Episod Akhir Nora Elena .. sama tak dengan cerita dalam novel ?

Salam Bahagia 🙂

ermm lambat nk buat kesimpulan cerita nya ni , semalam tengok sikit je .. lewat tengok nora elena .. terlepas setegah jam pertama .. tak pe lah belasah je lah tengok online pun boleh kan .. ermmm korang rasa cam mana ? sama tak dengan apa yang ada dalam novel tu ??

Adeii ramai lah yang meleleh semalam kan.. saya mcm kesian je tengok yvone tu menagis2 sewaktu di tangkap polis , sambil memanggil2 nama seth tan .. begitu kuat cinta yvone terhadap seth tan ye.. tapi cara nya salah .. dalam novel pula penyudahan cerita yvone mati kemalangan , tapi dalam drama yvone gila dan ditangkap polis kerana menculik dan menggugut seth tan .. tiba2 dalam drama ni .. si Amir jadi heronya .. kalau tk kerana amir , ntah apa jadi pada anak nora elena tu .. walau pun ending dalam novel dan dalam drama ada sedikit kelainan .. tapi bait2 lastu tu sama sebijik heheh!

Akhirnya orang baik hidup bahagia .. biasalah dalam drama endingnya gini kan .. kalau nora elena dan seth tan tak bahagia .. nanti ada surat bantahan lagi kiki joke !

Ok lepas nih nak tengok Aoran aziz moh le tengok drama Stanza cinta pula , hehe .. peminat tegar ni ..
Lepas ni Drama Dewa Cintaku akan menyusul dalam slot akasia , di adaptasi dari novel jugak …karya Dilla Hussein pelakon utama wanita nya Fasha Sandha pelakon utama lelaki nya pula Iqram Dinzly… hoho best kot ! nanti lah tengok kalau best boleh jd lanun lagi ..

 

 

Dia pergi dah sebulan ..

salam bahagia semua 🙂
semalam saya pergi lah bawak anak2 jejalan nak mencari rumah sewa untuk kakak saya .. dah lama tak keluar tanya khabar jiran2 .. lepas tu singgah lah di rumah seorang kakak ni .. dulu selalu je singgah di rumah dia anak main2 disitu .. selalu jugak anak saya kena marah dengan nenek disitu .. kelmarin pergi rumah kakak tu .. tanya dia nenek apa khabar ? nenek tu memang garang tapi kena faham lah orang tua memang gitu kan …

tau apa jawapan kakak tu .. dah sebulan nenek kembali ke rahmatullah … astafirullah al azim .. saya boleh tak tahu jiran2 ada yang meninggalkan dunia .. ini lah dia kalau kita tinggal di rumah flat/ apartment .. buat hal sendiri sampai tak tahu apa jadi disekeliling … kakak tu cakap .. ko duduk jauh , block lain tak tahu tak pe juga .. ini atas bumbung pun tak tahu juga .. erkk.. tengok .. kalau kita tak peka .. semua kita tak ambil tahu .. sampai masa kita nanti siapa nk ambil tahu ?

ermm rasa bersalah pada kakak tu … tapi tak de siapa sampaikan pun 🙁 rindu pulak nenek yang suka marah2 tu ..

Dah sarapan ? meh tengok sarapan PB hari2 .. oat oat oat .. 3 mangkuk comel untuk anak2 yer..

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

**HOT MARKET**
Virgin Coconut Oil – Softgel Capsules
60 Softgel Capsules / 500mg each
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah dan Sarawak)

UNTUK ORDER SILA KE :    http://vcocatalystblog.blogspot.com/

ATAU : SMS / WHATSAPP : 011-32095406

Selain bagus untuk kulit, kesihatan dalaman dan luaran, VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, VCO tiada side effect kerana dia bukan ubat. Rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita juga kena berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baik.

Pengambilan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst semasa kehamilan adalah sangat bagus dan InsyaAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.

CATALYST juga adalah sebuah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Pengambilan VCO bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana VCO juga berfungsi sebagai agen pelincir.

Virgin Coconut Oil - Softgel Capsules
Virgin Coconut Oil – Softgel Capsules

Berdasarkan pengalaman pengguna VCO sewaktu hamil dan selepas melahirkan anak

1-Kurang masalah keletihan dan tidak bertenaga semasa bekerja.

2-Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat/minyak walaupun berlaku perubahan hormon sewaktu hamil.

3-Sistem penghadaman lancar dan tiada masalah sembelit.

4-Tiada masalah keputihan sewaktu hamil.

5-Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi.

6-Kulit bayi cantik dan tidak jaundis.

7-Sentiasa bertenaga dan tidak letih (dalam tempoh 10 hari awal berpantang)

**Tidak salah berusaha kerana Allah telah memberikan pelbagai cara. Maka berusahalah dan redha pada ketentuan Allah. Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik buat hamba-Nya.**

(Kredit: eazy catalyst)

INFO VCO : AMAT SESUAI UTK IBU MANGANDUNG , ORANG YANG BERDENGKUR DAN JUGA YANG SEDANG DIET SEPERTI PB

( 1 )APA ITU VCO ? ‘VIRGIN COCONUT OIL’

( 2 )KEBAIKKAN DAN KHASIAT VCO

( 3 )PENGAMBILAN VCO BAGI WANITA HAMIL

( 4 )CARA PENGAMBILAN VCO SOFTGEL

( 5 ) HARGA VCO SOFTGEL / ORDER VCO

Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz

Profile Aaron Aziz Atau Seth Tan

Salam Bahagia 🙂

ececeeehhh sakit gigi lak , tapi tengah layan nora elena episod 17 ni memang best ..ahak ahak dah termelekat pulak …. jadi sambil – sambil tu meh layankan Profile Hero Dalam darama Nora Elena iaitu Aaron aziz ataupun Seth Tan ..

Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz
Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz

PROFIL AARON AZIZ

Nama: Aaron Aziz

Umur: 35

Warga negara: Singapura

Status: Berkahwin

Isteri: Diyana

Anak: Danish, 3, dan Dwi, 1 tahun setengah

Website:

Punya lah kan !

Huhuhu semalam dah mula rasa tak sedap badan , dah makan panadol , hari rasa macam nak demam , tapi tak panas apa pun , badan je lemah – lemah je rasa , tak larat nak hadap blog juga ni , tapi malam nih di gagahi juga .. Asyik nak tidur je tapi mata pejam otak celik lagi , erkkk cam no tu ? biasa gini kaum2 ibu2 tau lah cam no sebab hati duk risau , rimas , tak boleh tidur sebab anak2 dok ngacau haa…well ibu gini ler rupanya …

Ada seseorang telefon minta bee buat pengahantaran barang , then bee setuju bayaran tinggi giler , dan bee berjaya buat penghantaran itu ..kemudian diorang call lagi nak minta bee buat penghantaran barang lagi, bee setuju juga , tapi kali nih lain sikit ..deme hantar seorang gadis berjubah hitam bertudung litup , lepas hantar beg tu gadis tu minta pergi tandas , bee benarkan , selepas dia keluar gadis tu berimej lain , agak memeranjatkan , bee tanya dia , kenapa tukar pakaian ? gadis tu cakap dengan muka serius , seram dan serba salah nya … “akk betui ke nak buat kerja ni ?? akk jangan menyesal , akan lebih baik tarik diri sebelum terlambat …” bee kebingunagn dan pelik …kenapa bee tanya lagi …gadis tu cakap ” ada sebab kak , benda ni melibatkan polis , saya tak nak akak terjebak , saya sendiri susah nak patah balik ”

Dan …tiba – tiba ..bee rasa sejuk sangat , mengigil , dan bee pusing kiri pusing kanan , kemudian …….ternampak kelibat kay buka lampu , eh ! ..datnag dari mana kay nih ? bee mimpi rupanya haaaa….

Erk suspen tak korang ? kehkehkeh tertidur ketika menunggu kawan tu datang dan mimpi kerana kawan sorang tu nak datang rumah hantar barang avon kikiki…

Bee duk plan nak buat jualan AVON ONLINE , asyik fikir nak ubahsuai blog nih jadi 2 dalam satu , tah macam mana tak dapat bayangkan lagi , tapi memang dah banyak plan dalam kepala nih , Saya memang sangat suka kan produk avon , nak dikatakan dah sebati dalam jiwa ni ..dulu – dulu masa saya berumur 16 tahun gitu dah mula terjebak dengan avon , semata2 nak beli produk avon saya berniaga , simpan duit belanja sekolah weh..jangan tak tahu , dulu nak dapat sesuatu memang lah susah , bukan macam budak2 sekarang kan , nak apa just say it ! …masa sekolah tu , biasa lah tak kan nak jadi dealer pulak kan , selalu beli dari kak anak jiran bee , paling best dia bagi bayar ansuran atau kata lain hutang ler..misalnya kalau beli barang berharga rm 30 , kak anak suruh saya bayar seminggu 7 ringgit ke , haaaa..memang tak mintak dekat mak yer tak main lah mintak-mintak , saya berdikari punya orang dari kecik sampai besar…

elok je dah habis SPM dah mula kerja di stesen bas sebelah nya ada butik avon , berdesup saya pergi daftar sebagai ahli , dan sekarang dah hampir 9 tahun saya masih lagi dengan avon , wah wah ..tak kira lah apa produk avon kebanyakkan nya pernah cuba lah , tapi yang paling best avon nih adalah produk pakaian dalam nya , saya memang suka , memang sesuai untuk wanita asia ….

Sekarang ni rasa macam nk teruskan meniaga avon lah , huhu sebelum nih bee beli dengan harga ahli biasa , bee tak tahu langsung Avon ada program yang menarik , baru je borak2 dengan sorang kawan , dia terangkan bahagian menarik itu , baru tahu cara menjual avon sebenar , dulu 9 tahun sudah saya membeli adalah rugi tak tahu program avon terbaru ni …adeh ! ketinggalan sebab ??? tk pernah pulak tanya ,,nak beli nak beli tu je…

Tadi pagi dah janji nk jumpa kawan yang nak daftar kan bee avon , sebab bee dah daftar so kena guna nama kay utk mendapat faedah programe avon yang terbaru ni , adoi rugi lah tak tahu sekian lama memang menyesal huhu…dilla nama nya , dilla cakap nak datang tengah hari , so bee pun tunggu ..sampai tertidur …itu yang sampai mimpi2 tu haa..

punya lah kan , so korang ada yang nk bagi pandangan , pendapat serta cadangan , sila tinggalkan komen , mcm mana bee nk meniaga avon di blog ok ke tak ?

Download Dan Lirik Lagu Dan Bila Esok – Sofaz

Sejak duk layan nora elena tu suka pulak dengar lagu ni , syahdu je bunyi nya , kenapa tah asyik terasa macam nak menangis je bila dengar lagu ni , Ada sesuatu di hati yang tak dapat di luahkan ..erm ntah lah pendam lagi baik , layannnn lagu nih nk download pun boleh ada sediakan link tu ….

Download Dan bila esok sofaz – download

Lirik Dan Bila Esok

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya