Buku yang entah bila nak hadam

Bila tengok buku je kepala pening , asal kepala pening saja saya tengok buku. Entah bila nak hadam baca buku-buku ni , koleksi makin bertambah dari sehari ke sehari. Tapi kalau buku jenis E-Book tu saya boleh habiskan cepat , hairan bin ajaib. Semangat nak membaca buku di tangan makin pudar. Blogger harus membaca kata-kata seorang otai blogger. 🙂 2 buah buku di bawah hadiah dari denaihati.com Saya sekarang ni lebih suka memerhati , mencari dan memikir sampai kadang-kadang lesu memikir. Ohhhh ~ Dah bincang-bincang dengan suami saya minta kebenaran dan masa beliau jaga anak-anak pada 3 hb ni , saya nak pergi…

Continue reading

Diet tips dan testimoni kurus dari @qaqajamal

tips kurus

Diet tips dan testimoni kurus dari @qaqajamal ini mengikuti seminar jom kurus , Membeli E-book dan ketahui cara sebenar untuk kurus dan mengira kalori yang di perlukan untuk tubuh badan dan seterusnya mengamalkan segala apa yang telah di pelajari, memamg betul-betul berkesan. Jika sebelum ini saya beri tips kurus , tetapi sekarang testimoni kurus pula. Real di depan mata .. Oleh itu , sila percaya diri kita pun boleh kurus kalau rajin.. ahaks .. tapi kalau malas memang susah nak cakap , cakap pun susah apatah lagi nak berkesan segala ilmu tu betul tak ? Meh kita berkenalan dan ikuti…

Continue reading

Motivasi Keputusan SPM : belum berjaya ..

Degupan jantung  bertambah kencang hari ini, 21 Mac 2012 ,  bagi 468,808 orang pelajar  yang mengambil keputusan peperiksaan SPM tahun 2011. Mungkin tatkala membaca entri ini, takdir telah pun tertulis dan telah dimaklumi. Sekeping slip keputusan peperiksaan di tangan menentukan perjalanan hidup seterusnya bagi setiap mereka. Tetapi, seperti ramai yang tahu dan telah pun melepasi waktu dan situasi seperti itu, perjalanan hidup kita sebenarnya tidak ditentukan oleh huruf dan angka yang tertulis di atas slip tersebut. INFO : Cara semak keputusan SPM online dan SMS [Link] Tetapi mereka itu, tahukah? Kita semua, meraikan dan bergembira bersama dengan (mungkin) 10 peratus…

Continue reading

Ingat hingga mati

motivasi foto

Betulkah , jika kita ingin bahagia, kita perlu memberi terlebih dahulu kebahagiaan itu pada orang lain? Saya sangat percaya dengan kenyataan itu. Kalau tidak, takkan timbul tagline seperti “Hidupkan untuk Memberi” atau “Erti Hidup Pada Memberi “. Dan saya pasti yang sedang membaca ini pun sangat bersetuju dengan saya.   I indeed know who is the most generous of people and the most tolerant. The most generous is he who shares with who deprives him; the most tolerant of people is who pardons those who wrong him.” ~ The Cancer Patient   Apa maksudnya tu ya? Saya bukanlah penterjemah yang…

Continue reading