iphone5

Segmen Review Sesama Blogger

Segmen review sesama blogger sempena iPhone 5 gadjet impian . Salam hormat pembaca blog , blogger dan follower blog puanbee.com sekalian. Dah lama saya teringin untuk mengembalikan segmen review yang dulu saya pernah buat dan mendapat sambutan yang agak menggalakan. Setelah mengambil masa yang agak lama untuk saya fikirkan , boleh tak boleh nak handle jika saya buat review ini sekali lagi. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membuat segmen review ini semula , tetapi bukan macam review lama. Boleh ?

Ada tak yang hendak turut serta ? — PEMENANG SEGMEN REVIEW 

iphone5

Segmen review ni memang ada sebab dan syarat tersendiri. Tujuan saya adalah ingin

  1. Meraih undi G+ di entri Contest Gadjet Impian iPhone5
  2. Mempromosi blog seorang rakan yang baru di tubuhkan setelah blog beliau yang lama telah di hack.
  3. Memberi ruang kepada blogger yang turut serta mengundi saya itu mempromosi blog nya sendiri di blog puanbee.com .

Boleh tak ?

Jika boleh dan ingin turut serta apa lagi .. lakukan tugasan yang di sediakan di bawah. ( Sesiapa sahaja , blogger baru buka blog usia 2-3 hari pun boleh join.  )

contest sempena iphone5

  1. Pergi ke artikel  —>    i Phone 5 Gadjet Impian  dan klik butang G+ yang di sediakan.
  2. Like Facebook —- > Lensablogger.com
  3. Tulis  ” semoga berjaya  untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini — >  http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/
  4. Tulis satu artikel dengan tajuk  Segmen Review Sesama Blogger
  • Di dalam artikel : Mesti ada perenggan memperkenalkan blog anda sendiri. Komen tentang blog puanbee.com dan komen tentang blog lensablogger.com
  • Di akhir artikel letakkan link  dan ayat seperti ini –>  : ” Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  , Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  “
  • Dan akhir  sekali hantar link ke bawah artikel ini.
Tarikh Mula Hantar Artikel : 28 NOV 2012
Tarikh Akhir Hantar Artikel :  pada jam 11.59  24 / 12 / 2012  (Update : Tarikh tutup di lanjutkan selari dengan contest gadjet impian iPhone5 iaitu pada 31/12./2012)
======================
*Hadiah dan pemenang akan di umumkan dalam masa seminggu lepas contest tamat.
*Review akan di lakukan ikut kelapangan masa saya  , bila-bila masa boleh bermula.
Selain dari Review dari saya .. peserta yang bertuah akan mendapat wang saguhati yang telah di taja oleh lensablogger.com , Pondokkecil.com , Service Tempahan Design , Anarm.net , Ciklaili.com & PapaMifz.com .
RM50 x 10 orang     (jika peserta tidak sampai 10 duit tajaan akan di bawa ke contest atau segmen lain. Baiklah ramai2 join 🙂 )
Dan Hadiah  design timeline facebook yang di designkan oleh Servis tempahan design.

=====================

PS : Gambar tak kisah nak letak gambar apa di dalam entri itu.

PPS : Untuk artikel di blog korang , kenalkan blog korang dengan bercerita , konsep ,, jenis blog , dah bekerluarga atau belum , ada anak berapa orang dan umur anak , jika boleh dedahkan UV / PV blog anda. Ada sesuatu yang saya ingin buat dengan data ini. Mempekenalkan blog anda pada adsvertiser contohnya (selalu adsvertiser tanya saya tentang blogger yang berpotensi tetapi saya tak tau statistik blog kawan-kawan , tak kenal sepenuhnya .. )  tiada paksaan , nak buat tak pe , tak nak buat takpe ..cadangan sahaja.

PPPPS : Selamat berjaya semua 🙂

.. OH iPhone 5 ….  zzzz

Update 17 dec 2012 mengikut kesesuaian 🙂

resepi tart telur

Percubaan Pertama Buat Tart Telur – Buruk!

Tak malu saya tunjukkan percubaan pertama tart telur yang adik saya dan saya usahakan selama dua hari berturut-turut ni. Hahaha … biasa orang tunjuk gambar kuih dan resepi yang menjadi dan cantik-cantik sampai tertelan air liur kan ? Tetapi saya tunjukkan gambar Tart telur yang tak berapa nak menjadi ni.

resepi tart telur

Rasa boleh tahan , ada tetamu kata sedap .. gambar di atas adalah gambar percubaan di hari ke dua , percubaan di hari pertama tak sempat nak ambil gambar .  Cuma belum beli acuan tart yang betul-betul … nanti dah beli okay lah kot .. boleh jadi cantik macam tart kak yanmie sana.. hihi .. chaiyookk untuk diri sendiri.

Motif : Adalah untuk memberitahu pada kawan-kawan ..

Tak salah mencuba dan berusaha sehingga pandai … serupa dengan contest iPhone5 yang sedang berjalan sekarang .. kalau korang rajin korang mesti boleh menang .. dan saya … malas ya amat sekarang ni .. anak-anak ada di rumah lagi tak boleh fokos duduk depan laptop. iPhone5 korang …. siyok pakai iPhone percuma ni .. haa (saja perangat lagi )

Dilema seorang “ mom blogger ” .

Sekian ,

i Phone5 Gadjet Impian

iPhone 5 gadget impian

Semua orang tahu iPhone 5 merupakan gadget impian semua peminat gadget , entri ‘iPhone 5 gadget impian’ di edit untuk kali ke duanya. Saya rasa terlalu simple dan tidak mempunyai ciri-ciri bagi mendapatkan undian. Pembaca di harapkan menolong saya untuk mencapai impian memiliki gadget iPhone 5 , di samping itu pembaca juga boleh menyertai segmen review sesama blogger untuk sama-sama memeriahkan contest iPhone 5 gadget impian ini. Saya hanya ingin memberi sedikit saguhati buat teman-teman yang menyokong. Simple sahaja boleh tengok syarat-syarat disini.

  • Tugasan 1 : — >  Sila lihat video sempena iPhone 5 gadget impian. 
  • Tugasan 2 :  Seo  (memerlukan kekuatan SEO untuk berada di page 1 carian google.my)
  • Tugasan 3 :  Tugasan ke tiga 

    iPhone 5 gadjet impian   memerlukan sokongan blogger / pembaca untuk mengundi semua peserta.

 

P/S : Pembaca please klik butang g1+ di atas .. untuk menyokong saya di dalam contest iPhone 5 gadget impian ini. Terima Kasih.

i Phone5 Gadjet Impian

Kenapa saya inginkan iPhone 5 ?

Kenapa iPhone 5 menjadi impian saya ? Pertama sekali iPhone5 adalah gadget berjenama keluaran Apple yang sangat di gilai ramai. Ada yang bertanya kenapa iPhone5 gadget impian saya  ? kenapa tidak samsung ? kenapa tidak nokia ? kenapa tidak blackberry. Jawapan saya dan encik denaihati membuat contest iPhone 5 .. hehe okey ..seloroh saja yek. Tak perlu lah saya senarai kan apa yang best pada iPhone 5 kan ? korang boleh tengok review nya DISINI

Kalau di ikutkan saya teringin samsung pulak. Mengaku yek .. bukan apa.. iPhone4s adalah sangat tak serasi dengan henpon suami saya , beliau memakai nokia sahaja.Kemudian beliau menyatakan hasrat ingin membeli samsung note. Perghh lagi tak serasi , nak sekodeng suami dengan menggunakan 3g tak boleh ye bila suami kerja out station tu .

Ye lah nak melepaskan batuk di tangga  rindu, ye lah orang cakap sekarang zaman internet boleh je buat panggilan viber , we chat dan sebagainya. Tetapi buatnya dia pergi ke tempat yang tak ada internet macam mana ? huhuhu… sebab tu saya nak berebut iPhone 5 ni , boleh lah saya dan suami buat panggilan 3G . Pelik juga kenapa lah Apple tak membenarkan pengguna menelefon 3g dengan telefon jenama lain , samsung contohnya. Tertekan betul memikirkan nya .

Saya nak tukar iPhone 4s ni dengan telefon lain. Pheww sayang beb .. henpon iPhone4s ni mempunyai seribu satu kenangan saya di dalam contest gadget impian saya yang lepas. Lagipun gambar dari iPhone4s cantik sangat. Bukan saya nak belagak sebab saya pakai henpon jenama apple yek .. bukan macam tu. Saya join contest gadget impian ni pun sebab saya tak mampu nak beli.

Kalaupun saya ada duit sikit-sikit , saya rela simpan kan dulu dalam ASB .. anak-anak 3 orang makin membesar makin nak pakai duit tau .. Lain pula halnya jika saya seorang datin , puan sri dan orang-orang kenamaan lain. Comfirm saya beli jek tanpa fikir panjang.  ( Hahaha .. gelak jahat bin tamak ) berapa bijik iPhone nak ? beli jek ..

Tapi saya tak cakap i phone5 ni saya akan beri pada suami , dah tentu saya sendiri akan guna dulu .. sebab suami bekerja di tempat yang penuh dengan chemical , alatan besi besar-besar dan kekotoran .. sekali lagi sayang pula.. nasib la laki dapat bini macam ai. Abe guna la iPhone4s dulu .. ( hahaha gelak jahat lagi )

Walau apa pun , saya hanya mencuba nasib .. adat di dalam perpaduan / contest . Hadiah itu belum tentu hak kita. Mesti dah tertulis takdir siapa pemenang hadiah tersebut dan kita juga perlu berusaha untuk mendapatkanya.

iphone5 gadjet impian

Saya edit entri ini , kerana komen azmanishak katanya tak nampak kenapa blogger nak sangat iPhone5 gadget impian ini .. erk ye ke ? saya baca entri lain kemain panjang tau … Bukan apa sebelum ni entri ni simple saya sangkakan ada lagi entri kedua yang akan di minta oleh denaihati .. haa saya silap .. dan tengok apa kata denaihati ? ya memang tepat sekali .. win win  .. sebab tu saya join contest ini selain hendak dapatkan gadget impian tersebut.Impian boleh jadi apa sahaja. Tetapi kenapa iPhone 5 ? kenapa ? kenapa ? arghhh ..

Saya percaya tujuan Denaihati mengadakan contest iPhone 5 gadget impian ini di samping ingin memenuhi tagline nya ” hidup untuk memberi ” . Denaihati juga ada agenda lain. Antara nya ialah menjenama kan blog denaihati dan juga menaikkan ilmu , semangat , skill para blogger untuk memartabatkan blog blogger itu sendiri , jadi saya sangat menyokong tindakan ini.

Dan dah semestinya , saya sukakan cabaran .. cabaran dan usaha menghasilkan pengalaman. Lupakan sahaja cacian , perli-perli orang lain.. tak salah apa yang saya buat ni rasanya …

segala kata cacian , yang telah engkau berikan , membuatkan ku kosong .. kosong .. kosong .. – Najwa latif

Ok .. mengarut sudah .. semoga berjaya buat semua peserta contest iPhone 5 gadget impian , usaha untuk menang .. jangan menyerah kalah kawan-kawan .. daa~

Senarai entri iPhone 5 yang ada di blog denaihati.

  1. iPhone 5 Malaysia Pertama
  2. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  3. iPhone 5 gadget impian
  4. iPhone 5 Gambar dan Video
  5. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  6. iPhone 5 dilancarkan
  7. iPhone 5 Countdown

 Marilah sama-sama menyertai contest iphone5 gadget impian ni , dan seterusnya berkembang bersama-sama dengan denaihati.com .. moga saya dan ada ada rezeki terpijak ni.. amin ~

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

10 Entri Terbaik Denaihati

10 Entri Terbaik di blog denaihati.com pilihan puanbee.com , yaaa .. ada contest Bonus Hari Raya Aidilfitri 2012 di blog Denaihati.com , saya dah cakap .. saya tunggu entri ni di publishkan sebelum suami saya pulang dari bekerja , jika dia dah pulang bermakna saya tak join , tetapi dia belum pulang , maka ada rezeki saya disitu ..Insyallah lah..

Siapa cepat dia dapat .. Insyallah .. Banyak kategori entri yang bagus-bagus dan di sukai di blog Denaihati tu .. tetapi saya pilih satu lah kategori yang paling saya suka dan dapat membeli manfaat kepada blogger lain. Disamping saya bakal mendapat pulangan , atau Denaihati mendapat backlinks , biarlah ada blogger lain yang akan mendapat manfaat kan. Tolong promot sikit , tapi entri yang terpaling saya sukakan adalah entri no 1 tu , tak dapat nak luahkan perasaaan ni melainkan di tulis disini .. hahaa.. merepek dah puanbee nih.

Gambar saya di waktu malam , gambar bunga api … ketagih betul guna kamera tu…

Sebab tu saya pilih kategori ” Review Blog ” Yang telah di buat oleh blog denaihati , di samping saya join contest ini , saya tolong juga kembangkan review blog ini. Mari lah sama-sama membina network di antara blogger , tidak kira siapa blogger tersebut.

10 Entri terbaik kategori review blog

  1. Puanbee.com Nada Becakap Dengan Nada Membaca Tak Sama – Haruslah suka sangat entri ni , blog puanbee.com di blog denaihati.com woiii ..
  2. Dunia Info Dan Tips Istimewa Dari Indonesia
  3. Abang Ensem Di Mata Ak
  4. Blog Blackrosehunter sumber Sains Kesihatan
  5. Blog Review : Hidup Biar Sedap memang Sedap
  6. Denaihati Network gerbang berita dunia blogging
  7. Blog Ariffshah.com pilihan bukan suatu kesilapan
  8. Media tak telus? Kini Ada yang Lebih Telus dalam Berita
  9. Macam Ku Kenal Blogger Remaja ni
  10. RedMummy.com analisa teknikal
Bersempena Contest ni saya sertakan 3 rangkap pantun.
———————————-
Bunyi mercun di sana sini
Ada yang suka ada yang benci
Marilah bermaafan di hari raya ini
Tambahkan senyuman hilangkan benci
———————————
Di Aidilfitri bonus menanti
Bonus lesap sekelip mata
Dimana boleh ku cari ganti
Denaihati beri banyak tak terkata
——————————–
Rakan blogger di beri peluang
Terima duit raya dari denaihati
Serbu saja ambil peluang
Menerima duit raya seikhlas hati
————————————–

“ Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com ”.

Hah layan ….

contest detik bersama sunlight

Peserta 9 : Contest detik bersama sunlight

Ya .. peserta ke 9 dari blogger juga . Beliau merupakan pengomen tetap blog puanbee.com , terima kasih ya owner blog Oh!Budu.com. Sungguh unik nama blog kamu.

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

contest detik bersama sunlight

bangun-bangun. drama sudah pun tamat. hehe. macam mana? best tak script yang aku tulis. ekceli, gambar kat atas tu masih baru tau. aku hampir lupa yang contest detik bersama sunlight tamat malam ini. jadi, aku cepat-cepat pergi ke PKT Besut harini, baru tadi. semata-mata nak beli produk sunlight yang dikatakan sangat berkesan membasmi kuman di pinggan mangkuk. dan kalau boleh tengok kat resit pembayaran tu, number of item yang dibeli adalah 1 sahaja iaitu pencuci SUNLIGHT. SUNLIGHT CUCUMBER to be exact! phew!

Baca entri sepenuhnya disini –> http://ohbudu.com/2012/07/29/contest-brought-to-you-by-sunlight-detik-bersama-sunlight/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah labelDetik bersama sunlight.

detik bersama sunlight

Peserta 8 : Contest Detik Bersama Sunlight

Peserta 8 pula , syukur allhamdulillah semakin bertambah orang yang menyertai contest ini dan di taja sepenuhnya oleh sunlight. Terima kasih di ucapkan kepada owner blog alamhati.com. Singgah lah di blog beliau … saya terkejut juga apabila singgah di blog beliau ..sungguh minimalist. Salam kenalan Zifa dan terima kasih banyak ya 🙂

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

detik bersama sunlight

Hujung minggu selalu jugak pergi Kuala Muda beli ikan. Macam-macam jenis ikan ada. Harganya pun murah. Orang memang ramai la. Biasa Hubby beli ikan direct atas bot nelayan. Plastik jangan lupa bawa sendiri. Kalau tak da bayar 20sen untuk plastik.

Selalunya Hubby beli banyak ikan. Dan Zifa la mangsanya nak siang ikan banyak-banyak dan kena bau hanyir ikan. Tapi mujur ada Sunlight. Kurangla bau hanyir ikan lepas siang ikan. Sinki pun shiny balik dan tak hanyir. Sebelum ni dah macam-macam pencuci pinggan yang guna, saja nak test lagipun Sunlight mahal cikit. Tapi tak ada setanding Sunlight. Ma kat kampung memang pakai Sunlight. Dari kecik yang tu je dia beli. Bila boring beli brand lain tapi tak lama. Sunlight datang singgah jugak.

Ni gambar yang Zifa pertaruhkan bagi Peraduan Detik Bersama Sunlight.

Baca entri sepenuhnya disini –>> http://www.alamhati.com/blog/2012/detik-bersama-sunlight/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

contest detik bersama sunlight

Peserta 2 : Contest Detik Bersama Sunlight

Salam dari kejauhan , Ini adalah peserta ke-2 bagi contest detik bersama sunlight. Beliau upload di facebook ya .. Boleh di jadikan contoh untuk peserta lain yang rasa nak join contest ini melalui facebook.

contest detik bersama sunlight

LINK –
Nama Peserta – Akubiomed

Terima kasih dan semoga berjaya di ucapkan 🙂

Peserta lain :  Detik bersama sunlight

una

Contest By Sunlight : Detik Bersama Sunlight

Saya rasa ramai yang kurang faham contest yang di anjurkan oleh sunlight di dalam entri lepas yang bertajuk Peraduan ” Detik Bersama Sunlight “ kerana agak meleret. Saya faham , tapi itu permintaan penaja.

Tapi tak apa .. saya tulis semula dan di ringkaskan sedikit serta saya ubah sedikit syarat contest ini supaya lebih memudahkan pembaca faham. Contest ni tak lama. Sekejap je habis , cepat-cepat upload gambar , kalau seorang saja join pun dia lah pemenang. Ha ha ha saya tak kisah.

una

Untuk sertai contest ini , senang sahaja.

 

  1. Upload sekeping gambar yang beerti bagi korang , terpulang nak selitkan botol sunlight atau tidak , asalkan detik tu beerti bagi korang.
  2. Upload gambar di dalam blog atau pun facebook anda dan seperti biasa kena serahkan { link entri/gambar di facebook yang telah di upload } ke SINI

*Jika guna facebook pastikan gambar tersebut di set dengan fungsi public , supaya orang sunlight senang nak tengok nanti.
*Jika guna blog , hanya serahkan link ya.

  • Tarikh tutup selewat-lewatnya pada pukul 11.59 malam pada 29 Julai.
  • Hadiah berupa set CORNINGWARE bernilai RM429.00 bakal dimenangi oleh 1 pemenang terpilih.

Semuanya akan di nilai dan hadiah akan diserahkan oleh pihak sunlight. Syarat dan terma lain sila rujuk disini

Peserta  :

  1. Pondokkecil
  2. Akubiomed 
  3. Kujie2
  4. Mykeledek 
  5. Yanmieonline
  6. Nadot
  7. Kakinakl
  8. Alamhati.com
  9. Oh! budu
  10. Senarai Peserta Facebook : Contest Detik Bersama Sunlight
event blogger

Squad Sunlight Melamar Puanbee

Rezeki jangan di tolak orang kata. Serius lah .. Squad Sunlight ni melamar puanbee.com untuk bekerjasama dalam mempromosi kan produk sunlight dan juga memberi sesuatu untuk pembaca blog puanbee.com. Kali pertama Squad Sunlight hubungi saya , meminta saya mengadakan contest untuk pembaca puanbee.com. Maaf saya terpaksa tolak jika begitu. Bukan apa .. untuk mengadakan sesuatu contest perlukan komitmen. Saya tak boleh beri komitmen tuk contest buat masa sekarang ni. Saya ada dua program. Satu contest penubuhan fan page baru saya dan satu Seminar Jom Kurus Kevin Zahri. Tu pun Untuk Contest Fan Page tu saya tunda dulu. Buat satu-satu kan.

event blogger

Tetapi Squad Sunlight hubungi saya melalui email semula , tak apa jika saya tak nak uruskan contest , saya cuma perlu anjurkan contest. Yaaa.. begitu .. tak pe lah .. saya terima selain saya dapat. Pembaca setia blog pun dapat. Saya suka begitu. Kadang-kadang macam tak sampai hati nak cerita benda-benda yang kita dapat tapi orang tak dapat. Tetapi itulah lumrah blogger kan , kalau tak  begitu tak ada cerita pula.

Tapi yang saya terkilan tu .. 30hb , 7hb dan 8hb saya memang ada program. Untuk 30hb dah janji dengan rafinamimi nak temankan dia sign novel sayang cikgu ketat-ketat dia ..huwaa.. 7Hb kemungkinan akan pergi buat review makanan di satu tempat. 8Hb comfirm lah saya hadirkan diri untuk Seminar jom kurus. So terpaksa mungkin janji dengan Rafinamimi (Harap kak mimi tak kecik hati). Insyallah akan diusahakan jumpa jugak pada hari tu .. kita lari lah sekejap.. maraton gitu.

Ok ada tak orang nak sponsor atau hantar squad untuk cat rumah ? serabut dah tengok dinding rumah haku ni…nak cat sendiri tk larat nak ubah perabot , maklum le rumah sekangkang kera aje. Nak upah orang bajet lak mau lebih , rasa tak berbaloi lak sebab nya ni rumah sewa. Mintak tongtong dengan tuan rumah pun tak mau. Cissskkeeeek! (sekadar nukilan…sebab malu la pula rasanya Squad Sunlight tu nak datang rumah alahai…)

Insyallah .. harap berjalan lancar.

P/S : Blogger sporting kan ? boleh bekerjasama dalam apa saja bentuk pengiklanan sebenarnya .. saya tak demand tinggi-tinggi sebab nya buat permulaan saya perlukan langkah yang pendek untuk melangkah lebih panjang. Jadikan setiap apa yang di tawarkan sebagai profile blog 🙂 . Saya memang pakai sunlight pun .. ngeeee~

P/S 2 :  Nak ambik report kad kakak.

 

Buku Conteng – Conteng Selamat Sampai

Live update – sebelum terlupa .. sejak akhir-akhir ni banyak benda saya terlupa .. terima kasih di ucapkan buat blogger Azura, hadiah buku conteng-conteng telah selamat sampai ke tangan saya …saya menang hadiah saguhati di dalam sebuah contest dari blog Papankekunci.com , alaa.. entri yang saya buat bertajuk pengalaman demi pengalaman sepanjang berblog tu ..

Allhamdulillah rezeki ….anak-anak nak buku ni , berebut2 tapi ye lah saya simpan nak jadikan kenangan .. tak boleh ..siap janji beli lain je lah …  Terima kasih juga di ucapkan kepada penjaja hadiah buku conteng-conteng ni … puas hati … sebab dapat free 🙂

20120615-212922.jpg Read More