Feb
2012

Mary Kay : Sebelum Dan Selepas

Hoyehh make-up sendiri lagi, bukan apa ..dah bosan sangat ni , bosan dan rindu ..ahaks..Sudah-sudahlah bang kerja tu balik lah , 2 minggu tu rasa macam lama sangat jekkkk ..(saja seru bagi dia teringat-ingat kat wife dia yang jelita ni hahaha ..).Lepas tu anak semua dah tidur kan .. apa lagi kerja yang belum di buat ? selain dari mengahadap blog, pun bosan jugak..

Jadikkkk.. meh lah kita asah bakat …asah tau bukan sharp

seperti biasa set make-up yang digunakan adalah Mary Kay

set make-up mary kay

Eye shadow , eye liner , foundation , bedak kompak (jenama maybelline sebab tak beli lagi bedak marykay , plus murah sikit hahaha ..) blusher. Maskara tak pakai tak suka dan tak berapa kemas kalau pakai , rasa berselerak je ..

Testimoni mary kay-sebelum make-up

Hurmm anak mata merah sebab mengantukkkkk ..

Yang di atas gambar sebelum di make-up , ok tak kulit muka saya ? bibir pun dah merah sikit lepas duk jaga pakai lip balm , masker dan lip gloss hari-hari , sebab sebelum ni saya ada alegik terhadap satu jenama lipstik membuatkan bibir saya hitam seolah-olah bibir orang yang merokok.. sekarang ok sikit dah .. alhamdullilah..

selepas make-up dengan mary kay

Gambar di bawah , lepas make-up ..okey tak ? muehehehe … saja ambil gambar muka ala-ala macam tu .. nampak macam kurus dan kurang tembam jek.. hahah .

Tinggalkan korang untuk komen pulak.. jeng jeng jeng ..

Nak dapatkan Nasihat dari pakar kecantikan mary kay macam saya boleh hubungi Puan Juanita jugakkk..

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

Search

Feb
2012

Suka “Make – Up” Tak ?

Saya suka , tapi saya memang tak pandai make-up langsung dan saya bukan jenis yang suka mebelek-belek buat sesuatu dengan masa yang lama, oh itu bukan saya ..Tapi biasalah dah nama pun perempuan mesti suka punya nak Make-up , dan saya tengah nak belajar make-up ni pula.. boleh tacap diri sendiri agar nampak cantik sudah lah..

Bercerita pasal make-up,dulu-dulu selalu juga kalau saya tak jadi buka restoran tu saya nak buka butik pengantin dan solekkan pengantin , ahaks.. mungkin memang bukan takdir saya tuk solekan muka orang ni ,tengok nyah make-up orang lagi gorjes

marykay make-up set

Tengah kumpul set make-up marykay dari Puan Juanita.. Dalam gambar : Cermin Mary kay, lipstik , lipsgloss , eye shadow , lips mask , blusher , eyeliner , body scrub ,lip balm ,foundation brush, apa benda satu lagi tu lupa lak namanya , tapi benda tu tempat untuk letak eyeshadow dan blusher tu lah ..

Oh rupanya produk mary kay ni semua di jual satu-satu , cth eyeshadowlah .. beli sebijik baru letak dalam bekas dia , dan ada magnet .. canggih .. #puanbee sangat terpegun. Banyak lagi produk Mary kay ni .. tapi cukup-cukuplah ek ..kopak laki puanbee ..ahaks…Korang nak buat facial percuma dan belajar make-up sesikit atau pun nak test produk mary kay ni , sila hubungi Puan Juanita ni , boleh kautim dengan dia lah ek.. saya tolong-tolong promot jek.. suka tengok kawan-kawan beniaga ni ..saya pun teringin nak berniaga tapi mencari apa yang betul-betul kena dengan jiwa ni.

Dia siap pesan “lain kali bee nak pergi majlis apa-apa mesti make-up tau!” Sebabnya dia tahu lah lepas tengok muka saya tanpa make-up , walaupun lincin tak berjerawat tapi tetap nampak kusam.. ye lah tak cukup vitamin masa kecik-kecik dulu ..ahaks..

Masaalahnya ..saya ni jenis semua nak simple dan cepat je ahaks.. Insyallah lah jue , lepas ni bee make-up lah lepas dah dapat tunjuk ajar dari jue ni , tapi kelas make-up kita tak habis lagi kan ? kan ?

beauty fair mary kay

Kebetulah .. entri ni nak keluar , si jue minta saya heboh-hebohkan Event beliau .. so sapa-sapa nk join tu .. sila lah hubungi Puan Juanita ye ..“Beauty Fair akan memberi peluang kepada anda meneroka & mengalami sendiri kehebatan Rangakain Produk kecantikan MK secara percuma”

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

Search