Articles Tagged with Ilmiah

Waktu-Waktu Doa Mustajab

langit , instagram

Waktu-Waktu Doa Mustajab yang mana kebanyakkan orang dah tahu , saya petik dari Facebook seorang kawan ,jika hendak berdoa untuk sesuatu lakukan bersungguh-sungguh , tak kira masa … tetapi jika dah tahu waktu mustajab , apa lagi … usahakan agar doa kita di terima ALLAH S.A.W kan … Instagram @Puanbee…

Read More

Cara bayar zakat online melalui maybank2u

tunai zakat melalui maybank2u

Sekadar perkongsian info , sekarang nak bayar zakat dah boleh guna cara online , tak perlu susah-susah beratur untuk tunai kan zakat. Walau bagaimana pun jika korang suka bayar zakat melalui cara biasa boleh juga ke kaunter pungutan zakat yang di sediakan dan juga masjid-masjid di kawasan berdekatan anda. Saya…

Read More

Doa berbuka puasa dan doa sesudah berbuka puasa

doaberbuka - Doa berbuka puasa dan doa sesudah berbuka puasa

Doa berbuka puasa ” Allahuma lakasumtu wabika amantu wa’ala rizqika aftartu birahmatika ya arhamarohimin “ Maksudnya : Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang. Doa sesudah berbuka puasa. Maksudnya : Ya Allah!…

Read More

Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal

Salam Maulidur Rasul 12 RabiulAwal

Salam Maulidur Rasul , menjadi kebiasaan umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputraan Rasulullah s.a.w (Nabi Muhammad S.A.W) pada 12 Rabiulawal setiap tahun.Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam…

Read More

Siapa Yang Patut Beri Dulu?

cikgunormah

Saya sentiasa percaya dan yakin bahawa apa yang kita inginkan dalam dunia ini dari segi kepuasan dalaman hanya akan kita perolehi jika kita memberinya terlebih dahulu. Saya pasti ramai yang bersetuju, kan. Sebenarnya keyakinan dan kepercayaan saya itu, agak terlambat hadir dalam hidup saya. Dahulu, satu ketika dulu, saya berpendirian…

Read More

puanbee15/01/2012

Al-Fatihah , Selawat Syifa’ Dan Air Zam Zam Untuk Sembuhkan Penyakit

Baby masih tak sihat , sudah masuk hari ke -5 baby sakit perut , muntah-muntah dan cirit birit , masaalah sikit bila baby sakit muntah-muntah ni , secara automatik baby tak boleh menerima ubat dan makanan , jika cirit birit boleh lagi bertahan kerana dia boleh makan semula , tapi jika muntah , asal masuk je keluar balik apa yang tinggal hanyalah tekak yang dah mula luka.

Dah bawa ke klinik , macam biasa dapat ubat demam , angin , cirit birit dan tahan muntah , malangnya ubat tu tak sempat pun menyerap dalam badan dah keluar balik.

Segala petua yang saya kutip dari makcik-makcik , jiran-jiran tak menjadi , semua antaranya minum 100 plus , minum air kelapa , minum air garam , minum air teh pekat , beri barang yang dijanji , semua dah tak menjadi , risau tengok bila baby asyik tidur dengan badan dah mula menyusut dan nampak tulang.

Mengikut nasihat seorang kawan(nora) , amalkan baca doa Syifa dan tiup di ubun-ubun , itu pun saya dah buat , mungkin cara tak betul sikit , selepas saya baca website darulssyifa , baru saya tahu kena ikut turutan.

(more…)

Please follow and like us:
follow subscribe - Al-Fatihah , Selawat Syifa' Dan Air Zam Zam Untuk Sembuhkan Penyakit0