detik bersama sunlight

Fuhyoo .. asyik promot sunlight kalahkan duta sunlight.Kali ini peserta yang merupakan otai dalam dunia blog mahupun masakan kukis dia.. terangkat kukisnya setiap tahun , begitu juga blognya .. ye lah masa bulan ramadhan ni ramai orang cari resepi.

Terima kasih KakInaKL luangkan masa untuk upload gambar ni sampai pening-pening dah walaupun kakina sibuk sekarang ni , sangat terharu..

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

detik bersama sunlight

Bila tiba bulan puasa, ada juga tempahan kukis coklat chip yang akak buat setiap tahun. Selepas sahur, akak akan memulakan projek mengadun doh kukis dan selalunya akan berlarutan sehingga ke tengahari jika tempahan terlampau banyak.

Apabila selesai, selalunya sinki akan penuh dengan loyang dan alatan bakeri yang kotor, berlemak, melekit dan berminyak kerana membuat kukis memang menggunakan mentega, gula, telur dan lain-lain. Tetapi itu semua semudah A, B, C apabila menggunakan sabun Sunlight.

Baca entri sepenuhnya disini — >>>  http://www.kakinakl.com/2012/07/detik-bersama-sunlight-kukis-kak-ina-kl.html

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

peserta 6 contest bersama sunlight

Salam dari kejauhan , maaf ya .. sibuk bebenar dengan jadual anak-anak , sabtu temankan di kakak dan una ke kelas teater , malam nya dah pengsan awal , letih … hari ni petang tadi pun ada tadarus kanak-kanak , memandangkan kereta rosak jadi kami kena berjalan kaki untuk ke masjid yang jauh juga dari rumah. Selalunya naik kereta .. kesian juga pada anak-anak tapi dah janji dengan ustazah deme.. so blog ni memang agak terbiar…

Last minit ramai pula yang join .. haha terpaksa update laju-laju le korang. Takut orang sunlight tengok esok ada yang terlepas pandang pula , tak best gitu..

Jadi di ringkaskan bebelan keramat ni lah .. peserta ke – 6 kita adalah nandot , siapa yang belum kenal nadot harus kenal , beliau seorang yang happy go lucky ..suka tengok orang ceria begini sebab saya sejak jadi mak dah kurang ceria.. saya rasa lah ….

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya ..

peserta 6 contest bersama sunlight

Bacalah karangan dari Nawfal ni. Gile glemer betul mamat sorang ni ;p

“Hi! Saya Nawfal, anak teruna Mommy. Saya suka tolong mommy basuh pinggan, mangkuk, periuk dan lain-lain. Bukan apa, kesian Mommy, penat sehari suntuk bekerja di ofis. Biarlah Mommy balik kerja mengangkang je depan TV. Nawfal tak kisah. Nawfal suka sangat sebab guna Sunlight!

Nawfal pernah tanya Mommy, kenapa guna Sunlight? Mommy jawab, “Dah nenek guna Sunlight, Mommy pun guna Sunlight jugak la. Kalau tak ikut nanti jadi anak durhaka, kena tulah nanti”.

Walapun Nawfal tak berapa faham maksud mommy, tapi Nawfal assume sebab Sunlight ni best, wangi, tak pedihkan kulit tangan Mommy yang alergik tu. Kan Mommy kan?

Baca entri sepenuhnya disini —>> http://nadot.my/2012/07/detik-bersama-sunlight.html

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

peserta 5 : contest detik bersama sunlight

Salam dari kejauhan , Allhamdulillah .. ada juga 5 orang peserta untuk contest ni , saya risau sangat tak ada orang join , rasa serba salah dengan pihak penaja aje. Peserta no 5 ini adalah Yanmieonline.com , Blogger supermak yang tidak asing dengan dunia blog. Terima kasih di ucapkan di atas sokongan tersebut.

Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini.

peserta 5 : contest detik bersama sunlight

Ha sekarang ini Ibu saya memang dah gunakan Sunlight, sebelum ni duk guna jenama lain, ala yang paste tu, kalau dah kering keras nak guna pun susah, kena tonyoh-tonyoh sampai lekat kat kuku heheeee, dengan adanya sunlight ni dapatlah saya membantu ibu selalu membasuh pinggan, dan inilah detik bersama sunlight yang paling bermakna dalam hidup saya apabila saya dapat meringankan kerja-kerja membasuh pinggan mangkuk ibu.

Baca entri sepenuhnya disini —->> http://yanmieonline.com/2012/07/detik-bersama-sunlight-saya-mesti-pilih/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

peserta contest detik bersama sunlight

Salam dari kejauhan , maaf lambat update.. Terima kasih di ucapkan kepada peserta no 4 ni. Sebenarnya tak tahu nak pilih mana satu dulu , ada 2 entri yang di buat pada hari yang sama. Kali ini peserta kita adalah dari blog mykeledek.com

Jika berminat untuk menyertai contest ini sila lihat maklumat di [ LINK ] ini. Lagi 2 hari je tamat lah contest ni ..cepat-cepat submit gambar ye ..

peserta contest detik bersama sunlight

Apakah detik detik berharga dan terbaik bagi seorang lelaki yang hidup membujang? Aku berani katakan salah satu daripadanya ialah ‘Membasuh pinggan’. Euuuuuuwwwhhhh…. bunyinya memang agak ‘super’ pelik.

Baca entri sepenuhnya di —> http://mykeledek.com/contest-detik-bersama-sunlight/

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.

makan bersama keluarga

Salam dari kejauhan , ini adalah peserta ke – 3 untuk contest detik bersama sunlight. Tak susah kan contest ni , cuma upload gambar dan terpulang nak bercerita atau pun tidak. Untuk contest ini peserta telah memilih gambar di bawah untuk di nilai oleh pihak sunlight. Terima kasih dan semoga berjaya di ucapkan kepada kujie2.com dan semua peserta yang lain.

Jika berminat untuk menyertai contest ini sila tengok di [ LINK ]  ini

makan bersama keluarga

Setelah Angah kembali ke kolej ( Kedah ) dan suami ke tempat kerja ( Terengganu ) rutin harian yang kami lalui bersama tentu saja menjadi satu detik istimewa yang akan dikenang.

Saya mempunyai dapur yang agak luas jadi banyak aktiviti kami bersama dilakukan di sini. Malah komputer tempat saya menulis entri ini juga berada di ruang dapur.

Saya lebih menggemari Sunlight ekstrak limau berwarna hijau dari kuning lemon.

Untuk contest ini, hanya satu saja gambar yang akan dipertandingkan. Saya ni memang suka selitkan banyak gambar dalam entri, dah sekarang pening lalat nak pilih gambar manakah yang sesuai untuk mengambarkan pengalaman manis kami anak beranak bersama Sunlight.

Saya pilih gambar ke dua – tetapi berserabai dengan kain baju di luar ampaian. Gambar nombor 3 rasanya lebih mengambarkan detik bermakna sebuah keluarga ( yang bertaburan di utara, selatan, timur dan barat ) berkumpul bersama.
Sayur lemak pucuk ubi tu … petik kat tepi dapur je ..tanam sendiri.

Baca sepenuhnya di  –> http://www.kujie2.com/contest-2/detik-bersama-sunlight-keluarga-kujie.html

p/s : Semua peserta saya akan update disini dan di letakkan di bawah label Detik bersama sunlight.