Kamus kasut

Assalamualaikum dan hai , terjumpa gambar ni di pinterest. Banyak nya jenis kasut ye .. Di antara semua , saya cuma ada sepasang kasut Dr. Marteen , Sepasang kasut Converse , Sepasang Wedges , Sepasang kasut Sukan dan sepasang Flip Flops. Lain dari tu tak pernah pakai derrr..  Yang selalu tukar pun wedges dan selipar flip flops tu. Jimat kan ? Sekarang teringin kasut yang viral di antara blogger pulak .. Mari menabung yee .. Kasut Dr , Marteen jenis mary jane , terasa macam nak let go je .. Pakai sekali dua je. Terasa rugi sangat. Korang pernah beli…

Continue reading

Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u

Assalamualaikum , Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u. Sekarang lifestyle semua mudah dah. Dari pada shopping pelbagai jenis barang hatta yang besar kecil , barang berharga , mesin jahit apa semua boleh shopping online. Makanan pelbagai jenis makanan pun boleh dapatkan secara online. Ini terkini .. kad bank pun boleh tukar secara online semudah a, b ,c. Saya berharap cimb dan bank lain pun buat begini je lah. Yang ini satu saya suka sangat. Al-maklum lah , dari pada nak beratur lama-lama dengan 4 orang kanak-kanak riang tu. Baik lah tukar secara online. Banyak kebaikkan nya.

Continue reading

Six Steps to Buying an Apartment

So, you’ve decided to buy an apartment building. As an investment and a living space, an apartment building can be both a profitable venture and a great place to live. You can take the top floor and rent out lower floors at various prices, turning your home – which some may consider a liability – into an amazing asset. While the upkeep of an apartment doesn’t make it an entirely passive form of income, it is a fairly good investment to make nonetheless. However, it can be a steep one as well. Whereas houses and condominiums are bought for a single family, an apartment…

Continue reading

Ayah pergi mana ?

Misi : ayah pergi mana  ? Kenapa tak tinggal dengan ayah ? Husna : ayah kerja.. Misi : kerja mana ? Husna : kerja kapal… Misi : kenapa kakak tak ikut ? Husna : sebab kena sekolah. Misi : kapal ayah besar tak ? Husna : besar la , 6 tingkat. Misi : eh misi nak ikut lah.. Husna : tak boleh , orang tertentu je boleh naik kapal tu. Misi : kakak berapa tahun ? Husna : kakak saya 9 tahun , saya 6 tahun … #kena ineview sementara ibu di periksa oleh doktor .. 🙂 nasib baik sampai…

Continue reading