Kamus kasut

Assalamualaikum dan hai , terjumpa gambar ni di pinterest. Banyak nya jenis kasut ye .. Di antara semua , saya cuma ada sepasang kasut Dr. Marteen , Sepasang kasut Converse , Sepasang Wedges , Sepasang kasut Sukan dan sepasang Flip Flops. Lain dari tu tak pernah pakai derrr..  Yang selalu tukar pun wedges dan selipar flip flops tu. Jimat kan ? Sekarang teringin kasut yang viral di antara blogger pulak .. Mari menabung yee ..

jenis2-kasut

Kasut Dr , Marteen jenis mary jane , terasa macam nak let go je .. Pakai sekali dua je. Terasa rugi sangat.

Korang pernah beli dan pakai kasut apa ?

Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u

Assalamualaikum , Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2u. Sekarang lifestyle semua mudah dah. Dari pada shopping pelbagai jenis barang hatta yang besar kecil , barang berharga , mesin jahit apa semua boleh shopping online. Makanan pelbagai jenis makanan pun boleh dapatkan secara online. Ini terkini .. kad bank pun boleh tukar secara online semudah a, b ,c. Saya berharap cimb dan bank lain pun buat begini je lah. Yang ini satu saya suka sangat. Al-maklum lah , dari pada nak beratur lama-lama dengan 4 orang kanak-kanak riang tu. Baik lah tukar secara online. Banyak kebaikkan nya.
mbb-kad Read More

Six Steps to Buying an Apartment

So, you’ve decided to buy an apartment building. As an investment and a living space, an apartment building can be both a profitable venture and a great place to live. You can take the top floor and rent out lower floors at various prices, turning your home – which some may consider a liability – into an amazing asset.

While the upkeep of an apartment doesn’t make it an entirely passive form of income, it is a fairly good investment to make nonetheless. However, it can be a steep one as well. Whereas houses and condominiums are bought for a single family, an apartment building is always purchased with its qualities as a rentable space in mind. If you’re simply buying a single unit within an apartment building, then you are, in truth, buying a condominium.

apartment4

image source : google 

What sets apartments apart from condominiums is that condos are owned collectively by each unit owner, and thus spread around the cost of maintenance and upkeep. An apartment has one owner, which can be more profitable, but also more risky. If you’re up for it, however, you can find the apartment you’re looking for in just six simple steps. Read More

Ayah pergi mana ?

klinik kkia- checkup ibu mengandung

Misi : ayah pergi mana  ? Kenapa tak tinggal dengan ayah ?
Husna : ayah kerja..
Misi : kerja mana ?
Husna : kerja kapal…
Misi : kenapa kakak tak ikut ?
Husna : sebab kena sekolah.
Misi : kapal ayah besar tak ?
Husna : besar la , 6 tingkat.
Misi : eh misi nak ikut lah..
Husna : tak boleh , orang tertentu je boleh naik kapal tu.
Misi : kakak berapa tahun ?
Husna : kakak saya 9 tahun , saya 6 tahun …

#kena ineview sementara ibu di periksa oleh doktor .. 🙂 nasib baik sampai situ je ….. kalau takkkkk …

Posted from WordPress for Android

Kasut budak comel-comel

Tahun ni saya shopping dengan semua ada diskaun .. Anak-anak asalkan dapat baru je dah puas hati sangat. Kecil lagi kan , tak pandai jenama-jenama melainkan kita yang ajar dia berjenama. Tahun ni budak gegirl berdua tu nak kasut tinggi sesaja , dari awal bulan puasa sampai ke hari nak membeli asyik cakap nak kasut tinggi. Saya tak suka sebenarnya budak-budak pakai kasut tinggi . Macam tak elok aje …

kasut budak

Kasut baby dan una (gambar bawah) sepasang RM24 , beli 2 pasang dapat RM40 .. haa ..tapi comel kan ?

kasut budak

Kakak ada diskaun 20% saja , kurang pilihan dah sebab pergi beli minggu terakhir ramadhan ..

design kasut cantik-cantik

Gambar di ambil waktu malam … mode manual dan guna DSLR (masih belajar nak mintak orang komen , komen betul2 hikhik… )

Korang dah shopping ke ? saya belum habis lagi sebenarnya , tudung anak-anak dan untuk mak tak beli lagi , saya beli kasut dan tempah sepasang baju kurung untuk diri saya , simple sangat tahun ni … untuk anak-anak je beli lebih sikit , sebab diorang memang sehari salin baju raya 2-3 pasang ..

hello kitty

Fesyen Baju Kanak-Kanak Sekarang

Fesyen baju kanak-kanak sekarang over tau .. cantik dan ber style .. tetapi .. untuk orang yang beranak tiga dan berstatus sederhana income apaknya , tak boleh ajar anak melaram .. no no no .. karang sampai botak kepala apaknya fikir nak cari duit .. Sekarang ni fesyen baju di Malaysia dah jadi kacau bilau. Sesetengah orang ikut Arab .. ada juga ikut fesyen korea (k-pop). Ada juga yang ikut fesyen dia je (saya lah tu ..)

Ahaa .. apa pun saja nak share dengan korang gambar baju yang buatkan saya rasa geram sangat. Tapi setakat window shopping aje lah ye .. baju ni mahal melebihi baju orang dewasa .. rasa tak berbaloi untuk di belikan pada budak-budak. Pakai sekejap aje kot..

hello kitty
Untuk peminat hello kitty

baju k-pop
Ala-ala fesyen  k-pop saiz budak-budak 4 ke 5 tahun ni tau ..

fesyen baju k-popAla k-pop lagi , sesuai di pakai dengan legging.

butik baju k-pop
Dan pelbagai lagi ..

Butik ni sebelah rumah aje… hari-hari lalu kot situ nak beli lauk , hari-hari pandang ..geram di buatnya .. Siapa yang suka anak nya melaran tu boleh lah terjah sini. Area Ampang Kuala Lumpur.

shopping di tesco

Masa menebus kupon #tesco

Sebenarnya pergi tesco untuk ke pejabat pos untuk poskan lactolite , ada pelanggan yang order lactolite semalam.. korang tak nak ke try lactolite tu ? sambil-sambil tu beli sedikit barang dapur .. tak sangka banyak pulak kupon yang di terima.. Ada keyword yang masuk ke blog saya …

pos laju .. apakah yang akan terjadi jika barang tidak sampai kepada penerima… 

Apa akan terjadi ye ? boleh claim balik agaknya .. tak ada pengalaman pula .. tapi kalau barang pos ekspress tidak sampai , kita boleh kesan semula sampul tu ada dimana , dan sebab-sebab barang tidak sampai , melalui no tracking tu juga kita boleh call pejabat pos dan minta sampul tu di pulangkan ke pejabat pos terdekat.

tetapi pos laju tak tahu .. apa pandangan pembaca ???

shopping di tesco
Harga rendah sempena raya .. meriah  sungguh ..- #tesco

shopping dulu ..

P/S : Tips shopping dengan anak-anak

kwerkee by reebonz

Memperkenalkan Kwerkee By Reebonz – Design Unik Setiap Hari.

Memperkenal kan satu lagi kedai online lah senang citer yang menawarkan barangan unik , design unik setiap hari , di mana barangan ini sangat jarang di jumpai di kedai-kedai biasa di luar sana. Tetapi ada di Kwerkee By Reebonz ni , Jenama Rebonz siapa tak kenal ? mungkin dah ramai kenal dan menggunakan produk Reebonz kan ? Kini Kwerkee di tubuhkan oleh Rebonz khas untuk pembeli seluruh Malaysia dan Singapore mendapatkan produk yang unik ini dengan cara lebih mudah. Iaitu online….

Apa sahaja yang susah di jumpai di luar sana ada di Kwerkee dan yang paling best .. diskaun yang di tawarkan di kwerkee mencecah 70% sangat banyak diskaun yang di beri bukan ?

Shooping barang berjenama di Reebonz
Tentang Kwerkee

kwerkee by reebonz

Screenshot dari media Singapore ketika pelancaran Kwerkee By Rebonz

kwerkee - jam tangan , watch , women watch , unik item

Ok dah faham ? jika korang nak tengok-tengok barangan terbaru yang di jual di Kwerkee ? sila ke Kwerkee.Com dan klik pada tab di bahagian atas yang di tulis “TODAY SALES ” atau “CURRENT SALES”.

Dari situ korang boleh lihat , pelbagai barangan deko rumah , aksesori , jam  tangan untuk lelaki dan wanita. Pinggan yang comel-comel  dan unik dan pelbagai lagi. Dari pada barangan rumah ke gadjet kecik-kecik pun ada.

Saya sangat tertarik pada aksesori iPhone yang memang tak pernah jumpa di luar lagi .. Jam 02 nya pun sangat cute! Yang warna putih tu sepadan sangat dengan iPhone4s saya  ..hehehe sambil menyelam minum air ..

casing iphone unik

kwerkee by rebonzKoleksi Perabut yang sangat unik pun ada , dari kecil ke besar-besar , sangat sesuai untuk sesiapa yang suka deko rumahnya dengan perabot moden dan unik.

kwerkee , jam tangan wanitaJam tangan yang sangat cute .. sesiapa yang cari jam tangan lain dari yang lain , memang boleh sangat order dari kwerkee ni , cantik cantik belaka.. fuh ..demam ….

shopping online di kwerkee , barangan branded

packaging kwerkee

Pembungkusan

Pembungkusan nya pun sangat menarik dan sempurna , memang barangan di kwerkee sangat ekslusif ok..

Penghantaran ke Malaysia dan Singapura sahaja buat masa sekarang.

  • Penghantaran adalah pecuma
  • Keahlian Percuma juga Untuk mendaftar sila klik — > SINI

kwerkee shopping with refferal program

Menarik .. sekarang ni Kwerkee ada membuat satu program refferal  , kenalkan kawan , jemput kawan dan korang akan mendapat hadiah yang sangat menarik dan unit dari kwerkee sendiri.

Setelah mendaftar sebagai ahli Kwerkee :

  • korang boleh mula menjemput rakan dengan memasukkan email kawan-kawan anda di ruangan yang disediakan.
  • Boleh juka berkongsi melalui butang tweet atau post to facebook .
  • Gunakan URL Refferal yang di beri.

kwerkee

Apa yang korang akan dapat setelah menjemput kawan ?

HEAD HONCO

  • 50 Kawan Join dan 5 orang membuat pembelian di kwerkee akan menerima saguhati misteri dari Kwerkee berharga lebih SGD$200

KOOKY CHAMP

  • 10 orang kawan yang join akan menerima SGD$30 Diskaun

PRIME CRACKERJACK

  • 25 orang lagi kawan join , akan menerima diskaun lagi sebanyak SGD$30

Contoh seperti di dalam gambar di bawah.

Menarik bukan ? boleh shopping di Kwerkee dan juga mendapat penjimatan hebat.

refferal , acsesori women , women , shopping

OK kan website Kwerkee ni ?

Barangan yang sangat unik ..cantik .. bergaya rumah dan owner rumah juga.

Jom Follow Kwerkee sekarang di

Website : kwerkee

Facebook : https://www.facebook.com/KwerkeeSingapore

Pinterest  : http://pinterest.com/kwerkee/

Twitter     : @KwerkeeSocial

Mary Kay Shower Gel & Mary kay Forever orchid Eu De Toilette

Wangi nya …

Tak nak bebel panjang-panjang , ni hadiah dari kawan yang buatkan daku tersenyum apabila di puji oleh kay (suami) sebab wangiiiiiii .. Lepas mandi Shower gel dan Eu De Toilette (forever orchid ).. nak pakai banyak-banyak pun sayang , pakai time tertentu jek .. amboi .. hahaha (jangan bayangkan bebukan ek .. )

Mary Kay Shower Gel & Mary kay Forever orchid Eu De Toilette
Mary Kay Shower Gel & Mary kay Forever orchid Eu De Toilette

Ye lah ai kalau beli minyak wangi biasa dari AVON je .. tapi kali ni pakai minyak wangi Mary Kay .. kembang kempis je hidung si kay tu cium bini dari jauh .. wangi kan … saya suka bau Forever Orchid ni , terima kasih Jueeee..

Korang kalau nak order , leh terus berurusan dengan Puan Juanita yerkk..