INILAH 10 PULAU TERCANTIK DI DUNIA

Kebanyakkan orang memilih pulau sebagai destinasi percutian terutama bagi pasangan yang ingin berbulan madu. Sebab Pulau ni selalunya jauh dari kesibukkan kota & mampu memberi ketenangan selainnya mempunyai permandangan yang cantik. Perkara tu memang membangkit mood untuk berkasih sayang tak kira dengan pasangan ataupun keluarga.

Pulau yang cantik memang menjadi impian & destinasi pilihan ramai. Lebih2 lagi pulau yang masih mengekalkan keindahan semulajadi. Bagi yang merancang nak bercuti atau berbulan madu ke pulau Meh sini nak tunjuk, 10 pulau yang tercantik di dunia. Confirm! Ada yang fall in love punya

  1. Pulau Maladewa –  Pulau ni terletak di di sebelah selatan-barat daya India dan memiliki iklim tropika. Permandangannya sangat cantik umpama  taman syurga.  Di kepulauan maladewa ini mempunyai banyak spesies flora dan fauna yang jarang hidup di pulau yang lain. Sekiranya anda berkunjung ke pulau ini anda akan dapat melihat terumbu karang yang cantik serta pasir putih yang bagaikan kristal putih berkilauan.
  2. Pulau Bora Bora – Pulau ni terletak di negara perancis. Ia juga di senaraikan sebagai pulau tercantik di dunia.  Pulau yang terletak di negara polinesia perancis ini memang berbeza dengan pulau-pulaulain. Kerana terkenal dengan keindahan alam yang memukau. Pulau Bora-bora sangat subur kerana memiliki telaga vulkanik yang sangat besar. Di pulau ini boleh menikmati kehijauan pepohon serta boleh mandi kolam air panas sekiranya anda berkunjung ke bora-bora island.
  3. Pulau Palawan, Filipina – Sesiapa sahaja ke pulau ini paling kagum melihat keindahannya. Ia di kenali sebagai Heaven of the earth. Pulau Palawan mempunyai keindahan alam semulajadi yang memukau pandangan sesiapa sahaja. Dengan terumbu karang yang hidup subur, airnya yang jernih boleh melihat hidupan laun yang cantik & anda juga boleh membuat aktiviti menyelam. Di katakan pulau ini adalah pulau yang paling terbaik untuk melakukan aktiviti menyelam.
  4. Pulau Seychelles – Pulau Seychelles merupakan salah satu pulau tercantik di dunia yang Terletak di Timur Kenya. Pulau Seychelles ini memang terkenal dengan keindahan alam dimana di kepulauan ini memiliki 115 terumbu karang yang tiada di kepulauan lain. flora dan fauna yang hidup di pulau Seychelles ini di perakui oleh UNESCO sebagai warisan dunia yang wajib dilindungi.
  5. Pulau Santorini – Kalau anda nak menikmati keindahan alam pantai yang memiliki spot alam bawah air yang memukau maka Santorini island sangat sesuai untuk dijadikan destianasi percutian anda sekeluarga. nikmati keindahan alam yang hijau serta keindahan alam bawah laut di pulau santorini island ini.
  6. Pulau Cook – kepulauan cook terletak di sebelah timur Tonga. Jika anda mengimpikan untuk ke pulau yang mempunyai keindahan alam semulajadi dan belum di teroka oleh manusia, maka kepulauan cook yang terletak di Samudra pasifik bagi selatan ini sangat sesuai untuk anda. Ini kerana selain dikenal dengan kecantikkannya, pulau cook ini juga belum di teroka oleh manusia. Semasa anda berkunjung ke pulau ini, anda akan menikmati permandangan deretan pohon kelapa hijau yang tersusun rapi, pantai pasir putih yang berkilau bak mutiara dan juga puncak gunung berapi.
  7. Pulau Dewata Bali – Salah satu Pulau tercantik di dunia adalah pulau bali.  Pulau bali terletak di Indonesia bahagian timur ini memang di kenali dengan keindahannya di seluruh penjuru dunia.  bahkan pulau dewata bali ini juga sudah berkali-kali mendapatkan penghargaan dari UNESCO sebagai salah satu pulau terindah di dunia.
  8. Pulau Dalmatian – Jika anda ingin melihat pemandangan matahari tenggelam (sun set) maka anda patut berkunjung ke pulau dalmatian ini. pulau yang terletak di negara kroasia ini memang di kenali kerana memiliki pemandangan alam yang indah dan menarik.  Setiap kali senja menjelang pantai di pulau dalmatians ini selalu akan di kunjungi oleh ribuan orang untuk melihat keindahan pemandangan matahari tenggelam
  9. Pulau Fiji – Pulau Fiji adalah pulau yang memang sudah di kenali ramai., kepulauan fiji merupakan salah satu pulau tercantik di dunia yang terletak di negara Australia. di pulau ini anda akan dapat melihatr pasir putih yang berkilau bagai mutiara, birunya ombak samudera pasifik serta deretan terumbu karang yang tersusun rapi.  di Musim cuti, pulau fiji menjadi salah satu pulau yang banyak dikunjungi pelancong seluruh dunia.
  10. Pulau Kaua’i – Adalah pulau di Hawaii yang tertua dan ke-4 terbesar. Pulau Kaua’i atau lebih dikenal dengan sebutan “The garden isle” merupakan salah satu pulau tercantik di dunia yang memiliki keindahan alam yang sangat menakjubkan. Pulau Kaua’i ini di kenali sebagai taman syurga di dunia. jika anda berkunjung ke pulau Kaua’i ini,  anda akan menikmati keindahan pantai yang memukau serta pemandangan alam bawah laut yang sangat indah.

Jadi jika anda mempunyai bajet yang lebih.. Boleh la pilih salah satu pulau ini untuk di jadikan destinasi percutian atau bulan madu. Selain merehatkan diri.. Inilah masa untuk menghirup udara segar yang bebas dari sebarang pencemaran.

Mama Muda Juice : Rahsia Mama Kekal Cergas Sihat Luar Dalam

Assalamualaikum dan Hai .. Nak tahu rahsia mama mama di luar sana dapat kekal cergas sihat luar dalam ? Nak tahu bagaimana wanita yang telah berkahwin menjaga diri sendiri agar sentiasa HOT di hati Abang ? Sesambil tu saya nak ajak korang jadi muda dengan Mama Muda Juice.

Saya nak kongsikan satu amalan yang saya sendiri suka buat sepanjang beranak empat ni. Di mana kalau saya sendiri tak ambil / tak amalkan saya sendiri akan terasa seram sejuk. Bukan abang a.k.a suami je rasa seram sejuk .. Ni anak dara pun boleh dah mula menjaga kesihatan dalaman.

Serius akak cakap .. kalau tak jaga nanti akan menyesal. Percayalah cakap orang yang dah berpengalaman sikit ni. Sikit la 13 tahun pegang status isteri , anak yang sulung berumur 12 tahun dan yang nombor empat berumur 3 tahun. Belum masuk alam perkahwinan fasa setengah abad lagi. Tu pun dah rasa macam berumur sangat dah. Anak empat dengan semua kerja kita buat. Sementara si suami bekerja jauh. Sebagai ibu dan ayah sementara serentak ni kena jaga kesihatan. Stamina kena kuat. Antibodi badan pun kena kuat.Bila suami balik bertambah – tambah lagi tugas sebagai ibu dan isteri tu.
mama-muda-juice-2Bila dah lama berkahwin , macam mana nak buatkan si suami masih merindui dan nak kan kita ? suami jauh dugaan lagi macam-macam.. ada lah bahagian kita kena jaga. Semua orang tahu kan. Orang tua tua banyak dah pesan. Apa tak dak ? haa pergi sembang dengan orang tua tua cepat. Mereka selalu pesan jaga suami di antara pusat ke lutut nya.

heheheee .. ting ..ting .. kalau korang nampak saya sengih nih.

Tapi itu perkara lain , biasalah tu fitrah manusia. Apa yang lagi penting ? Penting nya kita kaum wanita memerangkap ibu dan isteri mesti sihat , cergas dan ceria sentiasa. Walaupun badai menimpa .. kita tetap sado menempuhinya.

mama-muda-juice-4

STRESS DENGAN MASALAH KURANG STAMINA , ASET DAH MULA KENDUR , BADAN SAKIT SAKIT URAT DAN KEPUTIHAN ?

Masaalah angin ni bahaya. Banyak benda kena pantang ..contohnya makanan berbisa seperti rebung , taugeh dan sayur yang di kategori ” sejuk “. Mak dulu selalu pesan , amalkan halia banyak – banyak kasi badan sentiasa panas. Kita ni degil selagi tak rasa sakit sendiri.Betul tak ?

Saya kalau tersilap makan , kaki sejuk. Sejuk mencengkam. Perut rasa sebu. Nak makan macam dah kenyang. Tak makan sakit perut. Ada sekali tu saya pergi ke hospital kecemasan. Di tahan wad sehari hanya kerata di serang angin dalam perut sahaja. Masa tu saya baru lepas besalin si syamim. Lepas tu konon konon tak nak ambik apa-apa jamu semasa dalam pantang. Konon sihat sangat makan lebih 6 jenis vitamin. Padahal 3 anak sebelum tu semua ambik jamu.

Rupanya tak boleh jalan uols. Kena ambil jamu yang berfungsi untuk mengeluarkan angin dan memanaskan badan. Jika tak makan apa-apa jamu atau herba badan saya lemah. Selalu sakit urat dan perut sebu , sembelit , rasa tak bermaya. Eii semua ada lah.

Ini kisah betul.

Sebab tu saya sentiasa ada je jamu yang saya ambik. Kalau korang baca blog ni dah banyak jamu saya rekomenkan sebab saya memang tak boleh berpisah dengan jamu. Saya suka. Memang terasa lain sangat badan semasa amalkan jamu dan semasa tidak amalkan jamu. Dari kulit muka pun dah tahu.

Sesiapa yang ada keputihan. Vagina berbau dan sentiasa gatal pun di cadangkan amalkan jamu. Kita amalkan jamu dengan tujuan badan sihat dan dapat bonus lain seperti aset wanita semakin aumm .. kulit tegang , muka nampak berseri , rambut cantik , period teratur , warna kulit sekata tak nak ke ?

Kali ni , biar saya kenalkan jamu Mama Muda Juice pula.

Mama Muda Juice 100% daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya.

Bahan-bahan di dalam produk ini SEMUA NYA MEMANG TERKENAL DAH DI KALANGAN TUK NENEK KITA. Cuma sekarang dah mudah , siap di proses sedia di minum. Tak payah cari akar kayu herba dan rebus. Tak sedap tau minum herba rebusan ni. Hahaha saya tak boleh telan. Kalau Mama muda juice ni okay .. sehari ber sudu sudu pun okay.

mama-muda-juiceRasa Mama Muda Juice :

Bagi saya tidak terlalu manis. Dia guna stevia dan ada rasa kurma sikit , herba sikit. Tapi tak pekat sangat lah rasa herba tu. Tak lah teruk sampai kena picit hidung ke apa. Boleh je telan banyak.

Kesan selepas sehari saya ambil pagi dan malam.

PANAS .. haa saya memang kalau ambil jamu akan terasa panas badan serta merta. Tetapi itu yang saya nak ye. Tadi di atas dah saya bagi tahu masaalah saya selalu sakit urat dan sejuk. So bila panas , sakit urat tu hilang. Terasa ringan sikit badan. Cuma memang kena minum air kosong banyak banyak.

Kesan selepas seminggu di amalkan 2 kali sehari pagi dan malam.

Stamina bertambah. Ringan. Kaki saya yang sakit selalu sebab banyak drive dan menjahit pun dah hilang lenguh nya. Bisa urat tak ada. Angin tak ada. Walaupun lewat makan tiap hari. Uols ..akk punya live sibuk kadang lupa makan. Tu yang selalu senak sebu perut.

UNTUK INFO :

Bahan-bahan Mama Muda Juice adalah :

  1. Kurma
  2. Delima
  3. Pueraria mirifika
  4. Pueraria lobate
  5. Kacip Fatimah
  6. Manjakani
  7. Akar serapat
  8. Collagen
  9. Garcinia combogia
  10. Kunyit
  11. Halia
  12. Mascotek
  13. Stevia

Apa kelebihan Mama Muda Juice ini ?

  • Menambah & MENGEKALKAN TENAGA harian
  • Menghilangkan kelesuan badan
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menjadikan TONA KULIT badan SEKATA & lebih cerah
  • Menjadikan lebih PAYUDARA MONTOK & kenyal
  • MEGETATKAN semula MISS V yang longgar
  • MENGHILANGKAN masalah KEPUTIHAN
  • MEMBAKAR lebihan LEMAK dalam badan
  • MENSTABILKAN HORMON & Haid
  • MENAMBAH SUSU utk breast feed
  • MENINGKATKAN PRESTASI ketika bersama suami

Of coz  lah Keputusan boleh berbeza-beza antara orang-orang dan tidak ada keputusan tetap untuk pegamal jamu Mama Muda Juice ini. Cuba dulu baru tahu. Tak salah kita berusaha. Lagi pun tak ada bahan kimia uols.

Dan sapa nak promo harga diskaun ? Terhad kepada 10 orang pembaca pertama sahaja. Siapa tak grab rugiiiii habaq hang ..

PROMOSI KHAS MAMAMUDA JUICE UNTUK PEMBACA BLOG PUANBEE , TERHAD KEPADA 10 ORANG SAHAJA.

Diskaun RM48 dari harga asal dengan pembelian 2 botol Mama Muda Juice.

GUNA KOD INI >>>  MMBee

Harga : 1 BOTOL RM99 , 2 BOTOL RM 198 .. Tetapi jika anda beli 2 botol dengan code promosi anda hanya perlu bayar RM150 SAHAJA .. JIMAT RM48 UOLS…. 

PROMOSI KOD EXPIRED PADA 30 NOVEMBER 2016. Grab cepat lah ye ..

Cara nak claim promo kod tu .

SMS / WHATSAPP STOKIS Mama Muda Juice ini : ?+60 19?291 2424?

” Saya nak beli Mama Muda Juice 2 botol , dan nak claim promo kod puanbee. ” MMBee “

Contoh je lah di atas tu ye , nak copy boleh juga. Tak dak hal.

JOM SUPPORT MAMAMUDAJUICE 

WEBSITE : www.mamamudajuice.com

FACEBOOK : https://www.facebook.com/MM-Juice-166819390407021/

INSTAGRAM : https://www.instagram.com/mamamudajuice_hq/

IKHAS saya cakap .. memang ada perubahan. Saya memang suka jamu Mama Muda Juice. Dan memang akan amalkan sendiri. Tak mampu mak minum nescafe je setiap hari tuk tambah tenaga.