Articles Tagged with kakak

Atas Permintaan Kakak

donut 042 - Atas Permintaan Kakak

Walaupun hati asyik berada di blog Denaihati untuk contest gadjet impian yang sedang berlangsung , nak tak nak masa saya perlu juga diluangkan untuk anak-anak , udah lah sibuk.. nak berkempen pun tak sempat lagi .. harap sangat dapat sokongan padu dari kawan-kawan semua. Sambutan hari maulidur rasul baru je…

Read More

puanbee11/01/2012

Curi-curi ambil gambar una mengaji , gambar kakak tak dapat nak ambil sebab dia mengaji secara “part time” semasa waktu rehat di KAFA , tapi una memang mengaji sebelum masuk ke tadika , ni semasa dia sihat .. nampak sikit isi .. sekrang una dah tinggal tulang ..kesian una ..

Ustazah baru ni , kami panggil umi ..

una mengaji , 5 tahun , 2012

Tak citer lagi cam mana una di hari pertama kan ?
Haa mcm tu lah tengok gambar di bawah ni , una okey .. banyak senyum je .. tegur kawan-kawan pun tak .. senyum je .. sambil tengok kiri kanan , kita tengok dia pun rasa nak senyum juga..

semasa ambil una dai balik tadika dia tanya ..

“kenapa tadi ibu tengok una , ibu senyum je “

“dah hang pun senyum je , ibu pun rasa nak senyum lah “

Hari pertama una , una okeyyyy kan ..

Yang tak okey baby laila tu .. boleh dia nak masuk duduk sebelah una , nak belajar sama ..

semasa una nak letak kasut di rak kasut , baby pun tanggal selipar dia , letak juga di rak kasut ..

pastu ajak balik tak mau . menagis punya kuat ..sambil cakap ..

“tak nak tinggal una ..”

Pandai pulak tak nak tinggal una , padahal baby ni suka sangat buli una tu , tarik rambut lah , cubit-cubit , tampar una , tolak una … sekali una pergi sekolah tau pun sunyi ..

una di hari pertama masuk tadika

Lepas ambik una je , punya nampak baby rindukan una , siap cium dahi una dan cakap ..

“ermmm ayam(sayang) una “

lawak lak tengok gelagat bebudak ni , selalunya baby nak cakap sayang una jangan harap lah , sebab una manja dan baby garang , baby tak nak bagi una bermanja2 dengan ibu , tu yang una selalu kena buli ..

kakak KAFA 2012

Citer pasal una dan baby jerk tak best gak kan , meh tengok gambar kakak ni , rasanya kurang lah citer pasal kakak dalam blog ni kan .. apa nak buek ..saham kakak dah kurang ..dia pun malu dah , tak berapa nak bergambar seperti adik-adiknya .. makin matang ..

Please follow and like us:
follow subscribe - Hari Pertama Una + Laila Dan Kakak0

puanbee15/04/2011

Semalam sayup-sayup je dengar suara seorang budak di telefon bee , macam biasa hari-hari jemput kakak balik dr sekolah , then henpon berdering , tengok no macam no telefon rumah , pejabat atau public ..ntah bee angkat lah panggilan tu , kebetulan budak-budak tengah keluar dr sekolah ..

Bising ya amat lah terjerit -jerit …pastu dengar

“buuuu….ibuuuu…” sayup je , macam suara kakak , tapi mcm mana dia call nih ..

hati berdegup kencang dah weii ..takut lah kot2 apa2 yang burk terjadi , selalu pesan dengan kakak jangan keluar selagi ibu tak sampai , tapi bee dah sampai di pintu belakang sebenarnya …

pastu dia call lagi ..

“ibu dah ambik kakak ke belum ??? , bee jawab dah ibu ada di pintu pagar belakang , mai lah sini ”

29032011983

Kakak pun datang dengan tersenyum simpulnya , Ya allah , kakak ko jangan wat suspen ibu lagi , dah pandai call2 ibu dah ..pelik jugak tak pernah bagi no fon ke dia ..mcm mana lah budak nih boleh call..adeii aku takut separuh mati ..kot lah ada orang paksa dia call ke apa ker…hurmm..jangan fikir bebukan bee oiii…..

Tanya kakak , mana dapat no telefon ibu ?

kakak ambil kat report kad tadika.jawabnya ..adeiii lah bebudak sekarang nih cepat belajar kan , semua nya tak perlu ajar sangat pandai sendiri ..lagi2 gadjet2 elektronik nih , bayangkan lah telefon bee di pasang password pun dia tahu cam mana nak buka , tak pernah bg password tu ke dia …bahaya …Maknanya ini lah kali pertama kakak guna public fon hehe…

Hari ni malas betui , ini lah entry pertama buat hari ini biasa pagi2 da post entri ..ahmbikk hanie dan kak yong dah okey bee pulak …uiihh p main jejauh lah malas weeiii…

Please follow and like us:
follow subscribe - Sayup-sayup Kedengaran suara budak..0