kesihatan

TERBONGKAR! DAUN SEMAMBU BUKAN UNTUK RAWAT DEMAM CAMPAK SAHAJA

Sekarang nampak ramai yang update anak anak kena demam campak @ chicken pox. Antara cara untuk merawat chicken pox ni adalah dengan menggunakan pokok herba trandisional iatu daun pokok semambu. Memang terkena sejak dulu lagi daun semambu untuk merawat demam campak @ chicken pox ni. Sebab daun ni boleh mengurangkan rasa gatal yang di alami …

TERBONGKAR! DAUN SEMAMBU BUKAN UNTUK RAWAT DEMAM CAMPAK SAHAJARead More »

CARA RAWAT BENGKAK BEGUK @ BENGKAK CANTIK CARA TRADISIONAL

Tahu ke korang apa tu bengkak beguk @ bengkak cantik? Kalau dulu masa kecil kecil memang pernah juga terkena bengkak beguk @ bengkak cantik ni. Takde la dapat sakit bengkak ni terus bertukar jadi princess yang cantik.  Tak cantik pun sebenarnya sebab sebelah muka jadi besar sebelah akibat bengkak. Bengkak beguk @ bengkak cantik ni …

CARA RAWAT BENGKAK BEGUK @ BENGKAK CANTIK CARA TRADISIONALRead More »

Promosi VCO CATALYST ( Minyak kelapa dara ) Batch 1

Selain dari buat duit dengan blog dari servis iklan dan lain-lain , saya juga ada bisnes sendiri. Bisnes vco catalyst ( minyak kelapa dara ) ini bergerak diam-diam. Seronok pula sebab sentiasa mendapat pelanggan setiap masa. Allhamdulillah .. kebanyakkan nya pelanggan yang membeli untuk repeat order. Kebanyakkan nya juga pernah beli VCO dari orang lain …

Promosi VCO CATALYST ( Minyak kelapa dara ) Batch 1Read More »

baby sleep

Tidur dan Kesihatan? Kurang tidur antara penyebab obesiti ?

Assalamualaikum semua. saya muncul lagi dengan entry baru. Kali ini ingin kongsikan bersama dengan anda semua tentang TIDUR. Nampak macam tak relevan je nak sentuh pasal tidur sebab semua orang pun tidur kan? Tapi sedar kah anda semua, yang kita semua akan mendapat pelbagai masalah bila kita kekurangan waktu tidur? Mengikut kajian yang pernah dijalankan oleh banyak …

Tidur dan Kesihatan? Kurang tidur antara penyebab obesiti ?Read More »

gambar permandangan cantik

Senarai Pembaziran Dalam Hidup

Assalamualaikum w.b.t. Saya Saya terbaca ruang yang Puan Bee sediakan bagi berkongsi artikel di blog Puan Bee, justeru, saya ingin merebut peluang ini bagi berkongsi ilmu yang saya ada untuk manfaat para pembaca blog Puan Bee. Dalam artikel ini, saya cuba menegur para pembaca tentang peluang yang hampir ada pada semua manusia yang selalu dibazirkan begitu …

Senarai Pembaziran Dalam HidupRead More »