MIVVA Beauty Box … Lagiiii !

Kotak Mivva ni tiba-tiba je sampai di depan rumah … terima kasih MIVVA … Diorang kasi untuk review , alahai mak budak tengah malas nak ber make up bagai … macam mana nak review ni ? hahhaa …  tapi jujur nih .. suka lip gloss , eye shadow dan mask dia … memang hari pertama sampai dah test .. Bila ibu test … diorang pun nak test .. Produk liese tu memang tak pakai … rambut tengah rosak .. buat rebonding punya pasal . Ubat tak sesuai kot .. terus rambut gugur tak henti-henti .. jadi kita lanting pada pembaca…

Continue reading

Review Samsung Galaxy tab 2 7.0 oleh seorang pengguna instagram tegar

review samsung galaxy tab 2 7.0

Pengumuman , pengumuman saya ada gadget baru.. ececeh menayang haha .. bukan lah apa saja nak berkongsi perasaan selepas membeli dan menggunakan samsung galaxy tab 2 7.0 . Perasaan … best kah ?  selepas membeli dan menggunakan hampir sebulan saya dapati ada pelbagai sebab yang membuatkan saya tak suka gunakan tab samsung galaxy 2 ini. Erkhhh! Sebelum ini saya gunakan iPhone4s , dan ya … saya berpuas hati .. semua fungsi senang di gunakan dan gambar nya sangat cantik , mudah untuk di kongsi di instagram. Tak pernah sekali pun iPhone4s itu “hang” ketika hendak menggunakan kamera nya . Serius…

Continue reading

Food Review Saji.my | Iklankan Pernigaan Restoran , Hotel , Gerai Anda Disini.

food blog

Jika anda menjalankan perniagaan restoran , hotel , buffet , gerai , stimbot .. atau apa-apa jenis makanan yang korang jual korang boleh mula beriklan di Saji.my . Saji.my adalah sebuah website yang menyediakan review makanan dan lokasi terletaknya makanan dari Malaysia , makanan yang hebat-hebat , makanan yang sedap-sedap dari pelbagai kategori di satu tempat bagi memudahkan pengguna membuat rujukan bagi mencari tempat mana hendak dituju ketika mencari makanan sedap-sedap untuk di jamu kepada keluarga dan sahabat handai tak kira dari mana pun ia. Bersempena kedatangan Ramadahn Al- Mubarak ni , saya pasti ramai orang sangat suka menjamu selera…

Continue reading

Segmen PuanBee : Review Blog LanaBusyBee

Ehemmmm lama tak buat segmen ni , sekarang bee buat segmen ni autopublish sementara bee berada di kampung , ada majlis kenduri kahwin sedara mara , so fokos ke aktiviti perkahwinan itu ok !..

Kali ni blog yang menjadi pilihan adalah lanabusybee , eh umur kita sama kan lana lagi 3 tahun ke 30 adoii dah main tua ni ….

Antara entri pilihan bee adalah :

Programe diet yang berkesan yang pernah lana buat

sila terjah ! hee…best juga baca blog lana ni , tujuan pergi blog lana nk review tapi bee terbaca semua entri lana ,ASB lah , blogshop lah … dekat sejam baca baru sedar diri , bee sebenarnya nk buat review haha… korang boleh lah berkenalan dengan lana org utara kot ! org utara ni memang peramah ..

header lana yang comel !

alexa blog lana .. erm masih tinggi tapi tak pe kalo nak setting alexa bee ada entri yang bersesuaian … tapi sesetengah orang tak pentingkan alexa sgt , bee suka nk share benda yang elok saja …

walaupun blog lana lebih 100 kb tapi speed blog lana masih ok … apa guna nya speed blog ni ? gunanya speed blog ni adalah untuk mengetahui tempah pengunjung perlu tunggu untuk loading page blog kita…itu saja lah kegunaan nya tapi bagi bee ok laju je load blog lana tu …

Sidebar lana sebelah kiri agak tak bagus untuk SEO apa kata lana ubah sidebar ke sebelah kanan , seperti yang semua orang dah tahu enjin carian akan mencari dari kiri kekanan , jadi lebih baik sidebar di sebelah kanan supaya entri blog akan sampai dulu di enjin pencari …

Kedudukan widget blog lana dah ok ! kemas dan tidak melampau kan, so tk de apa nk komen tang situ ..bee cuma harap lana masukkan sitemap untuk blog lana , sitemap nih sangat penting juga ..sitemap ni merupakan peta sesebuah blog 🙂

disini bee beri beberapa lin utk lana :

1- ketahui berat blog anda!
2- Breadcrume dan sitemap untuk seo
3- kenali meta tag untuk blog

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 – CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING