Buku yang entah bila nak hadam

Buku yang entah bila nak hadam

Bila tengok buku je kepala pening , asal kepala pening saja saya tengok buku. Entah bila nak hadam baca buku-buku ni , koleksi makin bertambah dari sehari ke sehari. Tapi kalau buku jenis E-Book tu saya boleh habiskan cepat , hairan bin ajaib. Semangat nak membaca buku di tangan makin pudar. Blogger harus membaca kata-kata seorang otai blogger. […]

Diet tips dan testimoni kurus dari @qaqajamal

Diet tips dan testimoni kurus dari @qaqajamal

Diet tips dan testimoni kurus dari @qaqajamal ini mengikuti seminar jom kurus , Membeli E-book dan ketahui cara sebenar untuk kurus dan mengira kalori yang di perlukan untuk tubuh badan dan seterusnya mengamalkan segala apa yang telah di pelajari, memamg betul-betul berkesan. Jika sebelum ini saya beri tips kurus , tetapi sekarang testimoni kurus pula. […]

Motivasi Keputusan SPM : belum berjaya ..

Degupan jantung  bertambah kencang hari ini, 21 Mac 2012 ,  bagi 468,808 orang pelajar  yang mengambil keputusan peperiksaan SPM tahun 2011. Mungkin tatkala membaca entri ini, takdir telah pun tertulis dan telah dimaklumi. Sekeping slip keputusan peperiksaan di tangan menentukan perjalanan hidup seterusnya bagi setiap mereka. Tetapi, seperti ramai yang tahu dan telah pun melepasi […]

Ingat hingga mati

Ingat hingga mati

Betulkah , jika kita ingin bahagia, kita perlu memberi terlebih dahulu kebahagiaan itu pada orang lain? Saya sangat percaya dengan kenyataan itu. Kalau tidak, takkan timbul tagline seperti “Hidupkan untuk Memberi” atau “Erti Hidup Pada Memberi “. Dan saya pasti yang sedang membaca ini pun sangat bersetuju dengan saya.   I indeed know who is […]

kita bukan dalam sejuta, kita dalam bilionan (2)

kita bukan dalam sejuta, kita dalam bilionan (2)

Sebelum itu jom baca Kita bukan dalam sejuta, kita dalam bilionan part 1 –disini Kita mahu, bila dibangkitkan nanti di waktu yang tiada akhirnya lagi, terbentang segala yang indah untuk dipaparkan di hadapan semua manusia. Untuk itu, kita harap dan bertekad agar kita lebih positif pada hari ini. Hari ini yang mencorakkan hari esok. Semua […]