Kamus kasut

Assalamualaikum dan hai , terjumpa gambar ni di pinterest. Banyak nya jenis kasut ye .. Di antara semua , saya cuma ada sepasang kasut Dr. Marteen , Sepasang kasut Converse , Sepasang Wedges , Sepasang kasut Sukan dan sepasang Flip Flops. Lain dari tu tak pernah pakai derrr..  Yang selalu tukar pun wedges dan selipar flip flops tu. Jimat kan ? Sekarang teringin kasut yang viral di antara blogger pulak .. Mari menabung yee ..

jenis2-kasut

Kasut Dr , Marteen jenis mary jane , terasa macam nak let go je .. Pakai sekali dua je. Terasa rugi sangat.

Korang pernah beli dan pakai kasut apa ?

Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u

Assalamualaikum , Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u. Sekarang lifestyle semua mudah dah. Dari pada shopping pelbagai jenis barang hatta yang besar kecil , barang berharga , mesin jahit apa semua boleh shopping online. Makanan pelbagai jenis makanan pun boleh dapatkan secara online. Ini terkini .. kad bank pun boleh tukar secara online semudah a, b ,c. Saya berharap cimb dan bank lain pun buat begini je lah. Yang ini satu saya suka sangat. Al-maklum lah , dari pada nak beratur lama-lama dengan 4 orang kanak-kanak riang tu. Baik lah tukar secara online. Banyak kebaikkan nya.
mbb-kadContinue reading

Six Steps to Buying an Apartment

So, you’ve decided to buy an apartment building. As an investment and a living space, an apartment building can be both a profitable venture and a great place to live. You can take the top floor and rent out lower floors at various prices, turning your home – which some may consider a liability – into an amazing asset.

While the upkeep of an apartment doesn’t make it an entirely passive form of income, it is a fairly good investment to make nonetheless. However, it can be a steep one as well. Whereas houses and condominiums are bought for a single family, an apartment building is always purchased with its qualities as a rentable space in mind. If you’re simply buying a single unit within an apartment building, then you are, in truth, buying a condominium.

apartment4

image source : google 

What sets apartments apart from condominiums is that condos are owned collectively by each unit owner, and thus spread around the cost of maintenance and upkeep. An apartment has one owner, which can be more profitable, but also more risky. If you’re up for it, however, you can find the apartment you’re looking for in just six simple steps.Continue reading

Ayah pergi mana ?

klinik kkia- checkup ibu mengandung

Misi : ayah pergi mana  ? Kenapa tak tinggal dengan ayah ?
Husna : ayah kerja..
Misi : kerja mana ?
Husna : kerja kapal…
Misi : kenapa kakak tak ikut ?
Husna : sebab kena sekolah.
Misi : kapal ayah besar tak ?
Husna : besar la , 6 tingkat.
Misi : eh misi nak ikut lah..
Husna : tak boleh , orang tertentu je boleh naik kapal tu.
Misi : kakak berapa tahun ?
Husna : kakak saya 9 tahun , saya 6 tahun …

#kena ineview sementara ibu di periksa oleh doktor .. 🙂 nasib baik sampai situ je ….. kalau takkkkk …

Posted from WordPress for Android

Kasut budak comel-comel

Tahun ni saya shopping dengan semua ada diskaun .. Anak-anak asalkan dapat baru je dah puas hati sangat. Kecil lagi kan , tak pandai jenama-jenama melainkan kita yang ajar dia berjenama. Tahun ni budak gegirl berdua tu nak kasut tinggi sesaja , dari awal bulan puasa sampai ke hari nak membeli asyik cakap nak kasut tinggi. Saya tak suka sebenarnya budak-budak pakai kasut tinggi . Macam tak elok aje …

kasut budak

Kasut baby dan una (gambar bawah) sepasang RM24 , beli 2 pasang dapat RM40 .. haa ..tapi comel kan ?

kasut budak

Kakak ada diskaun 20% saja , kurang pilihan dah sebab pergi beli minggu terakhir ramadhan ..

design kasut cantik-cantik

Gambar di ambil waktu malam … mode manual dan guna DSLR (masih belajar nak mintak orang komen , komen betul2 hikhik… )

Korang dah shopping ke ? saya belum habis lagi sebenarnya , tudung anak-anak dan untuk mak tak beli lagi , saya beli kasut dan tempah sepasang baju kurung untuk diri saya , simple sangat tahun ni … untuk anak-anak je beli lebih sikit , sebab diorang memang sehari salin baju raya 2-3 pasang ..