Husna & Laila di Milo Champions Clinic 2016

Assalamualaikum , Siapa yang ada pergi ke Milo Champions Clinic 2016 nih ? Tegur-tegur lah kita kalau terserempak ye. Saya daftarkan 2 orang anak iaitu husna dan laila. Kalau boleh nak daftarkan semua je , tapi si sulung dengan si bongsu umur tidak menepati syarat. So simpan sikit gambar di sini. Korang nak tengok live update kena follow intagram lah .. Instagram saya @puanbee. Biasa nya apa-apa gambar sampai ke ig dulu. Blog lambat … kadang-kadang tak update langsung.Continue reading

Happy Birthday Laila – Turn 7

Assalamualaikum , haiiiii dah balik kampung ke untuk beraya ? Kami belum. Nak tempek sikit gambar laila masuk 7 tahun ni. Sambut kecil kecil dengan keluarga sendiri sahaja. Tu pun ayah tak dak . Makan di kfc. Tak rancang pun sebab sebenarnya ibu lupa tarikh lahir dia. Birthday laila 25.6 manakala birthday husna 26.5 jadi selalu keliru di situ. Rasa macam dah sambut birthday dah bulan lepas. Ingat tak ada birthday lagi. Lepas tu si kakak bisik2 .. hari ni hari jadi laila. Apa lagi .. ibu pun kebetulan malas masak. Terus ajak anak-anak pergi KFC terdekat la. Nasib baik tepi rumah aje.. Tetapi lambat juga dapat makan nya kfc lmbt sikit sampai. Jadi kita potong kek sahaja dulu.

laila besday 1

Beli kek segera di kedai kek berhampiran  tak tempah pun. Itu pun laila suruh beli yang besar dan ajak keluarga makngah dan makdak dtg makan. Aiyooo dah malam pun. Ayah pun belum balik. Jadi kita kita ajelah. Tetap meriah uols. Keluarga puanbee tak pernah tak meriah lah.Continue reading

Laila Serik Kena Gunting

Laila serik sangat-sangat lepas terkena gunting beberapa hari lepas. Walaupun kesian .. ye lah anak kan , kecil lagi dah meraung-raung kesakitan. Tangan laila terkena gunting secara tak sengaja. Laila tolong husna pegang kertas manakala si husna gunting kertas. Tak sengaja dia tergunting isi jari bahagian tapak tangan. Bahagian isi gemuk. Bayangkan macam mana isi gemuk tu tergunting sampai berlubang. Kesian.

laila

Dah masuk 5 hari , laila masih tak nak guna tangan kanan dia , dia gengam , tak nak buka kecuali semasa nak sapu ubat je! lain-lain memang dia gengam tangan tu. Laila kata kalau buka rasa pedih.Continue reading

WW : Comey tak kak ton ?

laila & ariff

” WHAT IS WORDLESSS WEDNESDAY ?
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.”

Kek cawan berperisa coklat

Asal budak-budak nak sambut besday ini je la yang mampu ibu buat. Tak ada lain dah … Resepi dari kek coklat lembab tapi saya bakar je , lembab juga … Ibu kurang pandai masak-masak ni , minat yang mendalam tu tak ada .. Jadi la …

kek coklat cawan

Tak la banyak sangat buat , tetapi boleh ambil masa berjam-jam juga … mengantuk hee ~ Ini untuk hari jadi kawan-kawan una dari bulan januari sampai bulan mac , kemain cikgu himpun .. Continue reading