Perjumpaan Blogger Pembuka 2014

SALAM DAN HAI .. Mungkin ini pembuka cerita / kerjaya sebagai blogger sambilan dan mungkin juga ini penutup. Bukan maksudnya nak berhenti dari berblog. Tetapi mungkin ini lah perjumpaan blogger terakhir. Saja mencuba keluar untuk berjumpa dengan PR dan rakan-rakan blogger lain.

anak blogger

SUSAH.

Jika bawa anak kecil ramai dan ingin membuat kerja , berbincang dengan tenang.  Ya ampun..

Saya seorang ibu yang berdikari 100% . Bukan bangga .. bukan juga minta simpati. Tapi ini lah kenyataan nya. Mujur adik bongsu datang dan tolong saya menguruskan anak-anak. Walaupun sebenarnya saya boleh menjaga 4 orang anak ni sendirian. Tapi mak saya di kampung pula risaukan saya.

Suami saya bekerja di Jakarta sekarang ni. Mencari nafkah. Ada orang kata ” kalau aku tak sanggup la ..”  ya saya hanya mampu tersenyum.

Bagi saya .. kalau merungut banyak sangat takut Tuhan tarik balik rezeki. Suami bekerja jauh juga rezeki buat kami sekeluarga. Insurans untuk anak-anak di masa depan.

Kelat kan ? tak apa .. saya simpan rindu saya demi keluarga terchenta . Gitu.

pertama kali bawa baby tanpa orang pegang semasa memandu.
pertama kali bawa baby tanpa orang pegang semasa memandu.

Read More

Salam Media Berfungsi Sebagai Ejen Pengiklanan Blog & Pengguna Media Social

Salam buat Salam Media.

Terlebih dahulu siapa Salam Media ? Salam Media adalah satu tapak pengiklanan yang memfokoskan kepada penulisan di Blog atau media social lain seperti Facebook , Instagram , Twitter dan lain-lain media social yang tumbuh bagai cendawan pada masa kini. Unik nya Salam Media. Mereka adalah satu-satunya tapak pengiklanan yang mejadikan “patuh syariah” sebagai penunggak syarat untuk beriklan dan seterusnya memberi manfaat  yang baik kepada pengguna media social.

salam media adsvertising company malaysia Read More

Anak dan Teknologi

Mungkin di sebabkan ibu nya seorang blogger yang terdedah dengan dunia teknologi dan gadget , jadi anak-anak turut sama suka dengan teknologi dan gadget ni. Saya ada pengalaman dengan anak-anak yang telebih suka dengan gadget ni. Laptop saya telah beberapa kali rosak apabila anak-anak keterlaluan bermain laptop. Percaya lah .. anak saya masih kecil dan berminat sangat. Kamera DSLR , Smartphone , Laptop , Tablet .. semua mereka dah pun mula berjinak-jinak menggunakan nya , walaupun saya tak pernah ajar mereka.

kanak-kanak suka gadget Read More

TOP 10 Entri Di Blog Puanbee Ogos 2013

Ini adalah kerja suka-suka melihat dan mendedahkan keyword panas di bulan ogos 2013 di blog Puanbee.com hasil cadangan rakan blogger Denaihati.com. Seronok juga tengok apa yang menarik di blog sendiri , tapi ye lah kekangan masa tu tak megizikan nak ambil peduli sangat apa-apa tentang blog , janji update je.

top ten ogos Read More

Salam Syawal 1434H

Assalamualaikum …  Saya admin Puanbee.com mewakili keluarga ingin sekali mengucapkan SELAMAT HARI RAYA buat semua pembaca , penyokong dan rakan-rakan blogger yang selama ini membaca dan memberi sokongan kepada blog puanbee.com.

Saya dengan rendah hati nya , memohon maaf kepada semua jika ada tekasar dalam penulisan , jika ada yang terasa hati secara tidak sengaja. Semoga semua yang membaca mendapat seribu keberkatan sempena raya dan ramadan kali ini.

famili

Selamat-Hari-Raya-Aidilfitri Saya dah lama berada di kampung , di harapkan semua pembaca dan rakan-rakan selamat sampai dalam perjalanan pulang nanti.

Terima kasih kepada shakiddo.com dan hijaucantik.blogspot.com di atas pemberian kad raya .. insyallah …  tahun depan kalau tak ada aral melintang kita balas. 🙂

Jaga diri dan hati-hati semasa menyambut hari raya .. buat sesiapa yang kena berpantang makan , kena beringat lah ..  buat mak labu di luar sana , pun kena banyak berehat.

Saya masih menunggu orang tersayang pulang , di samping sibuk dengan urusan menolong emak untuk menguruskan rumah.

Salam syawal dari :

puanbee & famili

 

semperit

Semperit , mengidam & raya

Tau …. puasa pun belum lagi dah nak raya .. kebetulan kelmarin nampak orang jual semperit di facebook , kemudian dah rasa teringin (sakit mental tengok makanan) lepas tu adik datang dari taiping , memang best la …. kalau saya sorang memang tak kan buat punya , jemu kot buat sorang-sorang dan ada pula 3 orang pembantu chef tu nak itu nak ini kang susah …

Dan … apa lagi …. peluang baik punya , mari lah kita ke kedai mencari bahan buat semperit ni , tengah beli bahan boleh pula mak call , tanya buat apa , kita cerita la duk tengah beli barang nak buat semperit …

Mak tambah …. haaaa buat tuk raya sekali … perghh .. lambat lagi raya ..dan tinggal balang … haha …

semperit Read More

MIVVA Beauty Box … Lagiiii !

Kotak Mivva ni tiba-tiba je sampai di depan rumah … terima kasih MIVVA … Diorang kasi untuk review , alahai mak budak tengah malas nak ber make up bagai … macam mana nak review ni ? hahhaa …  tapi jujur nih .. suka lip gloss , eye shadow dan mask dia … memang hari pertama sampai dah test ..

aliya

Bila ibu test … diorang pun nak test ..

Produk liese tu memang tak pakai … rambut tengah rosak .. buat rebonding punya pasal . Ubat tak sesuai kot .. terus rambut gugur tak henti-henti .. jadi kita lanting pada pembaca kita di facebook . Kemain suka diorang kan … Mivva beri pada saya , saya beri pada orang … berkongsi keseronokkan gitu ….  Read More

Bang laptop rosak lagi …

” Walaupun tadi tak panas , sekarang rasa panas pulak dalam bilik ni ” kata EN K .

Kelakar la pulak … dia memang dah tahu kalau keluar ayat laptop rosak ni , dua perkara jek sama ada minta repair atau minta baru. Biasanya nak repair saya gunakan duit sendiri , duit hasil blog ni juga , tetapi kalau beli memang kena minta sponsor dari en bos la.

Lagipun … baru je awal bulan 5 kelmarin .. saya pergi membeli seutas rantai emas , duit blog ni juga. Bukan nya apa … saja membeli emas dengan niat pelaburan masa depan. Dah tentu la simpanan daku tinggal sikit tak cukup nak beli laptop.

hp Read More

Peti ais Mitsubishi L4Grande terbaru !! Stylish , Tasty & Healthy

Sabtu lepas , saya telah di jemput untuk menghadiri sesi taklimat produk Mitshubishi L4Grande terbaru yang di katakan stylish , Tasty dan Healthy kalau kita gunakan peti ais tersebut. Taklimat berlangsung di ibu pejabat mereka di Petaling Jaya. Di dalam sesi selama lebih kurang 4 jam itu semua blogger yang hadir di perkenalkan dengan peti ais jenama ini.  Apa yang menarik dengan peti ais ni ? sama ke dengan peti ais jenama lain ? Mari lah kita tengok gambar dan sedikit info yang akan saya tulis di dalam post kali ini.

Tips Memilih Peti Sejuk Terbaik

mitshubishi L4 GRANDE Read More

Invoice serta terma dan syarat

Sebelum tu senyum dulu. Apa khabar ?

Saya ada mendapat beberapa pertanyaan berkenaan blog , invoice dan bagaimana untuk berurusan jika ada pengiklan ingin mendapatkan khidmat iklan di blog saya. Pengalaman saya yang lepas-lepas mengajar saya bahawa penting semua perancangan kerja yang terliti supaya tidak timbul perkara-perkara tidak sedap di kemudian hari.

Dalam kita duk berhati-hati , masih terkena juga ..itu adalah takdir dan ujian barangkali. Redho je la..

MITBCA_LOGO

Tips mitbca2013 : setiap urusan iklan antara blogger dan pengiklan mesti ada kontrak. – Denaihati.com Read More