View di Langkawi Hotels dan Borong Coklat

Hey you guys, i’m eating chocolate now. Hershey’s Kisses. Sedap sangat hahaha. Siapa-siapa yang hantu coklat macam i ni, mesti tahu kelazatan dan keenakan coklat ni. Ni adalah antara coklat favourite yang I memang akan beli kalau pergi langkawi. Rugi kalau datang langkawi tak shopping coklat coz harga dia murah la berbanding dekat KL tu.

COKLATKredit imej: Google Images

Well baru-baru ni I kena pergi langkawi for work purpose. So alang-alang pergi ke sana, borong la coklat sikit untuk souvenier kawan-kawan opis, family and keperluan diri sendiri. Dalam sedar tak sedar I punye borong coklat ni sampai la beratus-ratus ringgit jugak la haha. Antara coklat yang mesti dibeli kalau ke langkawi ni Hershey’s, Daim, Ferrero dan Cadburry. Kalau yang minat nak cari coklat lain dari lain yang tak dapat kat kedai-kedai biasa mahupun pasaraya dekat rumah tu, memang langkawi ni tempat yang terbaik la.

Selain tu shopping kat langkawi yang best kata orang shopping pinggan mangkuk. Tapi I takdela nak mengangkut barang-barang berat ni. Nak naik flight nanti ada yang kena tambah costing baggage pulak.

Kalau korang nak tau, coklat ni banyak kebaikkannya tau. Kalau dimakan secara betul la hahaha. Antara the goodness of eating coklat ni, coklat boleh buat kita dalam mood yang baik. So sebab tu la I selalu ceria je. Dah la makan coklat sedap, mood baik pulak kan. Lain-lain kebaikkan korang boleh google sendiri.

Bayview hotel langkawi yang selesa

Continue reading

Bersantai di teluk kemang port dickson

Menghabiskan cuti sekolah di tepi pantai teluk kemang port dickson , saja habiskan waktu disini , nak jalan jauh-jauh no bajet lorrr …
image

Kami 3 keluarga share duit sewa apartment , harga baik punya …

Nak info ke ? Nanti la ….

update live saja ni .. bye2 lepas maghrib nak bbq tepi pantai … siyokk …

Day 1 : Check in di The Legend Cherating Resort

Menghilangkan diri seketika dari dunia blog kerana saya dan keluarga pergi bercuti. Percutian kali ini saya tinggal di The Legend Cherating .  Kerana saya menang pakej hotel disini di dalam contest yang di anjurkan oleh kujie2.com. Terima kasih di ucapkan kepada Puan Kujie dan suami kerana memilih saya sebagai pemenang tersebut. Tempat tidur percuma.. 🙂 aumm ~

Tetapi ini bukan lah percutian romantik sebab bawa keluarga .. berkongsi satu bilik dengan semua yang pergi. Untung sebab bilik villa di hotel legend cherating ni memang besar , jadi semua tidur di dalam satu bilik. Jimat disini boleh berjalan lebih banyak tempat.

Percutian kali ini , saya membuat satu kelainan dengan ada BBQ yang di buat sendiri dan berjalan-jalan ke Gambang Waterpark di Gambang Pahang juga. Akan di update kemudian. 3 hari 2 malam dengan macam-macam aktiviti.

Layan gambar dulu la .. kenalkan famili saya …

cherating pahang - legend resort cherating

Laila dan damia , anak saudara ..

cherating pahang - legend resort cherating

Dengan adik .. cadang adik ni nak sewa bilik lain , tetapi fikir punya fikir  .. kami berkongsi bilik je la .. jimat sikit .. haha . kongsi bilik boleh sewa tilam dengan harga RM120 semalam , tetapi kami mengambil keputusan beli toto di The Store yang terletak tidak jauh dari hotel RM89.90 boleh pakai 3 hari.  Walaupun saya sewa di Pahang , tetapi kami membeli barang di Terengganu , kerana Cherating Pahang dah sempadan dengan Terengganu. Sebenarnya dah tahu sikit-sikit dengan tempat ini kerana dulu suami pernah bekerja Terengganu dan saya sendiri pernah ke sana. Apa yang lain adalah .. bawak mak sekali dan adik2 ni .. itu jek ..

cherating pahang - legend resort cherating

Saya dan mak tersayang …  jarang dapat bawa mak berjalan-jalan macam ni ..

cherating pahang - legend resort cherating

Adik dan suaminya ..

cherating pahang - legend resort cherating

Abe dengan anak-anak , semasa menunggu untuk check -in .. sampai nya terlalu awal , sudahnya kena tunggu lebih 2 jam di lobby sehingga sampai waktu untuk check – in.

cherating pahang - legend resort cherating

Saya dan abe ..

cherating pahang - legend resort cherating

Husna … semua pembaca setia mungkin dah kenal , anak-anak semua dah tunjuk minat untuk pegang kamera.

cherating pahang - legend resort cherating

Sesampainya di bilik hotel , anak-anak dah mulakan aksi ganas mereka.. lompat tanpa henti..

pemandangan dari dalam bilik hotel legend resort cherating

Pemandangan dari dalam bilik .. rupanya saya di beri bilik jenis villa , hanya ada 2 tingkat  … dan lebih privasi.. seronok betul tidur disini .. sunyi , aman , nyaman ..

opah ..

Opah dan cucu bersantai di koridor villa menghadap pantai 🙂

cherating pahang - legend resort cherating

Tak lama kemudian , anak-anak dah sibuk menyalin pakaian untuk ke kolam .. biasa diorang ni pantang jumpa air .. mesti tak sabar nak terjun. Selepas ini … semua turun ke kolam , memang gambar di ambil sikit-sikit , mana yang sempat je la .. masa di luangkan untuk bergumbira dengan famili .

Food Review Saji.my | Iklankan Pernigaan Restoran , Hotel , Gerai Anda Disini.

Jika anda menjalankan perniagaan restoran , hotel , buffet , gerai , stimbot .. atau apa-apa jenis makanan yang korang jual korang boleh mula beriklan di Saji.my . Saji.my adalah sebuah website yang menyediakan review makanan dan lokasi terletaknya makanan dari Malaysia , makanan yang hebat-hebat , makanan yang sedap-sedap dari pelbagai kategori di satu tempat bagi memudahkan pengguna membuat rujukan bagi mencari tempat mana hendak dituju ketika mencari makanan sedap-sedap untuk di jamu kepada keluarga dan sahabat handai tak kira dari mana pun ia.

food blog

Bersempena kedatangan Ramadahn Al- Mubarak ni , saya pasti ramai orang sangat suka menjamu selera di luar , tak kurang juga ada yang membuat jamuan kepada anak-anak yatim , pekerja , golongan korporat , bisnesman , bisneswoman ingin mencari tempat makan dari pelbagai rasa , citarasa bukan ?

Jika jawapannya ya …sila ke website saji.my dengan klik pautan yang telah di sediakan di bawah.

Website Saji.My
Like Facebook Saji.My

Ini lah masanya semua hotel-hotel , restoran , gerai ingin melariskan pernigaan masing-masing , kebanyakkan lauk pauk untuk bulan ramadhan ini amat berbeza. Luar biasa kesedapannya .. (sambil senyum dan angkat kening).

Apa yang menarik lagi saji.my membenarkan pengiklan masukkan sendiri gambar-gambar , video sendiri sebagai alat untuk promosi anda. Penggunaan bahasa yang santai juga memberi anda kelainan ketika melayari website saji.my tersebut. Apa yang pasti .. korang harus ke website saji.my untuk melihat makanan – makanan , restoran yang lebih menarik bagai di kata.

Untuk Iklankan perniagaan anda secara percuma atau berbayar , anda boleh mula ikut aturan di bawah.

  • Klik link ini
  • Klik ” Add Place “

Isi kan borang selengkapnya , boleh masukkan jenis makanan yang ingin di iklan kan. Contoh sebahagian borang di bawah.

food review

Apa yang menarik , korang boleh masukkan gambar mahupun video di ruangan yang disediakan.

Dan setelah semuanya lengkap di isi boleh klik butang “Review Your Listing ” dan submit , ikut step-step yang di sediakan , semua amat mudah sekali dan korang akan dapat pengiklanan seumur hidup website saji.my tersebut. Bagus kan ?

Jadi ramai-ramai lah ke website Saji.My untuk melihat makanan dan tempat yang menarik untuk di lawati oleh kamu seisi keluarga. Jom join Saji.my dan kongsikan pengalaman best makan anda. Moga-moga boleh jadikan sebagai panduan tentang tempat makanan yang sedap di Malaysia untuk orang lain. Sharing is Caring kan ? 🙂

Hotel Bajet Di Lumut

Kali ni nak berkongsi hotel bajet yang terdapat di lumut .. selepas makan di restoran D’ Malee Classic tu kami tak segera pulang ke Taiping tapi singgah di hotel bajet yang terdapat berhampiran .. tidur hotel best .. ehem2

Masih mood bercuti tapi pelahan-lahan selesaikan kerja tertunggak , blog saya adalah kerja saya .. ada 2-3 email dari pengiklan yang ingin berkerjasama dengan blog puanbee .. Allhamdulilah rezeki kan …ada juga 2-3 yang pm di facebook berminat dengan bisnes premium beautiful .. boleh di uruskan kok ..

lumut , hotel bajet

Jadi harga nya untuk bilik yang kami sewa adalah RM 98 semalam , ada 2 katil besar .. TV kecik je .. ada Astro dan Wifi jugak .. tapi bagi saya dah selesa dah tu asalkan katil besar 2 bijik kira ok  sangat lah sebabnya famili kami besar kan..

Dulu pernah sewa hotel bajet area ipoh tapi amat tidak berpuas hati .. RM 125 semalam tapi katil satu je ruang kecil , bawah tangga pulak tu .. dengan nyamuk banyaknya .. waktu tu nak cepat tidur je .. dah malas cari hotel lain sebab penat sangat .. dah tu nyesal tal sudah lah jawabnya …

Tapi hotel ni ok laaaaa …. asal katil ada 2 , ruang besar dah ok .. nak tidur je kot ..

lumut , hotel murah

Maklumat seperti dalam gambar ya …….

Kalau korang le .. suka sewa hotel bajet ? hotel mewah ? atau homestay ye ?