KOLEKSI RAYA RIZMAN RUZAINI DI FASHION VALET

Hi..

Seperti tahun-tahun yang lepas Rizman Ruzaini bersama-sama dengan fashion Valet mengeluarkan koleksi untuk Raya dan begitu juga tahun ini dimana koleksi raya 2017  dengan nama Julliette dan Romeo di lancarkan.

Untuk permulaan koleksi kali ni  hanya dijual di semua outlet Fashion Valet di Pavllion, Bangsar , Singapore dan di Publika sahaja sehingga kelmarin (14 mei 2017) . Untuk jualan online ianya masih belum dikemas kini.Mungkin akan ada dalam masa terdekat ini.

kalau tahun lepas Koleksi raya dari RR ni banyak bermain dengan campuran warna tapi bagi tahun 2017 ,RR lebih banyak menghasilkan koleksi mereka dengan menambah kain Lace di bahagian atas .Antara koleksi Julliette yang mencuri tumpuan:-

 

 

Penambahan kain lace pada busana membuatkan ianya nampak lebih mewah dan tidak terlalu sarat jika dibandingkan dengan penggunaan manik .Yang paling saya suka dengan koleksi ini ialah kain lace yang diguna kan adalah warna hitam dan nampak sangat kena dengan fabrik yang berwarna pastel.Continue reading

Upin dan ipin jeng jeng jeng

Assalamualaikum dan hai. Ini entri bayar hutang . Saya ada hutang tak tulis pun pasal pergi tengok filem UPIN DAN IPIN JENG JENG JENG. Kami rakan blogger di jemput menonton beramai-ramai. Best tak upin dan ipin. Ermm dah lama malas nak review. Yang pasti anak suka la dapat jumpa maskot dan pemilik suara upin dan ipin itu.

Apa pun tetap nak ucapkan TERIMA KASIH kepada pihak Les Copaque kerana memberi peluang kami sekeluarga menonton wayang.

Maafkan kami tak sempat update entri sejurus selepas tengok filem. Agak sibuk dengan pindah rumah dan sekolah baru masa tu. Ni baru lah tenang sikit kan gitu.

 

Saya nak ucapkan tahniah buat LES COPAQUE kerana menerima  “Gold Play Button”  dari Youtube. Tahniah.

“YOUTUBE GOLD & SILVER PLAY BUTTON UNTUK LES’ COPAQUE”

19 Januari 2017

Les’ Copaque Production Studio, Shah Alam, Malaysia – Syarikat Les’ Copaque
Production dikejutkan dengan kiriman “Gold Play Button” dari YouTube bagi meraikan kejayaan
Channel Les’ Copaque di platform itu mencecah 1 juta pengikut. Ini merupakan kejutan berganda
kerana pada pagi hari yang sama “Silver Play Button” sebagai penghargaan mencecah 100, 000
pengikut baru sahaja tiba. Hadiah ini dianggap satu penanda aras baru bagi Les’ Copaque Production
yang baru sahaja meraikan ulang tahun ke-10 penubuhannya.
Dengan 1, 000, 000 pengikut itu sekaligus menjadikannya “Most Subscribed YouTube Channel” di
Malaysia. Antara lain, video yang dimuat naik di saluran ini yang bertajuk “New Toys” telah
memenangi anugerah video paling popular kategori Malaysia di Anugerah Web TV Asia yang
diadakan di Seoul, Korea baru-baru ini. Video itu telah dimuat naik di saluran YouTube Les’ Copaque
Production dan mendapat lebih 27 juta tontonan. Penyampaian anugerah tersebut boleh disaksikan
dalam video “Top 16: Les’ Copaque Highlight Moments of 2016” yang dimuatnaik pada 13 Januari
2017.
YouTube Channel Les’ Copaque diwujudkan pada 2009 bertujuan berkongsi perkembangan terbaru
syarikat tersebut dengan peminat. Les’ Copaque telah menjadi rakan kerjasama YouTube sejak 2012.
Ia mula bergiat aktif dalam penghasilan karya baru termasuklah siri animasi pendek DaDuDiDo yang
hanya ditayangkan di platform Youtube.
Kini, Les’ Copaque Production mensasarkan “Diamond Play Button” yang memerlukan 10 juta
pengikut. Dengan kerjasama daripada peminat hasil karya syarikat ini seperti Upin & Ipin, Pada
Zaman Dahulu, Puteri, DaDuDiDo dan banyak lagi, adalah tidak mustahil satu hari nanti ia akan dapat
dikecapi

Macam mana la ibu tak membebel ?

Assalamualaikum dan hai semua .. hurmmm nak luah perasaan lagi. Semoga bila anak dah besar nanti baca lah niat murni ibu. Di harapkan anak-anak faham dan maafkan ibu. Saya ni bukan lah sejenis perempuan yang suka membebel. Saya suka duduk diam diam dan buat hal sendiri. Dulu sebelum berkahwin , saya seorag yang happy go lucky orang kata. Mudah ketawa dan buat lawak bodoh.

Tetapi sekarang .. jauh berbeza. Sekarang baru faham kenapalah mak kita dulu membebel jek kerjanya. Dulu mak saya start jam 6 pagi dah mula membebel.Saya jadi rajin pun sebab takut kena bebel. Tapi di sebabkan adik ramai kena jugak tempias bebel walaupun rasa dah buat habis baik.

Sekarang dah ada anak sendiri , bukan seorang tetapi empat orang .. dan faham .. kenapa lah mak atau ibu ni suka membebel. Opss bukan suka , tetapi terpaksa kot.

Minggu lepas , memang membebel dekat aliya sebab mengaku nak ke ikea tak bincang dengan ibu.Nak beli pokok je pun , cikgu nak pokok tu .. pokok tu ada dekat ikea je katanya. Bila dah pergi tengok pokok tu , alahai melambak di nursery pokok biasa. Penat je masuk ikea.

Minggu ni membebel lagi ke aliya sebab pandai-pandai janji nak beli aiskrim dari kilang untuk aktiviti sekolah. Kilang tu pun kebetulan jauh. Hari tu beli pun sebab jumpa blogger dan blogger tersebut bawakan. Dia pandai-pandai janji dengan cikgu dia. Penat betul jadinya.

Kemudian hari ni , husna pula. Selepas ambil 3 beradik di sekolah mereka. Saya ke sekolah satu lagi ambil lagi 4 orang budak. Semua budak termasuk anak saya dan anak saudara saya ada 9 orang dalam kereta. Husna buka kasut dan baju sekolah. Tiggal tshirt dan kain je.

Lepas hantar semua balik , tinggal lah anak saya dalam kereta 4 orang. Nak singgah di Hero kejap beli stok makanan dan ais krim untuk aliya bawa ke sekolah. Kemudian nak beli barang untuk kutu. Sibuk kan saya ni ?

Kemudian , kita ni nak cepat. Husna boleh hilang kasut dalam kereta. Terpaksa punggah satu kereta uols cari kasut dia. Ya ampun mendidih rasa hati ni , dengan panas terik nye .. dengan syamim aktif nye .. si laila kuat sememeh.

ibu-kuat-bebel

Tu baru sikit lah , banyak lagi perkara-perkara yang buatkan ibu ni rasa nak membebel je. Dah tu sekali cakap tak juga ikut. Kemain cakap lembut-lembut sambil gelak-gelak. Diorang buat tak endah je. Sekali kena siren bebel baru gerak.

Kadang-kadang si ayah pun sama je naik. Perempuan ni , dalam kepala dah siap jadual. Apa nak buat pada sekian sekian waktu. Simpan barang-barang di mana. Semua dah tetap. Tetapi anak-anak susah nau nak ikut. Lepas makan tak cuci pinggan lah. Orang kata kalau nak keluar rumah tutup pintu , pun tak buat. Rimas bila semua yang kita atur orang tak ikut. Benda cakap setiap hari , selama bertahun .

Letih. Letih melayan sampai stress tu yang di luahkan melalui bebelan. Harap faham.

Tetapi kalau leteran ibu akan memberi kesan baik kepada anak. Allhamdulillah.. Ibu tak akan berhenti bebel selagi nyawa di kandung badan. Gitu kekdahnya .. Saya memang cerewet sikit dengan anak-anak.