Giveaway dan Blog List Oktober di http://vitamin-cerdik.com

Assalamualaikum dan Haiiiii … Giveaway dan bloglist ni saya join sebab saya suka produk shaklee. Lagipun sis Raihanah rajin singgah dan komen di blog saya. Tak ada apa saya nak beri kepada pelawat setia melainkan memberikan sokongan begini. Blog vitamin-cerdik.com , selain dari menjual produk shaklee ianya juga banyak menyelitkan entri kesihatan. Saya suka baca blog begini. Tetapi maaflah saya selalu kehilangan kata-kata untuk meninggalkan komen. Jadi saya jadi pembaca senyap. Kalau korang tak tahu nak update apa , mari lah sertai giveaway ini. Sambil tu boleh baca entri sis Raihanah dan tambah ilmu kesihatan gitu.

giveaway-bloglist-oktober-2016-vitamin-cerdik-com_-665x499

Dalam banyak – banyak entri saya suka 3 entri di bawah ni :

1 : 10 kebaikkan detox  darah dengan Shaklee.

Apakah detox ?

Detox ialah proses menyingkirkan toksin daripada badan kita. Toksin yang masuk ke dalam badan kita bukan sahaja berkumpul di usus, tetapi ia juga di hati dan dalam darah kita. Pelbagai masalah kesihatan akan timbul akibat daripada pengumpulan toksin di dalam badan. Antaranya, tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Kebanyakan kes penyakit yang dirujuk, hampir 90% adalah berpunca daripada toksin badan.

Detox penting untuk memberikan kesihatan yang optimum, memberikan fokus dan tenaga semasa bekerja atau beraktiviti. Masalah Detox yang tidak sempurna juga menjadi masalah berat badan. Masalah kulit muka yang berjerawat, dan kulit yang bermasalah juga disebabkan kerana proses detox yang tidak sempurna. Dan jangan tak tahu, nafas berbau juga merupakan petanda bahawa detox badan kita tidak sempurna. Sebenarnya, Detox bukan sekadar buang air besar. Sebenarnya tidak tepat, kerana detox menyeluruh melibatkan:

  1. Detox Usus
  2. Detox Hati
  3. Detox Darah

Baca lagi di sini — >   10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

2 : Bagaimana Nutriferon Bertindak Sebagai Penggalak Sistem Imun

Badan kita mempunyai suatu yang dipanggil sebagai interferon. Ia merupakan suatu protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk menyerang mikrob penceroboh dan merangsang keupayaan sistem daya tahan badan untuk melancarkan suatu gerak balas imun.

Pengeluaran interferon dalam badan kini boleh dirangsang secara semulajadi pada individu yang sihat melalui tambahan diet baru yang dipanggil Nutriferon.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti dan adakalanya ia breakdown. Apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita terganggu ?

Baca lagi di sini –> Bagaimana Nutriferon Bertindak Sebagai Penggalak Sistem Imun

3 :  Nutrisi Kaya Antioksida Melindungi Daripada Kanser

Makanan Berwarna Ungu Paling Tinggi Antioksida

Tahukah anda, makanan berwarna ungu merupakan makanan tertinggi mengandungi antioksida?

Makanan berwarna ungu mempunyai ciri antioksidan yang kuat, antaranya disebabkan:

  • Melindungi tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas
  • Menyokong kesihatan jantung, salur darah dan kulit
  • Melancarkan proses pencernaan
  • Mengurangkan stress oksidatif iaitu salah satu penyebab utama penuaan
  • Kaya dengan resveratrol yang terbukti dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser

Sebab-sebab Makanan Warna Ungu Lebih Baik ?

Baca lagi di sini –>  Nutrisi Kaya Antioksida Boleh Melindungi Daripada Kanser

So mudah je nak join Giveaway dan Blog List Oktober di http://vitamin-cerdik.com  ini. Jom beramai-ramai sertainya. Tarikh tutup adalah pada 31 / 10 / 2016.

Terima kasih kerana membaca , doakan puanbee murah rezeki dan menang. Saya doakan anda pembaca blog ini pun sama murah rezeki dan di beri kesihatan yang baik.

 

Buffet Ramadhan Casa Ombak Lagi

Masih belum terlambat kalau korang nak cuba berbuka puasa di Casa Ombak. Rugi lah sapa tak cuba , setahun hanya sekali gitu. Tahun ini muka saya lagi ke CASA OMBAK tu. Tiap-tiap tahun mesti pergi. Tapi tak ada gambar dengan ownernya Kak Akma la pulak. Tahun ni sama dengan tahun lepas. Tak sempat bergambar banyak banyak dan tak sempat makan puas puas. Harap tahun depan boleh makan banyak lah ye. Tapi sempat makan sepinggan Kambing bakar, kuew tiaw , kuih muih dan juga jeruk buah buahan. Saya orang paling lama tunggu disitu kot. Tapi banyak benda tak sempat makan. Bahagian nasi tak makan langsung. Ruginya … sebab lauk banyak sangat. Semua nampak sedap. Red mummy kata ada teh sedap. Adoi terliiurrrrrr ..  Tapi tak kisah lah.. memang dari awal plan nak kambing .. Kambing bakar dia sedap .. kuah pun sedap .. korang kena try lah. Bagi saya semua sedap .. casa ombak

Hai kak hanny , curi gambar satu ekkk … hehehe ..

Suasana berbuka di casa ombak , amat meriah dengan makanan. Banyak makanan di sediakan. Amat berbaloi .. jika sesiapa suka makan tu eloklah kesini. Janji puas hati. Pentas ni hiasa je , gambar sebelum anak anak naik buat persembahan.

casa omabk 7

Cantik sangat dekorasi dia. Kalau lah sesiapa yang rasa nak buat jamuan keluarga ke , korporat ke terus booking di sini. Tak payah susah-susah nak sediakan semua. Info saya sertakan di bawah nanti ye. Read More

Tempah Header Dengan Sheeda Ucu

Okay teringin nak ada blog dengan header comel comel pulak. Gigih nya daku menukar theme , susah nya nak dapat theme yang menepati citarasa. Jika korang terasa nak tempah header harga serendah RM30 boleh lah hubungi Cik Sheeda Ucu ni. Blog dan facebook nya di hack baru baru ini. Kesian dia , jadi korang tak dapat lah nak tengok contoh. Cik sheeda ni baik orang nya boleh lah kautim nanti ya .. ok pergi tempah header raya laju laju .. 🙂

puan bee header 1

Saya suka header ni .. kena sangat dengan lambang ” BEE ” dan tagline tu. Maaf lah saya tak pernah kekal dengan tagline. Hadoi .. harap kali ini , di bulan ramadan yang mulia ini. Blog ini akan kekal begini dan juga di harapkan blog kembali pulih.

Sebelum ni masaalah gambar tak keluar di mana-mana meda social jenuh lah daku betulkan. Rupa nya di sebabkan theme nya saja. Alahai. Tukar theme terus elok. Tak cantik lah kan bila share artikel tapi gambar tak keluar.

P/S : Apa pun dik sheeda , terima kasih sebab design cantik cantik untuk akak. Jangan risau akak puashati. Haha akak ni ada masaalah tak reti puji orang.

NAK TEMPAH ADD Facebook : Sheeda Ucu

Pemenang bertuah giveaway gold coin di blog puanbee

Bismillah… dengan ini saya ingin berterma kasih kepada rakan blogger yang sudi menyertai giveaway gold coin anjuran blog puanbee. Sungguh jauh di sudut hatiku ini .. rasa sangat sangat berterima kasih. Tak ada lah besar sangat hadiah nya. Tapi simpan lah sebagai barang antik ye. Kita dah ada pemenang , semalam saya dah umumkan di intagram dan facebook. Hari ni baru saya sempat nak publish di blog. Saya sibuk bebenor awal bulan ni menguruskan kutu kutu emas anjuran saya. Sebab tu la makan masa. Kena utamakan anak kutu dulu kang tak pasal pasal viral.  Tengok lah video di bawah.

Kepada pemenang iaitu blogger ciktom hubungi lah saya macam mana nak hantar hadiah ni .. COD kah ?

  1. Blogger Diana Rashid
  2. Blogger Lelord-Mamanajla
  3. Blogger Jombercontest
  4. Blogger Adna2029
  5.  Blogger Vitamin cerdik
  6. Blogger Secantik matahari
  7. Blogger Akusukaketawa
  8. Blogger Ciktom

Terima kasih di ucapkan , terima lah pantun dua kerat dari saya :

Adat pertandingan memang begitu
Kalah menang tiada yang tahu
Sebelum hujan sediakan payung
Jangan kata puanbee tak payung