Jun
2012

Buku Conteng – Conteng Selamat Sampai

Live update – sebelum terlupa .. sejak akhir-akhir ni banyak benda saya terlupa .. terima kasih di ucapkan buat blogger Azura, hadiah buku conteng-conteng telah selamat sampai ke tangan saya …saya menang hadiah saguhati di dalam sebuah contest dari blog Papankekunci.com , alaa.. entri yang saya buat bertajuk pengalaman demi pengalaman sepanjang berblog tu ..

Allhamdulillah rezeki ….anak-anak nak buku ni , berebut2 tapi ye lah saya simpan nak jadikan kenangan .. tak boleh ..siap janji beli lain je lah … ¬†Terima kasih juga di ucapkan kepada penjaja hadiah buku conteng-conteng ni … puas hati … sebab dapat free :)

20120615-212922.jpg

Continue reading

Sep
2011

Jeans Handbags Di Jahit Tangan Untuk Saya

Kan dah suruh korang tengok anak panah dalam gambar kelmarin hala kemana ?? tengok tak ? hurmm tak tengok lah tu .. ekeke tak pe .. tak tengok tak pe.. tapi kalau teringin boleh tengok sini.

Ini adalah beg yang di jahit tangan oleh cthoney tau ! meterialnya dari kain jeans terpakai .. oh suka sangat .. inilah akibatnya kalau suka bebel kat blog orang .. hehehe .. alamak tapi sekarang macam tak berapa sempat nak membebel di blog orang je ..entah lah bab schedule nih rasa cam tak boleh nak manage je .. nama suri rumah tapi sibuk ngalahkan orang berkerja ekeke..

cthoney gift

cthoney gift

Cthoney seorang yang rajin menjahit .. suka saya tengok hasil tangan beliau ..selain dari menjahit Beg jeans ni , Cthoney juga ada menjahit quilt .. cantik tau ! rajin sungguh cthoney nih .. meh nak bagi link tutorial sikit untuk korang tengok kalau berkenan nak buat atau korang boleh tempah terus je , di blog cthoney tu dah ada beberapa contoh beg jeans yang pernah di hasilkan dari tempahan kawan2 ..

Tutorial buat beg jeans dari cthoney :

1- Tutorial- beg jeans mama ranggi(1)
2- Tutorial- beg jeans mama ranggi(2)

Berminat ??? boleh emailkan ke sitinoorhz@gmail.com untuk tempahan :)

sekian,
Cthoney juga penaja kontest saya , bertuah pemenang tu dapat Jahitan Quilt .. hehe ..

Search