detik bersama sunlight

Peserta 8 : Contest Detik Bersama Sunlight

Peserta 8 pula , syukur allhamdulillah semakin bertambah orang yang menyertai contest ini dan di taja sepenuhnya oleh sunlight. Terima kasih di ucapkan kepada owner blog alamhati.com. Singgah lah di blog beliau … saya terkejut juga apabila singgah di blog beliau ..sungguh minimalist. Salam kenalan Zifa dan terima kasih banyak ya 🙂

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

detik bersama sunlight

Hujung minggu selalu jugak pergi Kuala Muda beli ikan. Macam-macam jenis ikan ada. Harganya pun murah. Orang memang ramai la. Biasa Hubby beli ikan direct atas bot nelayan. Plastik jangan lupa bawa sendiri. Kalau tak da bayar 20sen untuk plastik.

Selalunya Hubby beli banyak ikan. Dan Zifa la mangsanya nak siang ikan banyak-banyak dan kena bau hanyir ikan. Tapi mujur ada Sunlight. Kurangla bau hanyir ikan lepas siang ikan. Sinki pun shiny balik dan tak hanyir. Sebelum ni dah macam-macam pencuci pinggan yang guna, saja nak test lagipun Sunlight mahal cikit. Tapi tak ada setanding Sunlight. Ma kat kampung memang pakai Sunlight. Dari kecik yang tu je dia beli. Bila boring beli brand lain tapi tak lama. Sunlight datang singgah jugak.

Ni gambar yang Zifa pertaruhkan bagi Peraduan Detik Bersama Sunlight.

Baca entri sepenuhnya disini –>> http://www.alamhati.com/blog/2012/detik-bersama-sunlight/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

detik bersama sunlight

Peserta 7 : Contest Detik bersama sunlight

Fuhyoo .. asyik promot sunlight kalahkan duta sunlight.Kali ini peserta yang merupakan otai dalam dunia blog mahupun masakan kukis dia.. terangkat kukisnya setiap tahun , begitu juga blognya .. ye lah masa bulan ramadhan ni ramai orang cari resepi.

Terima kasih KakInaKL luangkan masa untuk upload gambar ni sampai pening-pening dah walaupun kakina sibuk sekarang ni , sangat terharu..

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

detik bersama sunlight

Bila tiba bulan puasa, ada juga tempahan kukis coklat chip yang akak buat setiap tahun. Selepas sahur, akak akan memulakan projek mengadun doh kukis dan selalunya akan berlarutan sehingga ke tengahari jika tempahan terlampau banyak.

Apabila selesai, selalunya sinki akan penuh dengan loyang dan alatan bakeri yang kotor, berlemak, melekit dan berminyak kerana membuat kukis memang menggunakan mentega, gula, telur dan lain-lain. Tetapi itu semua semudah A, B, C apabila menggunakan sabun Sunlight.

Baca entri sepenuhnya disini — >>>  http://www.kakinakl.com/2012/07/detik-bersama-sunlight-kukis-kak-ina-kl.html

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

peserta 6 contest bersama sunlight

Peserta 6 : Contest Detik Bersama Sunlight

Salam dari kejauhan , maaf ya .. sibuk bebenar dengan jadual anak-anak , sabtu temankan di kakak dan una ke kelas teater , malam nya dah pengsan awal , letih … hari ni petang tadi pun ada tadarus kanak-kanak , memandangkan kereta rosak jadi kami kena berjalan kaki untuk ke masjid yang jauh juga dari rumah. Selalunya naik kereta .. kesian juga pada anak-anak tapi dah janji dengan ustazah deme.. so blog ni memang agak terbiar…

Last minit ramai pula yang join .. haha terpaksa update laju-laju le korang. Takut orang sunlight tengok esok ada yang terlepas pandang pula , tak best gitu..

Jadi di ringkaskan bebelan keramat ni lah .. peserta ke – 6 kita adalah nandot , siapa yang belum kenal nadot harus kenal , beliau seorang yang happy go lucky ..suka tengok orang ceria begini sebab saya sejak jadi mak dah kurang ceria.. saya rasa lah ….

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

peserta 6 contest bersama sunlight

Bacalah karangan dari Nawfal ni. Gile glemer betul mamat sorang ni ;p

“Hi! Saya Nawfal, anak teruna Mommy. Saya suka tolong mommy basuh pinggan, mangkuk, periuk dan lain-lain. Bukan apa, kesian Mommy, penat sehari suntuk bekerja di ofis. Biarlah Mommy balik kerja mengangkang je depan TV. Nawfal tak kisah. Nawfal suka sangat sebab guna Sunlight!

Nawfal pernah tanya Mommy, kenapa guna Sunlight? Mommy jawab, “Dah nenek guna Sunlight, Mommy pun guna Sunlight jugak la. Kalau tak ikut nanti jadi anak durhaka, kena tulah nanti”.

Walapun Nawfal tak berapa faham maksud mommy, tapi Nawfal assume sebab Sunlight ni best, wangi, tak pedihkan kulit tangan Mommy yang alergik tu. Kan Mommy kan?

Baca entri sepenuhnya disini —>> http://nadot.my/2012/07/detik-bersama-sunlight.html

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

peserta 5 : contest detik bersama sunlight

Peserta 5 : Contest Detik Bersama Sunlight

Salam dari kejauhan , Allhamdulillah .. ada juga 5 orang peserta untuk contest ni , saya risau sangat tak ada orang join , rasa serba salah dengan pihak penaja aje. Peserta no 5 ini adalah Yanmieonline.com , Blogger supermak yang tidak asing dengan dunia blog. Terima kasih di ucapkan di atas sokongan tersebut.

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini.

peserta 5 : contest detik bersama sunlight

Ha sekarang ini Ibu saya memang dah gunakan Sunlight, sebelum ni duk guna jenama lain, ala yang paste tu, kalau dah kering keras nak guna pun susah, kena tonyoh-tonyoh sampai lekat kat kuku heheeee, dengan adanya sunlight ni dapatlah saya membantu ibu selalu membasuh pinggan, dan inilah detik bersama sunlight yang paling bermakna dalam hidup saya apabila saya dapat meringankan kerja-kerja membasuh pinggan mangkuk ibu.

Baca entri sepenuhnya disini —->> http://yanmieonline.com/2012/07/detik-bersama-sunlight-saya-mesti-pilih/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.