Kenangan di Kota Belanda , Pulau Pangkor

Kenangan lepas di Kota Belanda , Pulau Pangkor .. cerita dah lama pergi tetapi baru ada mood nak menulis coretan kenagan peribadi ni. Simpan buat koleksi  di blog . Semasa ke Pulau Pangkor saya bawa seorang anak saudara .. tu lah dia di dalam gambar di bawah. Berbaju putih .. dan 3 orang lagi gadis jelita di atas meriam adalah anak-anak saya .. 3 orang bernama Nurul. Di dalam perjalanan ke Pulau Pangkor saya telah pun booking hotel di Teluk Nipah . Dan seterusnya  menyewa sebuah kereta untuk menjelajah Pulau Pangkor tersebut. Tempat lain yang boleh di jadikan tempat persinggahan di…

Continue reading

Menjelajah Pulau Pangkor

Di sebabkan kami menyewa kereta di Pulau Pangkor , jadi kami boleh suka-suka berjalan satu Pulau dan suka-suka nak singgah di mana. Baca entri lepas Perjalanan ke Pulau Pangkor (Gambar sekitar di jeti dan feri ) untuk info kereta sewa. Kalau naik teksi boleh ikut ke mana pemandu teksi nak bawa la . Tak best gitu .. Oh ada yang bertanya van disini warna pink ke ? Yup .. semua teksi di Pulau Pangkor menggunakan van dan berwarna pink.   Jika meronda seluruh pulau , ada banyak menara tinjau yang kita boleh berhenti dan tengok pemandangan sekeliling pulau. Pulau Pangkor…

Continue reading

Perjalanan Ke Pulau Pangkor ( Gambar sekitar di jeti dan feri)

Perjalanan ke Pulau Pangkor yang tidak di rancang sangat pun. Belasah je pergi .. kebetulan En Kay bercuti dengan agak panjang , jadi bawa la anak-anak berjalan tengok dan cuba hidup dengan suasana lain. Sesetengah orang kata Pulau Pangkor tak best. Tetapi untuk saya , orang yang sukakan alam ni saya suka. Cemburu betul dengan orang tempatan yang di lahirkan di Pulau Pangkor ini. Kita ni kena keluar duit untuk merasai hidup di pualu.  Sedikit gambar untuk tatapan pembaca semua. Maaf laaaaa .. mood update blog ni kadang-kadang ada kadang-kadang hilang. Gerak dari Taiping Perak ke Jeti Lumut. Saya drive…

Continue reading