Kerenah anak berpuasa

Bila di ingatkan memang kelakar tengok kerenah anak berpuasa ni. Walau pun puasa diorang tetap aktif .. bila petang menjelma mula lah keluar pelbagai ragam dari diorang. Ada blogger cakap “keliru bila datang blog saya , sebenarnya anak puanbee berapa orang ? “ Meh lah saya jawab .. anak saya tiga orang ya .. yang sulung kakak , kedua una dan akhir sekali baby kadang-kadang panggil dia laila bee. Disebab kan anak saya tiga-tiga perempuan , memang orang susah nak cam . hehehe Kakak berpuasa ok aje , siap pergi buat latihan teater lagi tu .. kakak memang ok sebabnya…

Continue reading

Latihan Teater Hari Ke Dua

Hari jumaat si kakak buat latihan teater lagi. Dia dah boleh buat sikit-sikit cuma malu dan untuk cover malu , si kakak suka senyum lagi. Alahai geram tengok dia .. belakon watak marah pun senyum , watak terkejut pun senyum , watak mati pun senyum .. tapi nak masuk kumpulan teater tu , tapi tak nak buat … Saya rasa macam ,biar aku ke lah yang masuk teater ni Tapi ye lah bila fikir balik , diorang berlatih dengan orang tak kenal. Budak Malaysia campur dengan budak Arab . Bahasa memang lain sangat-sangat , tapi itu lah satu- satu pengalaman…

Continue reading

Audition Teater Dalam Bahasa English Untuk Kakak

kelas teater bahasa english

Mengupdate dari dalam telefon saja , walau pun hari ni hari wordless , tapi saya tak boleh less kan word saya. Semalam bawa kakak pergi buat satu ujibakat untuk teater kanak-kanak dalam bahasa english. Kakak berminat sangat nak belakon , kakak selalu cakap nak ke rancangan Tom Tom Bak tu .. tapi tak kesampaian lagi. Kebetulan .. sembang-sembang dengan Elahe seorang director TV dari Parsi , walaupun saya tak fasih dengan bahasa english , macam biasa gunakan moto hidup saya hentam sahaja lah. Elahe bercerita lah kenapa dia tinggal di Malaysia ni kemudian buka cerita anak , kemudian saya hulurkan…

Continue reading

Cabut Gigi Kakak

Jumaat minggu lepas punya cerita , saya bawa si kakak untuk cabut gigi , tengok si kakak macam nak demam tak bermaya kejap panas kejap surut tapi tak demam apa pun , makan pun agak kurang .. saya rasa macam ada tak kena dengan kakak ni. saya tanya dia sakit mulut ke ? Tak gigi kakak goyang katanya .. Sebelum ni pernah bawa kakak ke klinik gigi tapi doktor tak nak cabut pula , katanya kena tunggu gigi baru tumbuh baru boleh cabut gigi tu . .. sekarang nampak gigi baru dah tumbuh , gigi lama masih ada terkepit antara…

Continue reading