Dara Semula Dengan Vibrant Kegel Device

Mari kita rungkaikan kenapa wanita perlukan sangat vibrant kegel device ni , kelmarin saya telah di jemput untuk ke satu event yang di lancarkan oleh Bioinfinity bagi menjelaskan lagi secara tepat , terang dan jelas kenapa wanita harus sangat pentingkan senaman otot pelviks kita. Dan Vibrant kegel device adalah satu alat yang akan memudahkan proses senaman kegel yang di buat , atau orang tua-tua dulu dalam masyarakat melayu , diorang akan cakap “senaman kemut” Sebelum majlis bermula , mesti lah ada minum-minum dulu , iyalah ..dari 9.30 pagi sehingga ke jam 2.00 ptg hendak berada bersama dengan ramai blogger lainโ€ฆ

Continue reading

Segmen puanbee : review blog cthoney

yuhuu meh rapat-rapat , nak review blog lagi nih biasa lah kan program blog puanbee , menreview blog kadang2 rajin….kadang2 malas..heee tapi skrg rajin ….korang nak di review ? klik sini untuk tengok syarat-syarat yer ๐Ÿ™‚

Kali in blog yang menjadi mangsa ialah ct honey , nih spesis bee jugak nih , tapi bee lebah dia madu hakhak..di blog ct bee paling suka lepak tengok2 tutorial quilt walopun bee tk buat haa..tengok je…suka tengok rajin ct nih , korang patut jengan blog ct ..Meh tengok tutorial beg jeans ranggi di blog ct ..bestt lah ๐Ÿ™‚
Header ct , erm mungkin ct boleh adjust header tu biar sama saiz degna lebar blog , bee agak-agak leh lebar blog ct 1000px , so ct boleh lah buatkan saiz header tu 980px nampak lebih ngancem gitu ,

Blog ct nih 3 kolum yer kiri kanan sidebar , sebenarnya tak bagus untuk seo , banyak kali bee pesan dalam review sebelum ni jika pentikngkan seo tukar tapi kalau tak kisah sangat seo tu tak pe hehee…sebab bukan semua orang mengejar seo kan …
ini pulak alexa ct ..wow masih jauh lagi , erm tapi tak boleh nak dikatakan apa lah blogspot memang begitu tapi jika kena caranya blog ct boleh juga tersenarai dalam carta tu mungkin 2000 dalam malaysia …

Bee cadangkan ct baca dan praktikkan :

1- apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa
3-cara masukkan meta tag ke dalam theme blog
4-cara buat sitemap di blogspot

sitemap , adalah sesuatu yang sangat penting yer ๐Ÿ™‚ sitemap ibarat penunjuk blog , apa yang penting sitemap nih google suka…

hurm berat blog bee tak boleh cek sayangnyaaaa…sbb bee dah limit so ct boleh lah cek sendiri , jika nak edit apa-apa supaya tidak terlebih had kan , boleh cek di iwebtool speed test

selain dr itu bee rasa blog ct dah menawan dah , heee

sekian ๐Ÿ™‚

Please follow and like us:
200

Segmen Puanbee : Review Blog Mamayung

Salam Bahagia Semua ๐Ÿ™‚
Heheh lama bercuti review nih , alaaa mintak sorry lah yer puanbee sekarang ni mengalami kesakitan gigi yang tiada penhujungnya ceh! nak review nih bukan senang tau kena buat betui2 tak boleh emo2 hehe..nanti tertinggal pulak tips untuk semua kan ..rugi lah hihi….so nak bg tau segmen nih dah ditutup buat sementara bee akan buka balik bila tiba masanya nanti , jadi bee akan selesaikan yang mana telah buat post saja yer..terima kasih pada yang sudi menyertai segmen puanbee ๐Ÿ™‚

kali ni bee review blog mamayung antara blogger yang terawal bee kenal semasa bee mula2 terjebak di dunia blogging ni ๐Ÿ™‚ Hai mamayung hehee….

blog mamayung tak ada header tapi tak menjadi masaalah perkara tu , yang jadi masaalah benda lain , hehe mamayung sila lah ikut semua step yang bee beri yer moga mamayung lebih selesa nak berblogging dan blog mamayung lebih mesra pengunjung nanti ๐Ÿ™‚

pertama bee tengok mamayung ada daftar alexa tapi tak masukkan meta tag dalam html tempalte so agak lambat lah alexa tu nk index blog mamayung rugilah , mamayung kan dah lama berblogging ni…

sini bee beri url untuk rujukan mamyung :

1– apa itu alexa ranking
2-cara daftar alexa ranking
3-cara masukkan meta tag alexa dalam blog

Antara kesalahan yang mamayung buat :

1- Widget follower tak sepatutnya di letakkan bahagian atas , kerana widget follower adalah widget yang paling banyak link dan gambar yang membuatkan blog lambat loading , dan juga melambatkan enjin carian crawl blog mamayung …bee cadang kan widget tu diletakkan di bahagian sidebar sebelah kanan , mungkin di tengah atau bawah tapi jgn atas..

2-Jika mamayung nak blog mamayung mesra SEO eloklah mamayung buat blog dengan 2 layout sahaja , dengan sidebar disebelah kanan , kerana enjin perangkak akan menbaca content dari kiri ke kanan , kita tak nak lah ada apa2 yang menghalang enjin perangkak ni sampai ke kandungan blog atau post kita kan ? jika mamyung tak kisah tak apa lah …

3-Widget ikan dan widget live traffic feed tu adalah widget yang paling tidak berguna dalam blog mengikut kata mereka yang lebih berpengalam , jika difikirkan ada benarnya , apa kegunaanya ?? traffic kita boleh juga tengok di nuffnang kan ..ikan tu lagi lah tak ada makana apa-apa so mamayung boleh lah bunag widget tersebut , untuk meringan kan lagi blog mamyung.setiap kali bee masuk memang agak lama untuk blog mamayung loading tau!..

4-mamayung boleh kemaskan lagi bloglist dengan menampilkan hanya 5 blog di page depan , caranya senang saja mamayung boleh tanya bee nanti sebab bee tk buat tutorial untuk ini..lagi pun buat apa tampilkan sampai 10 blog ? nanti mamayung nak tengok just klik “tunjukkan semua”

5-mamayung juga boleh kemaskan banner-banner? banner backlink di bahagian bawah tu dengan memasukkan dalam scroll dan letakkan di sidebar sebelah kanan , ini akan menampakkan lebih kemas dan menarik ,

mamayung boleh baca artikle ini :

cara kemaskan banner , dan cara buat scroll untuk kemaskan sidebar

OK bee tak nak dera mamyung hehe tapi kalau mamyung rajin eloklah mamyung buat sitemap untuk memudahkan pengunjung melihat isi blog mamayung …

cara pasang sitemap pada blogspot

dan shoutbox mamayung bee tak nampak bee tak tahu lah kalau bee je yg tak nampak , hehe bee cadangkan mamyung guna shoutmix dan shoutmix nanti boleh buat website lock , fungsinya adalah mengelakkan org lain guna shoutmix kita , tahu tak shoutbox atau shoutmix ni org boleh salah gunakan jika kita tk pasang website lock ? ermm..try google..
erm itu sahaja untuk mamayung , kalau ada apa2 tak faham tanya je mamyung ..bee seboleh akan tolong mamyung ๐Ÿ™‚

Please follow and like us:
200