set make-up mary kay

Mary Kay : Sebelum Dan Selepas

Hoyehh make-up sendiri lagi, bukan apa ..dah bosan sangat ni , bosan dan rindu ..ahaks..Sudah-sudahlah bang kerja tu balik lah , 2 minggu tu rasa macam lama sangat jekkkk ..(saja seru bagi dia teringat-ingat kat wife dia yang jelita ni hahaha ..).Lepas tu anak semua dah tidur kan .. apa lagi kerja yang belum di buat ? selain dari mengahadap blog, pun bosan jugak..

Jadikkkk.. meh lah kita asah bakat …asah tau bukan sharp

seperti biasa set make-up yang digunakan adalah Mary Kay

set make-up mary kay

Eye shadow , eye liner , foundation , bedak kompak (jenama maybelline sebab tak beli lagi bedak marykay , plus murah sikit hahaha ..) blusher. Maskara tak pakai tak suka dan tak berapa kemas kalau pakai , rasa berselerak je ..

Testimoni mary kay-sebelum make-up

Hurmm anak mata merah sebab mengantukkkkk ..

Yang di atas gambar sebelum di make-up , ok tak kulit muka saya ? bibir pun dah merah sikit lepas duk jaga pakai lip balm , masker dan lip gloss hari-hari , sebab sebelum ni saya ada alegik terhadap satu jenama lipstik membuatkan bibir saya hitam seolah-olah bibir orang yang merokok.. sekarang ok sikit dah .. alhamdullilah..

selepas make-up dengan mary kay

Gambar di bawah , lepas make-up ..okey tak ? muehehehe … saja ambil gambar muka ala-ala macam tu .. nampak macam kurus dan kurang tembam jek.. hahah .

Tinggalkan korang untuk komen pulak.. jeng jeng jeng ..

Nak dapatkan Nasihat dari pakar kecantikan mary kay macam saya boleh hubungi Puan Juanita jugakkk..

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

marykay make-up set

Suka “Make – Up” Tak ?

Saya suka , tapi saya memang tak pandai make-up langsung dan saya bukan jenis yang suka mebelek-belek buat sesuatu dengan masa yang lama, oh itu bukan saya ..Tapi biasalah dah nama pun perempuan mesti suka punya nak Make-up , dan saya tengah nak belajar make-up ni pula.. boleh tacap diri sendiri agar nampak cantik sudah lah..

Bercerita pasal make-up,dulu-dulu selalu juga kalau saya tak jadi buka restoran tu saya nak buka butik pengantin dan solekkan pengantin , ahaks.. mungkin memang bukan takdir saya tuk solekan muka orang ni ,tengok nyah make-up orang lagi gorjes

marykay make-up set

Tengah kumpul set make-up marykay dari Puan Juanita.. Dalam gambar : Cermin Mary kay, lipstik , lipsgloss , eye shadow , lips mask , blusher , eyeliner , body scrub ,lip balm ,foundation brush, apa benda satu lagi tu lupa lak namanya , tapi benda tu tempat untuk letak eyeshadow dan blusher tu lah ..

Oh rupanya produk mary kay ni semua di jual satu-satu , cth eyeshadowlah .. beli sebijik baru letak dalam bekas dia , dan ada magnet .. canggih .. #puanbee sangat terpegun. Banyak lagi produk Mary kay ni .. tapi cukup-cukuplah ek ..kopak laki puanbee ..ahaks…Korang nak buat facial percuma dan belajar make-up sesikit atau pun nak test produk mary kay ni , sila hubungi Puan Juanita ni , boleh kautim dengan dia lah ek.. saya tolong-tolong promot jek.. suka tengok kawan-kawan beniaga ni ..saya pun teringin nak berniaga tapi mencari apa yang betul-betul kena dengan jiwa ni.

Dia siap pesan “lain kali bee nak pergi majlis apa-apa mesti make-up tau!” Sebabnya dia tahu lah lepas tengok muka saya tanpa make-up , walaupun lincin tak berjerawat tapi tetap nampak kusam.. ye lah tak cukup vitamin masa kecik-kecik dulu ..ahaks..

Masaalahnya ..saya ni jenis semua nak simple dan cepat je ahaks.. Insyallah lah jue , lepas ni bee make-up lah lepas dah dapat tunjuk ajar dari jue ni , tapi kelas make-up kita tak habis lagi kan ? kan ?

beauty fair mary kayKebetulah .. entri ni nak keluar , si jue minta saya heboh-hebohkan Event beliau .. so sapa-sapa nk join tu .. sila lah hubungi Puan Juanita ye ..“Beauty Fair akan memberi peluang kepada anda meneroka & mengalami sendiri kehebatan Rangakain Produk kecantikan MK secara percuma”

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

MARYY KAY Invitation Card (1)

Mary kay Guest Event 7 & 8 Jan

Kepada para wanita di luar sana .. anda diseru untuk menyertai Majlis Grand anjuran Mary Kay pada 7 & 8 januari 2012 ini .. ?saya tak jadi pergi lah Majlis ni ada hal sikit so saya pergi pada 8 januari tu ?ke My Agro Hypermart

Jom lah percuma je pun .. saya suka lah sibukkan diri begini korang ? baru tak ada streesssssss …

MARYY KAY Invitation Card (1)
MARYY KAY Invitation Card (1)

Jika berminat untuk datang ke mana-mana majlis pun , seperti biasa lah kan ..hubungi Puan Juanita segera sebelum majlis berlangsung untuk cop tempat .. nak jadi jelita tak ? kalau nak meh ikut saya yang jelita ni muahahaha …

Hubungi Puan Juanita Sani

Email : juanitaasani@yahoo.com
No HP : 019-3049345

MARYY KAY Invitation Card (2)
MARYY KAY Invitation Card (2)

Jika tak dapat pergi ke Mary kay Guest Event 7 & 8 Jan boleh tetapkan temujanji lain dengan Puan Juanita untuk merasai Facial & Makeover muka percuma dari Puan Juanita …

Mary Kay - Percuma Facial & MakeOver Wajah Di Seluruh Negara

Mary Kay – Percuma Facial & MakeOver Wajah Di Seluruh Negara

Kulit tak cantik ? jerawat ? kusam ? Dengan Mary Kay semua tu hanya tinggal kenangan , saya sendiri dah pun rasa kebaikkannya ,kalau rasa was-was lah nak beli produk ni jangan risau, boleh je cuba dulu guna Produk Penjagaan Wajah Mary Kay ni kemudian rasa sendiri perubahan yang terdapat di kulit muka masing-masing , lepas tu korang mesti berminat nak beli percayalah! Yang penting seronok sekali sekala lepas kan masaalah lain di belakang , happy-happy dengan kawan-kawan sambil buat facial kan , apa salahnya percuma je pun ..

Mary Kay - Percuma Facial & MakeOver Wajah Di Seluruh Negara
Mary Kay – Percuma Facial & MakeOver Wajah Di Seluruh Negara

Korang nak sample kat bawah ni ? Boleh sangat-sangat… Semuanya percuma je , apa yang perlu korang buat ? Hubungi segera Puan Juenita , tetapkan temujanji , ajak kawan-kawan cuba produk  dalam Skin Care Class  Mary Kay.

Read More

Siapa Lebih Sibuk ni

Kan dah cakap kelmarin Juenieta admin tetikusrusak dtg rumah saya buat kelas skin care sambil-sambil mencuba produk mary kay , memang best plus riuh rendah , masing-masing mak-mak ada anak ..ayooo macam tadika pun ye … tapi tak menahan anak puanbee tu ..perghh bukan main penyibuk lagi , si baby paling rajin ..tolong kemas-kemas barang , susun-susun atur , kemudian picit-picit produk mary kay tu .. juenita harap maaf lah ye.. hahaha …

baby di mary kay class
baby di mary kay class

Aksi peace versi baby .. sedap biskut juenita bawak , baby yang duk ulang makan sampai malam je dah habis …

baby di mary kay class
baby di mary kay class

tengok-tengok sudah .. gambar mak-mak semua tk boleh ambil , kitaorang buka tudung hahah!

baby di mary kay class
baby di mary kay class

Kakak pun fokus je tengok .. tapi satu je una tak pula menyibuk sangat kali ni …

kakak
kakak

Juenita lain kali mai lagi , best ade kelas lagu ni .. kawan-kawan bee pun cakap “seronok juga sekali sekala make-up dan borak-borak gitu ”

sekian ,

Mary Kay Lagi Kini Ada Aktiviti Di Johor (23 oct 2011)

Mary kay , Mary Kay dah jadi consultant Mary kay ke ? tak … saya nak buat promo sikit .. jom lah korang join dan memeriahkan aktiviti beauty workshop dengan menggunakan produk Mary Kay anjuran siapa ? anjuran seorang kawan blogger juga Puan Juenita.. so sesiapa yang tinggal di kawasan berdekatan moh ler kesana , bukan buat apa pun .. dengan bayaran Hanya RM10 korang dapat merasai pengalaman untuk ber SPA , pelbagai SPA ade ..

Hand SPA . Lips SPA . Eye CARE Facial Seasons . Make-up seasions dan banyak lagi termasuk dapat free gift ok!

mary kay
Beauty Workshop mary kay JOHOR

Jom daftar seperti maklumat di atas .. ingat temujanji untuk orang johor 23 oct 2011 hari ahad ok ..

Dan temujanji untuk orang Petaling Jaya sila rujuk sini

Aktiviti Menarik Mary Kay Beaty Workshop (16 OCT 2011)

Aktiviti Menarik Mary Kay Beauty Workshop (16 OCT 2011)

– Sticky post – Jooommmm la ramai-ramai memeriahkan Aktiviti menarik ni !!! Dengan Bayaran Hanya RM10 Wanita , Suri Rumah , Aweks2 di alu -alu kan , sekali sekala mejaga diri kita kan .. jom !! Kerana dirimu begitu berharga .. RM10 dan dapat Free Gift ..pergghhh ..

Aktiviti Menarik Mary Kay Beaty Workshop (16 OCT 2011)
Aktiviti Menarik Mary Kay Beaty Workshop (16 OCT 2011)

sekian ,

saya teringin gakss nak pergi ni kalau tk de aral melintang patah menbujur ke .

foundation mary kay yang best!

Ada Beza Tak Foundation Mary Kay dengan Foundation Lain ?

Saya dapat foundation free , korang ada ?? jangan jeles na.. oleh kerana saya dah lama teringin nak tengok a.k.a membelek-belek dulu sebelum membeli foundation jenama Mary Kay dari puan Juenita , so puan Juenita datang memberi terus foundation tu kat saya ..perghhh .. ” jue ko memang terbaikkkk ”

Masa jue datang punyalah seronok berborak dan melayan anak-anak sampai kitaorang lupa untuk bergambar .. hukhuk sedih ..tak pe next time kita jumpa lagi ..

foundation mary kay yang best!
foundation mary kay yang best!

Kulit saya jenis kuat berpeluh , bila pakai make-up , apa-apa make-up lah mesti tak kekal lama , so benda paling nak nampak kan kulit cantik adalah foundation , lain-lain tu tak ler kisah sangat heheheh .. kulit dah lincin okey ye! tapi tetap nampak tak serata, gelap , kusam dan sebagainya ..

Eh suri rumah tak perlu lah berfoundation bagai ..

Sapa kata ? Perempuan tetap perempuan walaupun suri rumah , kalau perempuan tak buat semua ni seolah-olah hidup tak meriah ..setuju tak ? heheheh …

Setakat ni saya hanya sesuai pakai satu je jenis foundation , iaitu jenama Mustika ratu , jenis stick … itu je yang sesuai dan selesa pun tak boleh pakai lama-lama sebab foundation itu jenis menutup liang pori-pori , bila pakai lama sikit mula rasa ada benda menebal di muka ni ..

Saya memang dah selalu mencuba foundation , kebanyakkannya buang je tak pun bagi kat adik-adik sebab tak sesuai ..sayang duit weiii ..

sebelum pakai apa-apa
sebelum pakai apa-apa

Tapi lepas cuba foundation mary kay ni best juga , tubenya kecik je korang .. tapi nak pakai nya hanya ambil sedikit , picitkan dihujung jari ..titikkan di muka dan sapu rata ..

Mula-mula saya punyalah picit dan tenyeh banyak-banyak macam foundation lama saya .. sudahnya dah rupa opera cina , basuh sekali guna sabun tak tanggal pula tu .. lepas basuh berkali-kali ..saya cuba sapu lagi ..ambil sedikit je ..dan sapu rata ..lepas tu muka saya berpeluh balik macam biasa .. dan foundatin Mary Kay tak tanggal dan tetap selesa dimuka saya .. itu yang penting ..

selepas pakai foundation Mary Kay
selepas pakai foundation Mary Kay

Korang boleh tengok sendiri lah muka saya tanpa foundation dan dengan foundation .. hahah .. tudia siap tunjuk bukti lagi uh… bukan nak bodek-bodek ke apa , Mary Kay memang best lah korang .

Saya walaupun duk rumah je , tapi saya malu kalau muka tak berbedak depan suami .. korang cam mana ?

Sekian
Nak beli foundation marykay leh ler email je pada Juenita ( juanitaasani@yahoo.com ) atau telefon beliau di 019-3049345

Dan satu lagi , kita rancang nak buat perjumpaan KSRS termasuk buat aktiviti yang menarik , kita buat hand spa , lips spa , eye care , facial session , make-up session .. dan banyak lagi ..korang nak tak join ????

Beauty Consultant Produk Mary Kay Disini

Sponsor post penaja kontest hari raya puanbee.com 🙂
semua penaja boleh tengok disini , sama ada blog penaja semua dah buat sponsor post atau belum ye , kalau tak sempat selesai saya update lepas raya ..

berbalik kepada sponsor kali ini yang menaja Mary Kay Eau De Parfum 50ML bernilai RM125 kepada peserta bertuah kali ini adalah admin kepada blog Tetikusrusak.net

Juenita nama beliau , so korang boleh lah mula berkawan dan berkenalan dengan juenita ni , wanita berkerjaya dan rajin mencari side income dengan menjadi pengedar produk mary kay , saya suka dan tabik wanita begini berusaha dan terus berusaha untuk berjaya dan mengubah cara hidup … Untuk menambah keyakinan korang , sila tatap wajah Juenita selaku Beauty Consultant untuk produk Mary Kay

Berminat untuk Beauty Consultant Mary kay ?
Berminat untuk Beauty Consultant Mary kay ?

saya sendiri tertarik dengan produk mary kay ini selepas baca dan tengok gambar disini wah wanita kalau dah berjaya dan mempunyai pendapatan , memang berseri-seri tak percaya ? sila lah klik pautan di atas ..
Rangkaian barangan mary kay terdiri daripada CUSTOMISED SKIN CARE, ANTI-AGEING SET, WHITENING SYSTEM, ACNE-PRONE SKIN, Skin Supplements, LIP AND EYE CARE & COSMETICS, BODY CARE COLLETION, & FRAGRANCE

“Kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan yang lumayan menjadi “beauty Consultant” dalam bidang mary kay, boleh la emelkan kepada juanitaasani@yahoo.com dengan tajuk “Berminat untuk Beauty Consultant”

Saya mencari suri rumah yang bersungguh-sungguh untuk menjana pendapatan dalam bisnes Mary Kay. Modal serendah RM180 dan anda mampu mengubah nasib keluarga anda.
Read More