Indah Nya Tangkuban Parahu di Bandung

Tangkuban Parahu Bandung. Tangkuban parahu bermaksud parahu terbalik . Ada kisah dongeng merujuk kepada bukit yang berbentuk perahu tebalik. Bukan gunung berapi itu. Tetapi saya lebih tertarik untuk melihat dan merasai suasana berada tempat gunung berapi dan melihat sendiri . ” Sesungguhnya ALlah Maha Mencipta dan alam ciptaanNya ini sungguh indah dan unik sekali. “ Hanya itu yang dapat di ungkapkan. Cantik sangat .. Dengan udara yang nyaman walaupun ada bau busuk dari lava gunung berapi tapi itu tidak dapat menggugat kecantikan pemandangan gunung berapi ni. Gunung berapi di Tangkuban parahu masih aktif .. kali terakhir meletuskan lava pada bulan october…

Continue reading

Pemenang Contest Detik Bersama Sunlight

Salam , kini pemenang untuk peraduan detik bersama sunlight telah pun di ketahui. Seperti biasa kalah menang dalam sesuatu pertandingan adalah adat biasa ketika bertanding. Tahniah di ucapkan kepada pemenang dan terima kasih kepada peserta lain yang tidak menang. Akan datang insyallah .. kita akan buat lagi contest sebegini dan harap penaja dapat memberi hadiah yang lebih lumayan kepada peserta. Amin.. Tak membuang masa lagi saya umumkan … pemenangnya adalah … Ya Tahniah di ucapkan .. Di harap Akubiomed segera beri alamat , no telefon , dan jika akubiomed bercuti dan tidak ada di rumah sila maklumkan bila akubiomed akan…

Continue reading

Senarai Peserta Facebook : Contest Detik Bersama Sunlight

contest detik bersama sunlight

Kepada pihak sunlight , tengok sini aje lah .. kalau tengok di facebook nescaya akan pitam lah pekerja sunlight tersebut selama 48 jam. Banyak sangat update .. Nama peserta dan URL untuk peserta yang menggunakan facebook untuk upload gambar. 1 : Su Ajib Hashim – URL Gambar di Facebook – 2 : Ema Bellezza AbdGhani – URL Gambar di Facebook – 3 : Ariessa Irdayu : – URL Gambar di Facebook – 4 : Aishahbee : – URL Gambar di Facebook – 5 : Bentara Comel – URL Gambar di Facebook – Sekian akan di update lagi .. selagi ada…

Continue reading

Peserta 9 : Contest detik bersama sunlight

contest detik bersama sunlight

Ya .. peserta ke 9 dari blogger juga . Beliau merupakan pengomen tetap blog puanbee.com , terima kasih ya owner blog Oh!Budu.com. Sungguh unik nama blog kamu. Kepada yang lain , jika berminat untuk sertai contest ini sila tengok maklumatnya di [ LINK ] ini. Submit sebelum jam 11.59 malam ni ya .. bangun-bangun. drama sudah pun tamat. hehe. macam mana? best tak script yang aku tulis. ekceli, gambar kat atas tu masih baru tau. aku hampir lupa yang contest detik bersama sunlight tamat malam ini. jadi, aku cepat-cepat pergi ke PKT Besut harini, baru tadi. semata-mata nak beli produk…

Continue reading