RESEPI : MINUMAN HERBA ORANG CINA SELEPAS BERANAK

Tertarik dengan perkongsian seorang wanita bernama Diena Wong di Facebook , saya pun turut berkongsi resepi belia di wall , tapi takut hilang nanti lama-lama kan. Maklumlah tangan ni ada saja nak update facebook tu.  Jadi saya kongsikan di sini. Selain kita membeli herba-herba lepas besalin yang di jual secara online atau tokoh jamu. Kita boleh juga cuba herba orang cina ni.Tak salah kan mencuba. Rasanya anak ke – 5 ini saya nak cuba resepi yang di kongsikan ini memandangkan review di komen status Diena Wong sangat baik. Nak baca boleh ke wall beliau. Dan ada video  juga di sana.

RECIPE :  POST-NATAL HERBAL CHINESE DRINK

Seperti yang dijanjikan inilah recipe POST-NATAL HERBAL CHINESE DRINK (tapi orang tak pantang or lelaki pun boleh amalkan juga)

INGREDIENTS
-Halia bentong
(Ni halia cina yang selalu banyak jual kat bentong tu. Tapi takyah la gigih pegi bentong. Papa beli dekat pasar PJ sea park tu)

– DRIED LONGAN
Benefits :
-Anti-depressant (sesuai utk elak royan)
-Improve heal wounds
-Prevent amenia (elak tumpah darah)
-Boost Energy level
-Improve skin texture
-Rich in Vit C Read More