CARA MEMILIH KASUT YANG BETUL DAN TEPAT

Hi Semua… Di zaman sekarang tujuan kita memakai kasut bukan lagi semata-mata untuk melindungi kaki tapi juga ianya untuk melambangkan keyakinan dan  status diri. Begitu lah peredaran masa merubah kepentingan sepasang kasut.

Namun kepentingan utama sepasang kasut tetap diutamakan dalam pembuatan dan pemilihan kasut.Kasut yang dipakai mestilah selesa dan selamat.Kasut jenis A mungkin sesuai untuk rakan anda tapi tidak bagi anda kerana itu memilih kasut yang betul adalah sangat penting .

Cara Memilih Kasut Yang Betul

Continue reading

Kamus kasut

Assalamualaikum dan hai , terjumpa gambar ni di pinterest. Banyak nya jenis kasut ye .. Di antara semua , saya cuma ada sepasang kasut Dr. Marteen , Sepasang kasut Converse , Sepasang Wedges , Sepasang kasut Sukan dan sepasang Flip Flops. Lain dari tu tak pernah pakai derrr..  Yang selalu tukar pun wedges dan selipar flip flops tu. Jimat kan ? Sekarang teringin kasut yang viral di antara blogger pulak .. Mari menabung yee ..

jenis2-kasut

Kasut Dr , Marteen jenis mary jane , terasa macam nak let go je .. Pakai sekali dua je. Terasa rugi sangat.

Korang pernah beli dan pakai kasut apa ?

Beli Kasut Online Di Zalora

Nak cerita juga la pengalaman shopping di zalora ni , sebenarnya tak suka nak tulis kalau beli apa-apa pun , tapi sebab zalora ni best sangat perkhidmatan dia jadi kita share. Saya beli kasut online .. pergh macam tak percaya .. sebab apa kaki saya bukan saiz biasa-biasa selalu pergi Jaya Jusco cari kasut mesti ambil saiz US tu pun selalu kehabisan saiz wuuuuu  , kalau ambil saiz korea ke , thailand ke , malaysia ke memang tak muat walaupun saiz tu paling besar ok.  Tahun lepas tak ada kasut raya sebab tak ada saiz je .. dan habis stok.

Mak kata orang keturunan mamak memang tulang rangka besar-besar jadi terima la … jadi .. kasut ni adalah benda yang sangat susah nak dapat setahun sekali belum tentu , last-last sarung selipar je la .. kasut / sandle yang comel-comel jangan harap ala nak pakai. Sakit kaki dan melecet .. semua tak kena la.

 

[  DISKAUN 15% UNTUK PELANGGAN BARU GUNAKAN CODE INI : ZBAPVZn  ]

Tips memilih kasut yang sesuai

zalora

Continue reading

Tunai janji

Seperti yang telah di war-warkan dalam entri lepas beli kasut sekolah si kakaknya sekali saya terpaksa menunaikan janji pada una nak beli kasut dia … Alahai … Banyak songeh ,nak tak nak kena lah tunaikan janji .. Sebab tu orang tua asyik pesan jangan sesekali berjanji dengan budak-budak.

kasut kanak-kanak

Cantik kan kasut budak-budak ,rambang mata betul ..Continue reading