KENALI SIAPA SEBENAR NEERA AZIZI, HEROIN DRAMA MISS KAPTEN CIKGU WAIZ

Sapa kat sini sedang follow drama Miss Kapten Cikgu Waiz.. Saya? Of course belum lagi tengok walau 1 episod.. Hahahaha.. Busy sikit sekarang ni nak layan drama tapi memang selalu dok nampak la iklan di kat TV. Tapi ada nampak jugak followers drama ni mula up pasal drama ni.. Yelah, kalau drama ni mengetengahkan pelakon yang cantik & handsome confirm la ada yang nak menonton kan?

Bila tengok pelakon yang pegang watak Heroin dalam drama ni tertanya juga sapa pelakon ni. Tak pernah nampak sangat muka dia kat mana2 drama melayu.. Rupanya pelakon baru tapi Drama Miss Kapten Cikgu Waiz ni bukan drama pertama dia berlakon. Selepas menilik dalam geluk jampi google rupanya dia dah pernah berlakon dalam drama Sayangku Kapten Mukriz & patahnya sebelah sayap. Sebab mungkin bukan watak utama maybe ada yang tak perasan kot termasuk cheq.. hehehehe

 

Alang2 dah dok skodeng sapa pelakon yang pegang watak Miss Kapten ni.. Moh ler Milah share biodata si cantik manis Neera Azizi

Nama Penuh: Nurazneera Azizi

Nama Panggilan: Neera Azizi

Umur: 19 (2017)

Kerjaya: Pelakon

Drama: Cinta Tangkap Muat, Sayangku Kapten Mukhriz, Patahku Sebelah Sayap, Ainur Mardhiyah, Miss Kapten Cikgu Waiz (2017)

Laman Sosial:

Facebook: https://m.facebook.com/neeraaziziofficial/

Twitter: https://twitter.com/ninineeraa

Instagram: https://www.instagram.com/neeraazizi/

 

Muda lagi baru 19 tahun rupanya.. Mesti ramai peminat ni. Muda, cantik & muka pun pan asia katanya. Tak tau la mix apa kan. hehehehe

kuih loyang

Kuih Loyang Atau Kuih Goyang ?

Kuih loyang merupakan kuih tradisional malaysia.. lama dah kan ? baru-baru ni semasa saya di kampung , saja saya melawat emak kawan saya .. kawan saya tak ada di rumah , tetapi mak nya saja ada. Emaknya menjemput saya masuk ke dapur kerana beliau tengah membuat kuih goyang katanya..

ada ke macik ton panggil kuih loyang dengan nama kuih goyang ..hik2

kuih loyang

Biasa lah penyibuk .. dah makcik ton (mak kawan saya tu) ajak saya ke dapur , memang tepi dapur sungguh lah tempat saya .hihi sempat tolong goreng kuih loyang sampai habis bancuhan yang makcik ton buat … bawa anak-anak sekali .. kasi diorang kenal … sempat makcik ton luah perasaan , anak nya tak kawin lagi .. minta sorang anak saya untuk di jaga .. hahaha gelak besar saya di buatnya … tak akan sesenang saya serahkan anak saya pada orang ..

kuih tradisional

Buat kuih goyang ni lambat. Aku nak kemana tak boleh lagi tak siap , lauk tengah hari pun tak masak lagi .. hanpa mai salah hari la kalau tidak boleh makan nasi sekali .. ”  kata mak cik ton ..

Takpe .. saja melawat cikton , sejak kawin saya tak pernah datang sini kan ? ” kata saya menambah ..

 ” Haaa lama hang tak mai , padahal seberang sungai jek … anak berapa dah ? ” tanya cik ton.

Anak 3 dah cikton , tu anak dara bertiga tu anak saya la tu .. ” kata saya sambil membuat kuih loyang nya.

ooo 3 anak dara , takde lelaki ka lagi ? takpe beranak lagi sorang bagi cukup 4 baru elok ” kata cikton (normal sapa2 pun akan cakap macam ni pada saya hehe )

Pastu macam2 soalan lagi keluar …. ada jugak tanya nak di buat apa banyak-banyak kuih loyang ni ..  nak bagi pada orang kenduri katanya.. sedekah jek .. esok2 kita kenduri orang pulak tolong .. begitu lah amalan orang kampung di kampung saya. Jiran dan mak kawan2 macam kawan2 sendiri jek.. beza di kuala lumpur ni ..

kuih tradisional malaysia

Kuih loyang hanya gunakan santan , gula dan tepung gandum dan di goreng di dalam minyak menggunakan acuan berbentuk bunga ros , pembuatan nya amatlah renyah sebab kena celup acuan tu ke dalam minyak satu demi satu ..pheww orang yang penyabar je boleh buat kuih loyang ni gamaknya .. saya pernah buat tetapi tak jadi .. hahaha .. tak malu lagi mengaku .. Sesetengah orang panggil kuih rose.

ermmmm ~ kat sana tak makan , balik rumah di KL teringat pulak .. aiyoo~