Articles Tagged with Info Am

KOLEKSI RAYA RIZMAN RUZAINI DI FASHION VALET

koleksi raya 2017 2 - KOLEKSI RAYA RIZMAN RUZAINI DI FASHION VALET

Hi.. Seperti tahun-tahun yang lepas Rizman Ruzaini bersama-sama dengan fashion Valet mengeluarkan koleksi untuk Raya dan begitu juga tahun ini dimana koleksi raya 2017  dengan nama Julliette dan Romeo di lancarkan. Untuk permulaan koleksi kali ni  hanya dijual di semua outlet Fashion Valet di Pavllion, Bangsar , Singapore dan di…

Read More

Semakan keputusan SPM 2016/2017 melalui SMS

semakan keputusan spm 2016 - Semakan keputusan SPM 2016/2017 melalui SMS

Assalamalaikum dan hai , Keputusan SPM 2016 akan keluar pada 16 Mac 2017 ini. Semua calon yang mendaftar SPM boleh mengambil keputusan SPM di sekolah masing – masing bermula 10 pagi. Selain pergi ke sekolah , calon SPM juga boleh membuat semakan keputusan SPM melalui SMS ( mySMS 15888). Perkhimatan mySMS…

Read More

Bengkung pilihan ibu berpantang , Cara permakaian bengkung dan amalan ketika berbengkung

BENGKONG OPAH 8 - Bengkung pilihan ibu berpantang , Cara permakaian bengkung dan amalan ketika berbengkung

Ibu berpantang sangat digalakkan memakai bengkung , walaupun ianya amalan tradisional, tapi sangat membantu menghilangkan perut yg menggeleber. Paling best, selepas bersalin sekiranya nak pakai macam biasa pun masih boleh. Sangat selesa memakai bengkung .  Tidak boleh dinafikan betapa pahit-manisnya pengalaman berpantang bagi wanita Melayu yang baru bersalin. Tempoh pantang…

Read More

Lady driver : Tukar bateri kereta

tukar bateri kereta - Lady driver : Tukar bateri kereta

Assalamualaikum dan hai. Saya baru je update tukar pluq kereta kan dalam entri ini  . Lepas tu minggu lepas , kereta dua kali tak dapat di hidupkan. Sekali tu minta tolong adik ipar buat jumper. Sekali lagi buat jumper langsung tak jalan. Suami jauh dik non ..jenuh fikir nak hantar anak…

Read More