus yang tahu..

Erm tak ada apa nak komen semuanya dah mengikut dan menepati kriteria yang sepatutnya bee menreview haa..amboii korang buat sehabis daya sampai mati akal akk nk review yer..paper pun firdaus seorang yang rajin belajar dan mengajar!! bagusss…mcm nih yang kita mau..jom berkenalan dengan firdaus kassim …

Depa nih best jugak 🙂
solo molo
ardini humaira
rafina mimi

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog Firdaus kassim.com0

puanbee09/04/2011

Hai hai lama akk tak menreview kan , meh akk nak review blog adik mahzura yang rajin komen2 di blog akk nih pulak!

OK! nampaknya zura dah tukar theme lah sejak dia tengok akk review nih hee..bagus zura so tak le banyak akk bebelkan kat kamu kan kan kan..meh kita usha blog zura lak yer..

zura

OK! akk belek dekat setegah jam nak cari salah zura tapi tak de , semua dah okey sangat-sangat , sidebar kanan , widget yang penting2 dan teratur , tempat komen jenis popup , ada button home cuma!

cuma ! zura tak de iklan nuffnang di header dan antara entry yer ? dan juga alexa pun zura tak daftar , akk rasa akk faham masaalah zura nak memasang semua tu kan..tk pe lah kalau boleh zura pasang sitemap yang agak penting untuk blog yer..bab alexa akk rasa zura dah tahu kan ? cuma tak pasang saja , ok nanti apa-apa kita bincang ehehe…yang lain semua lengkap dah!..

1- cara pasang sitemap

yang lain boleh lah melawat blog zura ambil contoh hee..

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog Mahzura0

puanbee02/04/2011

Salam Bahagia Semua 🙂
hehe kalau kutu meroyan dengan fakta nya bee pula meroyan dengan review blog ekeke..bee tengah nak pecut nih..erm doakan bee rajin2 selalu ..keh keh keh ..ok stop membebel , kali nih bee review pulak blog cik sakura chan ..erk tertambah chan tu pulak ..ok nak tengok tajuk gempar ciksakura ?? meh tengok “oh ! tidak taylor swift baca diari cik sakura” ermm memang gempak beb! hehe…
Header ciksakura yang simple dan menawan , eh ! cik sakura penggemar hitam dan merah yer…nice je kan..

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Puanbee : Review Blog CikBungaSakura0