Drama Stanza Cinta Lagi Diadaptasi Dari Novel

Salam Bahagia 🙂
Saat menulis review Drama Stanza Cinta Lakonan Aaron Aziz ni , hati tengah mendidih dek kerana drama biasa yang berlaku di rumah para2 pelakon nya 3 orang budak panjang akal .. tapi di alihkan pendidihan tu ke blog .. kalau tak stress lah di buatnya …

Ok berbalik kepada Drama stanza cinta yang akan di tayangkan tak lama lagi di tv3 , terbitan Grand Brlliance, arahan Along Kamarudin. drama yang bakal bersiaran pada hari Ahad, jam 9 malam.. akan on-air mulai 19 Jun 2011., 13 episod tau .. kenapa mesti suka drama ni ? sebab ada Aaron aziz haha .. tak boleh blah je ayat sebab ada AAron aziz tu kan..
Continue reading

Jom Baca Surat Terbuka Untuk TV3 Bantahan Terhadap Drama Nora Elena

Salam Bahagia 🙂
ehee kelakar lah saya baca surat Bantahan untuk drama Nora Elena yang femes sekarang ni .. memang kreatif lah Miss geli tu .. bagi saya kan kreatif dan dapat impak feddback yang sangat besar .. paling tak tahan .. artikle kreatifnya di hentam hebat oleh peminat2 drama melayu / nora elena … kelakar lah .. rilex lah sikit korang .. sikit2 nak hentam adeii …

Nak tahu apa yang saya kecohkan ni sila ke blog miss geli dulu … baca artikle ini .. Surat bantahan terbuka terhadap penyiaran drama nora elena

Dan tengok julah like page nya 29,876 .. komen pulak 345 setakat ini .. memang dasyat tu .. miss geli juga di kecam hebat , ada yang suka dan ada yang tak suka .. bagi saya tak kisah lah .. itu kan surat olok2 dan ada benarnya juga semua isi kandungan surat Miss geli tu …

Akibat dari surat itu .. Miss geli dapat impak besar rezeki juga tu .. hahahaaa

Si comel datang rumah

Suka tak tengok baby ? ermm baby comel datang rumah maklang (sebelah saya , kalau sebelah suami diorang panggil makjang) buat kali pertama .. bestnya pegang baby .. memang tak jemu mata memandang kan .. ish ish rasa nak tambah .. tapi rasa tak nak tambah juga hehe.. selamat malam semua ! gud nite …

nama si comel : mohamad ariff iskandar
umur : 2 bulan berapa hari ntah maklang tak ingat hehe

apa gelaran anak sedara korang ? kot sebelah sabah serawak lain panggilannya .. manalah tahu kan .. share2 lah ..
sekian ..

Dia pergi dah sebulan ..

salam bahagia semua 🙂
semalam saya pergi lah bawak anak2 jejalan nak mencari rumah sewa untuk kakak saya .. dah lama tak keluar tanya khabar jiran2 .. lepas tu singgah lah di rumah seorang kakak ni .. dulu selalu je singgah di rumah dia anak main2 disitu .. selalu jugak anak saya kena marah dengan nenek disitu .. kelmarin pergi rumah kakak tu .. tanya dia nenek apa khabar ? nenek tu memang garang tapi kena faham lah orang tua memang gitu kan …

tau apa jawapan kakak tu .. dah sebulan nenek kembali ke rahmatullah … astafirullah al azim .. saya boleh tak tahu jiran2 ada yang meninggalkan dunia .. ini lah dia kalau kita tinggal di rumah flat/ apartment .. buat hal sendiri sampai tak tahu apa jadi disekeliling … kakak tu cakap .. ko duduk jauh , block lain tak tahu tak pe juga .. ini atas bumbung pun tak tahu juga .. erkk.. tengok .. kalau kita tak peka .. semua kita tak ambil tahu .. sampai masa kita nanti siapa nk ambil tahu ?

ermm rasa bersalah pada kakak tu … tapi tak de siapa sampaikan pun 🙁 rindu pulak nenek yang suka marah2 tu ..

Dah sarapan ? meh tengok sarapan PB hari2 .. oat oat oat .. 3 mangkuk comel untuk anak2 yer..

Episod Akhir Nora Elena ( versi novel online non full version)

Salam Bahagia 🙂

Dah ramai yang nak tahu episod akhir nora elena .. macam mana .. seth dengan nora elena masih bersama ke ? yvone macam mana .. masih nak runtuhkan nora elena ke ? nora elena dapat maafkan seth tan ke ? hahahaaaa .. tungguuu lah sampai habis episod di tv3 tu kan .. tapi saya nk kongsin disini mengikut novel yang saya baca online di blog kak yong … erm tapi tu lah ada yang tak ade ok ! takkan lah depa nk bocorkan semua sekali gus .. tunggu lah di tayangkan di TV3 nanti hee.. sekurang2 nya saya dah tahu Yvone mati , seth tan dan nora elena berbaik balik di akhir episod .. apa jadi kat watak2 lain saya tak kisah .. hee kejam tk ?

dengar cerita lepas habis drama nora elena ni akan keluar drama baru yang juga di adabtasi dari novel .. uwarhhhh tapi pelakonya fasha sanda .. alamak …