Detox Tea Review : Slimming & Detox Tea By Medina Desire

Siapa yang mengambil kesempatan sambil berpuasa sambil diet ? Saya diet bukan untuk kurus tapi untuk kurang kan beberapa kilogram sebelum raya. Nanti raya makan pun tak jaga oiii , lepas habis raya macam – macam penyakit datang. Kali ni nak rekomen kan korang beli dan cuba teh ini. Slimming & Detox Tea by Medina Desire. Saya tak jual yek. Saya pun main kirim je dekat kawan geng diet. Kami ada group support untuk mak mak turunkan berat badan dan kembali cergas. Mak mak hebat di zaman mencabar ni kena jaga kesihatan badan sendiri. Kalau korang nak beli boleh beli dari Teatox.co – whatsapp : 019-3924256 , atau klik je like facebook di dalam entri ini. Ada banyak iklan. Harga sama sahaja Slimming & Detox Tea RM15 ada 15 uncang dalam dia.

 


Jika korang ada masaalah seperti sembelit , susah sangat nak memerut. Kadang kadang 2 minggu sekali. Kadang kadang asyik terkentut akibat banyak sangat gas dalam perut. Dah lah tu .. kentut bau busuk ya amat. Malu dengan abang di sebelah kan ? Banyak jerawat di belakang badan dan muka. Boleh lah cuba detox dengan tea ini. Apa teh yang saya tak cuba ? Teh Orang Kampung tu pun dah tak berkesan bagi saya. Memang masaalah perut ni. Semua di atas masaalah saya.  Read More

Pemenang giveaway method

OMG .. susahnya nak pilih pemenang … pertama sekali , terima kasih di atas sokongan anda sekalian , dengan memberi komen di bawah entri  Review pencuci tangan METHOD & Giveaway , seterusnya melayakkan anda memenangi produk Method bernilai RM80 dan juga memberi kejutan kepada sesiapa yang anda pilih untuk di beri kejutan nanti. Setelah nama anda di naikkan di dalam entri ini , sila beri respon segera , sebabnya saya akan uruskan dengan pihak penaja untuk mendapatkan alamat kalian bagi memberi kejutan kepada insan tersayang anda.

review method

Keputusan adalah muktamad ye 🙂 sangat susah nak pilih pemenang , haishh …  maka saya serahkan kepada suami saya untuk memilih 🙂 terima kasih EN kay ..

Pemenang 1 

taufikmaria says:
22/01/2013 at 5:20 pm (Edit)

“Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada ayah saya. Ayah layak menerima kejutan ini kerana kedai runcit ayah menjual ikan, ayam, daging dan sayuran. Tangan akan berbau ikan walaupun sudah membasuhnya berkali2 dgn air bersih. setiap kali pelanggan mencuci tangan, mereka akan mencium tangan sendiri, eiii, masih berbau! Semoga method product dapat membantu“

Pemenang 2

sangsuri says:
18/01/2013 at 1:28 am (Edit)

Suri ingin memberi Method to the rescue! kepada Nazhatul Wafa (niece) kerana skrg ini dia yang bersusah payah untuk menjaga ibu suri yang ‘bed ridden’ kerana komplikasi buah pinggang, kencing manis dan gout kronik. Semoga keharuman Method ini mampu memberikan rasa lbh selesa kepada Wafa kerana dia terpaksa mencuci dn menukar lampin ibu suri sepanjang hari dn setiap hari. Kesian dia!! (huhuhu… ada unsur simpati ni bee… tapi mmg kesian kat mak dn wafa sbb terpaksa melalui waktu2 sukar begini… moga ibu suri sembuh secepat mungkin.. amin…)

Pemenang 3 

diana says:
15/01/2013 at 5:16 pm (Edit)

Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada kakak saya,.dia layak menerima kejutan ini kerana saya nak anak2 dia yang ramai tu akan lebih terbiasa untuk kerap mencuci tangan :P

Pemenang 4

Najib Mansor says:
23/01/2013 at 5:43 pm (Edit)

Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Ibu saya.. Mak memang pentingkan kebersihan. Tapi usia Mak sudah hendak menginjak hampir 60 tahun. Mak perlukan pencuci tangan yang lembut untuk tangan Mak, tapi mesti wangi juga. Semoga Mak suka hadiah ini, walau tak seberapa harap ia paling bermakna, bau yang wangi dan lembut seperti kasih sayang saya pada Mak. Jasa Mak tak dapat saya balas selamanya. Moga Mak sentiasa sihat dan ceria, bertambah wangi dengan Method ini!

Pemenang 5 

sicantikmatahari says:
17/01/2013 at 10:14 am (Edit)

“Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada kawan baik saya dari sekolah rendah, Nor Hidayu Abd Rahman.
Kenapa saya rasa dia layak menerima kejutan ini kerana giveway ini dari puanbee jadi beliau dah dapat merasa wangian pencuci tangan Method ini, jadi saya juga ingin berkongsi merasainya bersama seorang lagi kawan baik kami Pn.Nor Hidayu Abd Rahman, semoga dapat kami merasai bersama haruman pencuci tangan Method bersama-sama dan menambah kemesraan dan ke akhraban kami ” Walau jauh di mata tapi tetap dekat di hati.. “

NOTA :

  1. Saya telah pun mengambil email yang telah di tinggalkan di kotak komen , di harapkan pemenang dapat di hubungi dan memberi respon secepat mungkin.
  2. Jika tiada respon , maka hadiah akan di beri kepada peserta lain pula. Seboleh2nya sila respon dalam masa 7 hari dari tarikh email di hantar kepada anda.
  3. Terima kasih di ucapkan sekali lagi kerana memberi sokongan terhadap giveaway ini. Semoga anda terus membaca dan setia bersama Puanbee.com , semoga tahun 2013 lebih ramai yang ingin menjadi penaja untuk saya mengadakan giveaway seperti ini.

wordless wednesday

WW : Uncle gedek “Jangan senyum”

wordless wednesday

” WHAT IS WORDLESSS WEDNESDAY ?
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.”

CC : Uncle gedek 

Jumpa Disana Hospital Prince Court

Yaa … takut ada yang terlupa nanti , petang ni kita jumpa di Hospital Prince Court yang sudi menaja Seminar Jom Kurus kerjasama antara Puanbee.com dan Kevinzahri.com.

Hari yang di nantikan telah tiba , saya mungkin akan bertolak dan berada disana awal sikit.Jam bermula 2 petang kan ? jangan lupa ya ..

Senarai Peserta disini  – semua yang tersenarai/atau ada yg email tp tk di masukkan disini datang tau .. jangan rasa was-was, boleh bawak partner juga.

Agenda Seminar Jom Kurus

  1. Arrival
  2. Seminar Bermula
  3. Camne nak kurus
  4. Bina sasaran realistik
  5. Apa nak makan
  6. Perlu ke bersenam
  7. Suplement dan lain-lain
  8. Bersurai
  • Boleh pergi twitter saya untuk pertanyaan
  • Twitter : @Puanbeedotcom

*Tetapi kalau tak de twitter boleh email dan drop mesej di fanpage k .. tengok sidebar.

  • Prince Court Medical Centre
  • 39 Jalan Kia Peng, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

 

event blogger

Squad Sunlight Melamar Puanbee

Rezeki jangan di tolak orang kata. Serius lah .. Squad Sunlight ni melamar puanbee.com untuk bekerjasama dalam mempromosi kan produk sunlight dan juga memberi sesuatu untuk pembaca blog puanbee.com. Kali pertama Squad Sunlight hubungi saya , meminta saya mengadakan contest untuk pembaca puanbee.com. Maaf saya terpaksa tolak jika begitu. Bukan apa .. untuk mengadakan sesuatu contest perlukan komitmen. Saya tak boleh beri komitmen tuk contest buat masa sekarang ni. Saya ada dua program. Satu contest penubuhan fan page baru saya dan satu Seminar Jom Kurus Kevin Zahri. Tu pun Untuk Contest Fan Page tu saya tunda dulu. Buat satu-satu kan.

event blogger

Tetapi Squad Sunlight hubungi saya melalui email semula , tak apa jika saya tak nak uruskan contest , saya cuma perlu anjurkan contest. Yaaa.. begitu .. tak pe lah .. saya terima selain saya dapat. Pembaca setia blog pun dapat. Saya suka begitu. Kadang-kadang macam tak sampai hati nak cerita benda-benda yang kita dapat tapi orang tak dapat. Tetapi itulah lumrah blogger kan , kalau tak  begitu tak ada cerita pula.

Tapi yang saya terkilan tu .. 30hb , 7hb dan 8hb saya memang ada program. Untuk 30hb dah janji dengan rafinamimi nak temankan dia sign novel sayang cikgu ketat-ketat dia ..huwaa.. 7Hb kemungkinan akan pergi buat review makanan di satu tempat. 8Hb comfirm lah saya hadirkan diri untuk Seminar jom kurus. So terpaksa mungkin janji dengan Rafinamimi (Harap kak mimi tak kecik hati). Insyallah akan diusahakan jumpa jugak pada hari tu .. kita lari lah sekejap.. maraton gitu.

Ok ada tak orang nak sponsor atau hantar squad untuk cat rumah ? serabut dah tengok dinding rumah haku ni…nak cat sendiri tk larat nak ubah perabot , maklum le rumah sekangkang kera aje. Nak upah orang bajet lak mau lebih , rasa tak berbaloi lak sebab nya ni rumah sewa. Mintak tongtong dengan tuan rumah pun tak mau. Cissskkeeeek! (sekadar nukilan…sebab malu la pula rasanya Squad Sunlight tu nak datang rumah alahai…)

Insyallah .. harap berjalan lancar.

P/S : Blogger sporting kan ? boleh bekerjasama dalam apa saja bentuk pengiklanan sebenarnya .. saya tak demand tinggi-tinggi sebab nya buat permulaan saya perlukan langkah yang pendek untuk melangkah lebih panjang. Jadikan setiap apa yang di tawarkan sebagai profile blog 🙂 . Saya memang pakai sunlight pun .. ngeeee~

P/S 2 :  Nak ambik report kad kakak.

 

Kempen Mialiana.com Untuk DIGI WWWOW Awards Blogger Of The Year : Tugasan kedua

Salam Bahagia 🙂 Ini adalah sticky post sehingga 20 jun 2011 post tebaru dibawah yer… post ini dibuat untuk kempen mialiana.com dalam pernyertaan beliau dalam DIGI WWWOW Awards untuk kategori Blogger Of The Year .. seronok juga ada aktiviti begini hehe ..tak de lah mengharapkan balasan sangat tapi saja suka2 … moga mialiana berjaya dalam pencalonan ini ..

Jom tengok saya bergambar dengan gift yang telah dihantar oleh mialiana ke depan pintu rumah saya Thanks mia .. sungguh gigih beliau , sesuai lah dengan pencalonan beliau untuk award bloger of the year .. Jika sudi undi mialiana undi DISINI , BELIAU TELAH BERADA DI RANK KE – 3
Read More