Abe Ke Terengganu

Eh abe ku ke terengganu lah malam nih…2-3 hari jugak kot ! erm risau sikit ..jauh tu perjalanan ke Terengganu dari KL kannn!! Moga abe selamat pergi dan pulang eh!..

Masjid Kristal Terengganu
Haa sebut Terengganu ..bee nak tayang lah gambo bee bercuti di terengganu tahun lepas…,masa pergi bercuti nih belum ada blog lagi..hikss..
Ni gambo bee dgn adik bongsu..sama tak muka kami ??

Gambo nih di ambil sebagai kenangan ketika kami sesat..hahaa sesat nak pergi ke Masjid Kristal tu..last2 berenti dulu ambik gambo sambil makan keropok lekor kami beli tepi2 jalan..kalau orang yang tak pernah pergi terengganu memang akan terasa lain macam sikit, kat orang perak ” jakun ” mana tak nya…sana sini kopok lekor..hikss…Jap pakai tudung jap tak pakai minah nih…

NI satu-satu nya adik lelaki dan Hero dalam famili bee..dia ni malu-malu tenuk sikit..tak suka ambik gambo..yang kat atas tu pun jenuh paksa..aku kakak yang kejam ! hikss

Entah kenapa si baby nih pun ikot perangai pakcik atan dia, tak suka ambik gambo..masam sokmo! alo lo lo..tu setahun yang lepas..sekarang tak dah ! nak ambil gambo menyengih jer….anytime!

Nih gambo 3 beradik..tengok tangan baby tu duk kat mana ? sempat lagi dia korek papan tuh..masa nak ambik gambo tak perasan, dah balik belek2 baru nampak…muka baby still masam ..beza dgn una dan kakak yang suka menyengih depan kamera! mang lah perangai anak-anak tak sama kan…..

Hee suka gambo nih…kami kekurangan gambo famili macam nih..ayah asyik bz jer..kalo jalan2 mesti ayah tak de…tak pun kalau  jalan2 satu famili pulak mesti salah sorang kena jadi tukang ambil gambo..al maklumlah…
Baby masam je muka nye ..una nampak nakal sikit ..kakak ayu jer..heh review anak sendiri!

haa kan kat atas tu bee ada cerita kami sesat…last2 mati akai terpaksa dan paksa minah gee nih turun padang..nasib ada kawan tersosat kat terengganu tu…BFF jugak nih…kawan 1 tempat kerja..peminat mee kari bee tu..pantang datang rumah mesti nak ikan kukus dan kari..wawa dia dah kawin tak dapat lah bertandang di rumah bee lagi!

Last foto  ..bee suka gambo nih candid .. sebenarnya masa pergi terengganu tu tak merancang ini lah natijah nyer..tak tahu nak tuju ke mana ….hotel pun tak booking ..payah cari hotel..last2 tidur kat homestay jer.. tak best! sebab di homestay tu banyak nyamuk..nanti beringat lah nak pergi melancong kena merancang  betul-betul ….pesanan buat diri sendiri…

Please follow and like us:
200

Air terjun pecah batu taiping perak

Berbalik ke alam semulajadi…erm rindu la pula kat air terjun ni..memang terbaik dari ladang tidak terdapat dimana-mana ok..sangat best mandi manda disana …tinggi..dalam..jernih..sejuk dan bersih..wahhh tak tahan..mari tengok gambar-gambar seksi mereka ni..setahun ada ler 2 kali balik kampung dan sudah pasti terjah ini tempat tapi tahun lepas dan tahun ni bee tak dapat follow…sob2 sebab baru melahirkan baby laila…hahah mrkay setiap kali balik kampung mesti bawa kawan-kawan dari tempat lain,sangat berbangga dengan air terjun ni…ekeke
bro ni kawan abg long dari negeri sembilan kalau tak silap..hahah
ini adik ipar tengah mengenangkan awek dia lah tuu..tempat ni amat sesuai untuk berangan..jauh dari kesibukkan kota..
ini kay..memang hobi dia panjat terjun ni..pernah sekali dulu ditolaknya bee dari ketinggian yang mengayatkan tu…hampir lemas seketika tapi bessttttt..lepas balik tu penat ya amat mcm kena pulas-pulas , perah-perah jer badan.
ini lagi satu aksi tak berapa mendebarkan …ki2 saper nak berjalan-jalan ke taiping perak tu boleh la upah bee jadi pemandu pelancong..hahah mura-murah jer ibukkkk…kat taiping ada banyak tempat-tempat macam ni..kampung lah katakan,,dan tempat tu memang jarang ada orang pergi..kena daki bukit dan turun bukit sikit…wawa ingat nak balik kampung tapi tak jadi pak kay tu tak sihat….kesian nak tinggal diaaa..jom kita jalan-jalan…….(dalam blog daa)

Please follow and like us:
200