Articles Tagged with lirik lagu

puanbee23/08/2011

Haha ! Macam biasa lah korang macam tak kenal puanbee.com kan , dah keluarkan sinopsis mesti keluarkan lirik lagu dan OST untuk Drama nya pula .. So dengar cerita OST Cinta Elysa Kali ini adalah lagu Stacy yang bertajuk Kisah dongeng , di bawah ada lirik lagunya .. ala.. korang mesti pernah dengar lagu ni kan kan kan.. dah famous pun …Lagu ni memang best juga bagi saya 🙂 bagi korang ? Sinopsis Drama Cinta Elysa –>>> Link Lakonan botak JUVANA dan Juga Fasha Sanda

Lirik OST Cinta Elysa | Stacy – Kisah Dongeng

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

Belum pernah aku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerna rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya kisah dongeng saja

kredit lirik : ctHoney

Ni bonus untuk korang Video youtube Kisah Dongeng dalam bentuk Instrumental saja , sedap di dengar , syahdu je rasa hati

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - OST Cinta Elysa | Stacy - Kisah Dongeng0

puanbee21/08/2011

Mood Raya K .. Puanbee akan menyiarkan lirik lagu raya jer.. hahah… suka adira , dina dan hazama juga…. Sedap juga lagu ni ..sura mantap mereka di gabungkan menjadi satu .. best !

Lirik Lagu Hari Yang Ku Nanti – Adira,Hazama,Dina [sumber]

[Adira]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Kenangan indah yang dulu pasti menjelma lagi
Terpancarlah cahaya Aidilfitri yang ku nanti
Bersama semua gembira hilangkanlah duka

[Hazama]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Bermaaf maafan kekalkanlah Silaturrahim
Buat ayah dan bonda ampunkanlah tiap dosa
Buat teman hiburkanlah hati semua

[Adira]
Jauh dan dekat semua pulang ke desa
Saling kunjung mengunjungi
Berpakaian serba baru
Sungguh bergaya…

[Adira & Hazama,Dina]
Tapi jangan dilupakan
Mereka yang kekurangan
Semoga hari raya kan bermakna

[Dina]
Hari yang ku nanti telah menjelang kini
Tua dan muda miskin dan kaya tiada bezanya
Sebulan berpuasa syawal pun telah menjelma
Ucapkanlah kesyukuran pada yang Esa

Video Lagu Hari Yang Ku Nanti – Adira,Hazama,Dina

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Video Dan Lirik Lagu Hari Yang Ku Nanti - Adira,Hazama,Dina0

puanbee20/08/2011

Terbaru dari penyanyi kelahiran Akademi Fantasia, Nubhan telah melahirkan sebuah lagu raya berjudul Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi. Mengenengahkan irama pop etnik. Saya dan cuba dengar .. ermm boleh tahan ..tak de lah mendayu-dayu sangat dan pendek .. Biasa kalau lagu pendek dan lirik berulang-ulang ni senang mendapat tempat di hati pendengar.. teori saya lah hehehehe

Lirik Lagu Raya Nubhan Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi [sumber budiey]

TITLE : AIDILFITRI LIMPAH KURNIAAN ILLAHI
ARTISTE : NUBHAN
COMPOSER : TAJA
LYRICIST : TUN TEJA
PUBLISHING : TAJA ARCHIVE PUBLISHING
COPYRIGHT : THE ARCHIVE 2011

Bergema takbir dikala senja yang indah
Menyambut tiba shawal mulia
Sempurnalah sudah rukun ke tiga
Tiba masa untuk meraikan

Bulan ramadhan
Perantauan tinggalkan kota
Ayah serta bonda, Rai kepulangan
Si anak desa

Maaf di pinta tulus ikhlas dari hati
Tangan dihulur mengucap selamat hari raya semua
Moga diberkati Allah

Maaf dipinta tulus ikhas dari hati
Tangan dihulur Mengucap selamat hari semua
Di aidilfitri limpah kurniaan illahi

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Terkini Lirik Lagu Raya Nubhan Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi0

puanbee20/08/2011

Haiiii.. saya tahu ramai yang suka lagu Fida Ibrahim ni , haizzz… hari sabtu ni rasa boring lak tak dapat tengok Drama Kasih Alia.. Biar lah orang nak kata apa , tapi saya suka… Kasih Alia semakin Hotttttt Watak Feeyaa FM mati tu pun dah lepas dah korang nak tengok gambar klik link sebelum ni , mati kena hempuk dek peragut rupanya ..

 

Lirik Lagu Teriakan Kalbu – Fida Ibrahim

Tiada lagi kan ku terdaya
Tak mungkin nadi berdenyut cinta
Kau pergi tanpa aku merela
Dan hadir saat duka

Menanti bayang muncul tiada
Setelah kau janjikan ku bahagia
Kau hilang tanpa aku menduga
Jiwa terhenti nokhtah

Teriakan kalbu merindukan jiwa
Mengapa akhir aku terpendamnya cinta
Dan kau tinggalkan hanya tinta
Mencoret nada hampa..

Uuuhhhhh…

Buat yang terlepas tengok tu , boleh lah belek-blek sinopsisnya pula.. hehe.. best ! sinopsis kasih alia [Link]

sekian…

Please follow and like us:
follow subscribe - Teriakan Kalbu Ost Kasih Alia0

puanbee30/07/2011

Ost laila manja

nyayian aizat , ermm suka aizat so saya share sini hehe.. banyak dah koleksi aizat di blog ini sebenarnya .. sedap sungguh suara aizat ni sebenarnya … tapi tak leh lawan chipsmorelah , chipsmore lagi sedap dimakan..

Lirik Lagu Perpisahan Ini

kredit to lirik lagu.biz

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Ost Laila Manja | Lirik Lagu Perpisahan Ini0

puanbee24/07/2011

LIRIK: Sehabis Baik Dapat Dari blog Ana Raffali
Sehabis Baik Er.. sedap juga lagu ni.. santai je ..layannn…

Ku mulakan hariku dengan segunung harapan
panjatkan pohon pada yang Maha Esa
Kelak langkah kakiku kan ketemukan aku
dengan jawapan yang lebih nyata

Entah ini harinya
ku kan berjumpa dengannya
jadi ku harus berusaha sehabis baik
Nanti dia kan lihat
semangatku makin ligat
hingga buruk jadi cantik

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Ana Raffali Sehabis Baik ( lirik lagu sehabis baik ) OST Karipap Cinta0

puanbee09/06/2011

Salam Bahagia semua 🙂

wee tengok nora elena tadi tak ? best nyaaaa wehhh.. ermm apa2 saja yang sangkut dengan nora elena dan pelakon2 nora elena akan jadi bualan lah sekarang ni hehe..meh layan lirik , dan video sesuatu yang berbeza lirik .. syahduuu je rasa hati ni …

Ada sesuatu yang berbeza
Di saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Di saat ku bertemu dengan dirimu

Satu keinginan terpendam di hatiku
Bermain di dalam rahasia cinta ku

(korus)

Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku untuk cinta ini

Mungkin ini semua hanyalah perasaan
Yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hatiku
Bermain di dalam rahasia cinta ku

(ulang korus)

Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku

(ullang korus)

nak download mp3 sila ke sini

Please follow and like us:
follow subscribe - Sesuatu yang berbeza lirik - ost nora elena mp3 download0

puanbee08/06/2011

Waaa memang sedap lagu ni ….. syahdu je rasa .. so nak tempek dalam blog ku nan biru nih hekhek .. jangan mareee.. Lagu Aishiteru dari Zivilia Band Indonesia

Lirik Lagu Aishiteru :-

menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a… a… ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai… ai… Aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Nk download MP3 sila ke sini

Please follow and like us:
follow subscribe - Aishiteru by Zivilia Band with Lyrics -  CINTA MELODY OST DAN LIRIK0