Macam – Macam Ada

Salam Bahagia semua
Hurm macam – macam yang terjadi pada blog puanbee dan juga laptop puanbee ni , adoilahhhhhh…eh tak baik mengeluh …hihi sebelum Puanbee.com bercuti dari mengupdate hari tu kan saya ada cakap tiba – tiba word dalam lappy tk berfungsi , terbaru nak extract file jenis RAR pun tk boleh , tak boleh nk unzipkan pula..erm korang mest tak faham kan kiki ..lupakan je lah…

Saya dikampung selama 5 hari je … Rupa nya blog saya dah 3 hari limit bandwidth exceed yer..saya tak online langsung masa saya dikampung ..banyak aktiviti di kampung , masa berlalu sangat pantas .. sampai saya lupa lah kat blog ni , kalau di KL sehari tk hupdate nak tidur malam pun tk lena , tapi di kampung update ke tidak yang saya tahu bila malam letih sangat- sangat ..boleh kurus ni kalau sebulan duk kat kampung ..

Tapi saya tetap risaukan job nuffnang , saya ambil berat pasal nih , tapi selamat juga nuffnang minta publish 1 jun , selamat kah ? tak juga sebab pada 1 jun lah blog saya limit bandwidth exceed untuk hari yang ke – 3 alahai ..minta pihak hosting betul kan ..lambatnya dia nk reply email , nak call tapi asyik masuk invoice mail , kita dah urgent ..tak faham betul ..kalau nk berniaga support yang cepat tu penting..saya tak sabar dan tak boleh bertahan gitu .. saya tak kisah sangat kalau proses betulkan tu ambil masa , tapi sekurang – kurangnya bila kita dah hantar email tu cepat2 lah balas baru lega hati ni ..tapi malangnya tak !

Jadi selepas saya menahan geram dalam tempoh agak lama , bukan sekali sebenarnya dah banyak kali ..sangat jeles pada ummiehanie.com pakai hosting Netkl tak pernah ada masaalah hosting lagi kan , setahu saya kalau ada masaalah pun Netkl beri tindakbalas yang agak cepat , pagi2 lagi saya call org netkl , memang bagus ..suara nya mcm baru bangun tidur tapi tetap angkat fon haha..Lepas tanya itu ini , saya ber live chat pula di web Netkl ..mcm tu lah yg kita nak ..

Ahkirnya setelah berbincang saya buat keputusan pindah hosting , agak drastik membuat keputusan ..akibatnya !!!!! blog mengong ..update entri pun kejap ada kejap tak de ..so ……. akhirnya job nuffnang tetap tak boleh buat dalam masa 2 hari blog puanbee.com tk dapat buat apa-apa kalau buat apa-apa pun semua akan hilang sekelip mata ..penat !!!

Yang best ..tak pernah di buat orang cam mana tah saya pergi minta diskaun dari Netkl ..tengok-tengok dapat ..10% je ! jadi lah dari tak de apa – apa kan ..memang kalau sesiapa tanya saya beli hosting dari mana saya cadangkan Netkl , bukan apa ..banyak yang kita tak faham pasal hosting ni kita perlukan orang/tempat untuk bimbing kita , tapi kalau tak ada orang/tempat itu haruslah susah jadinya kan ..

Saat saya tulis post ini saya guna windows live writter dan akan di publish bila blog dah ok !huhu kesian ..

habislah rosak reputasi blog saya di mata advertiser gara2 hosting ni..nyampah tul ! benda nih yang paling saya kesali

minggu kenaikkan dan kejatuhan

Draft minggu kenaikan dan kejatuhan blog puanbee.com haha…kali pertama visitor mencecah 4000 ++ page view dan UV pulak 2000 ++ , dan kali pertama juga kot page view 4 dan UV 2 hahaa..itu adalah hari bandwidth habis digunakan ..

bila bandwidth habis saya happy sebab ianya menunjukkan jumlah pelawat bertambah , terima kasih korang yang support blog puanbee.com … Siyez terima kasih banyak …

sekian..

Please follow and like us:
200

Pengalaman Bersama Mamil Gold , Berat Baby Pun Dah Naik

post melekat , post terbaru di bawah 😛
Salam Bahagia Semua 🙂

haiii meh nak kongsi sikit story tentang baby laila ku itu …. ingat tak baru – baru ni saya ada cerita kan kat korang , berat baby tak naik selama 3 bulan berturut – turut ..wehhh sesak nafas dengar nurse bebel sebab berat anak tak naik ni ..hahaha ….Setiap kali check up , nurse bebel lah , anak kamu minum susu apa ? tak makan ke dia ? saya jawablah susu biasa2 je baby minum , kuat juga dia minum tapi tu lah …selalu demam dan sakit perut tak tahu punca nya …so nurse tu cadangkan saya tukar susu dan beri baby multivitamin ..adoii macam – macam lah kan , nak beri susu tu tak pe …memang no hal lah ….dia suka susu tapi masaalah nak beri multivitamin ni , memang susah sangat walau pun multivitamin tu manis ala – ala gula – gula jer.. gula – gula tu toksah cakap bantai tak ingat baby tu … eh nama je baby tapi bukan baby lagi dah pun berumur 1 tahun 8 bulan tapi berat nya baru 9.2kg ..ringan je kan ..so memang lah ibu nya kena usaha naikkan berat badan si baby ni jugak …

baby & tat telur

baby & tat telur

Tapi tak pe , dengar cerita ada susu yang boleh buatkan imun badan anak – anak lebih kuat kan , saya pun cuba lah search en google tu hahaha …lepas tu saya cuba beri baby ..nasib baby suka susu tu … dia memang tak memilih susu sangat tapi nk tukar susu tu tak boleh tukar secara mengejut , kena cuba tukar pelahan – lahan takut nanti sembelit ke , cirit birit ke ..kita kena tengok dulu susu tu sesuai ke tidak dengan anak kita tau !  contoh lah nak tukar susu tu hari pertama hingga hari ke tiga beri susu baru sekali sahaja , hari ke empat hingga ke enam bagi dia susu baru 2 kali …hari ke tujuh ke sembilan beri dia susu baru 3 kali sehari ..mcm tu lah …memang tak ada apa – apa perubahan yang tak elok lah ..lagi bagus…bila anak tu dah sesuai minum susu tu teruskan aje…

Eh lupa pulak nk share susu apa saya beri baby tu kan haa..tu lah bebel tak ingat dah ni .. dalam banyak – banyak susu saya pilih susu Mamil Gold, memang elok dan sesuai dengan baby laila ..sekarang ni baby dah makin bambam ..belum pun 3 bulan .. tapi dah memang nampak pipi baby bambam , dagu berlipat sikit ..perut pun makin buncit … sebenarnya bukan maksud saya nk gemukkan anak yer … tak …maksudnya berat badan baby dah naik kerana saya sebagai ibu yang perihatin telah tukar susu dan dia dah tak selalu demam , muntah – muntah dan cirit birit ..pendek kata sistem imunisasi baby tu semakin kuat … ecececehh kan , mcm doktor cakap ni ……

Sebelum ni saya tak ambil kisah sangat IMMUNOFORTIS ke …oligosaccharide ke apa ke ..  teruk betul kan , tapi bila berat anak tak naik , selalu pulak demam – demam kena lah cari betul – betul formula apa yang paling elok untuk anak – anak …lagi – lagi anak – anak yang tak nak susu badan macam baby ni … selepas selidik dari en google tu baru tahu IMMUNOFORTIS untuk kuatkan sistem imun anak – anak … dan campuran oligosaccharide tu pula untuk mengelakkan anak dari terkena sembelit … kan ada juga anak – anak pabila minum susu terlalu pekat sembelit jadinya ..kang tak pekat tak cukup nutrien pulak , so dengan Mamil Gold dah senang dah tak perlu fikir banyak – banyak dah ..tak perlu multivitamin lagi ..itu yang penting …

Apa – apa pun saya dah happy tengok baby semakin bambam …suka nya….sayang baby so much ..tak nak demam – demam lagi tau ….tak siyookkk ah baby ….

korang nak maklumat lebih lanjut boleh lah  call Mamil Gold careline , lagi mudah dan tepat maklumat yang korang akan dapat nanti ..biar puas hati kan …

Mamil Gold careline
1800 38 1038

sekian ,

Please follow and like us:
200

Apa saja yang ada dalam kepala hari ini cancel !!!

Sponsored Post Proposal for puanbee.com

Hai puan bee !! im wendy from nuffnang ..

Apa nuffnang ?? nuffnang ?? nuffnang??

yes! nuffnang ..so awak terpilih untuk buar advertorial ,

apa ?? advertorial ? what!! are serios ?

yer…from mamil gold milk…bla bla bla

oh i see…..yes saya terima..bla bla bla

Wait for email ya!

ok ! itu semalam yer ,,,bee terima call dari nuffnang , terasa macam mimpi dan tidak berpijak di bumi yang nyata , rasa tak percaya ok!! rasa tak nak percaya bee terus letak fon dan diam kan , kemudian bee fb, dan tweet dgn seorang dua tanya dan cakap-cakap sikit ..bee masih terkejut ha hah giler ko!!!!..

Bak kata kak jieda cam mana bee buleh dapat advertorial ni, sebab traffic bee tak tinggi mana , dan blog bee curang semalam..haa hari nih tak curang dah..adoiilah …

hari nih bee tak boleh blogging cam biasa , bee tak de mood asyiklah tengok email dan akaun nuffnang haa..teruk tak bee ? tunggu punya tunggu..akhirnya sampai email dari nuffnang , ok nuffnang minta bee daftar churp-churp , dan contact mereka semula , bee dah ada churp-churp so bee bagi je lah email churp-churp bee , kemudian sampai lagi email untuk bee

Berdesup jantung rasa nak gugur, airmata rasa nak keluar dan terasa macam nak lompat-lompat je tak berhenti , tengok bayaran yang akan bee dapat jika post bee tu berjaya di publish hehehe ok! tapi bee tak buat semua tu..bee memang tak tahu nak buat sponsor post tu cam mana , bee tweet lagi dgn orang yang lebih berpengalaman , kalau korang sekodeng tweet bee tu korang nampak lah pa yang di bebelkan tadi..haha..then mendapat pertolongan dari kak yanmie dan bro eyriqazz, depa email bee dan beri semangat , hee bee terasa ada sokongan dan insyallah bee akan buat seboleh daya ,

Ok ! memula terasa canggung jugak tengok akaun nuffnang tak de pun panel sponsor post tapi di churp-churp ada tapi jumlah bayaranya lain pulak dari email tadi hee..then tak puas hati terus call wendy orang churp-churp tanya ..rupa-rupanya bee dapat buat 2 sponsor post dan sosial seeding untuk facebook dan twitter..oh! bee tak tahu mana nak mula..siyez..yang mana satu nak buat , nak mulakan dari mana , apa yang perlu bee buat ??

Tapi inilah yang bee impikan selama ini ..insyaallah ….rezeki anak-anak bee akan cuba buat sebaik mungkin harap diterima …so bee dah shayang-shayang nuffnang balik tk curang2 dah hee….harap juga mendapat sokongan kawan-kawan!!..jadi bee minta maaf bee tengah kelam kabut dok pikir nak buat apa dulu , yang mana dulu semua ada tarikh akhir tau!..jadi harap korang datang lah blog bee walopun tk bw yer..heeee

Please follow and like us:
200

Puanbee kembali , terima kasih fivio

Salam Bahagia Semua 🙂
huhu lega lah dapat bukak balik blog ni , dr petang semalam jiwa tersiksa je rasa hee, ku tak dapat bukak blog sebab limit bandwitdh , memang agak susah kalau pakai WordPress semua sendiri ok!..tetiba semalam rasa tak best je pakai wordpress kenapa ntah , pertama income blog tk lah banyak mana , tapi kena bayar banyak-banyak kan , fikir punya fikir berbaloi ke ?? ermmm ..pastu rasa nak topup bandwidht nak tranfer semua post ke blogspot dan nak pakai blogspot balik ..haha sebab bee memang tak suka nak bayar dan bayar tiap-tiap bulan cam ni , income tak banyak sangat pun…baiklah guna yang free ajer….TAPI hari ini bee tweet dengan kak yanmie minta tolong percepatkan proses nak top up bandwidth blog ni , tak tahan beb lama-lama tak bukak blog , rasa kosong je haha…ini blogger tegar tau !…

Dan tadi selepas borak-borak dengan kak yanmie tu , then aku offline lah nak pergi masak , karang anak-anak kebulur hehe…dah siap ku online balik tengok email balik dan tuptup email nya berbunyi begini

Assalamualaikum,

Saya sudah upgradekan blog Puan ke pakej yang lebih besar percuma untuk setahun.

Terima kasih,

————————————————–
Fadhlullah Abd Rahman
Fivio.com Management

Wah legaaaa…..allhamdulillah rezeki , haha sebenarnaya bee risau jugak , alamak berapa lah nak kena bayar ni !..erm rasa malas nak ber wordpress !..rasa tak layak nak berwordpress haha..macam-macam lah ..kalau percuma tu okey lah kan …terima kasih banyak buat En fadhlullah , suka sangat ..

Terima kasih jugak pada kawan-kawan yang perihatin siap ke fb , email , twitter , blog satu lagi , wah terharu sangat bee hargai semua tu 🙂

Please follow and like us:
200