Pageview sebulan blog Puanbee.com

Tadi , nampak seorang blogger update status tanya pageview blog di facebooknya. Baru lah tergerak hati nak tengok pageview blog sendiri. Ok lah pageview ni sebab jarang sangat update blog sekarang. Tetapi saya menerima traffic 100% dari google. Mereka mencari info dan kebanyakkan tips yang saya tulis dari pengalaman saya sendiri. Sebenarnya saya ada masaalah theme blog. Kalau anda perasan kejap-kejap tukar. Saya tengah mencari theme yang betul betul kena dengan jiwa. Header dalam proses. Kemudian saya akan buat sesuatu untuk mendapatkan income menggunakan blog ini. Saya tak rasa ada blogger guna cara ini lagi. Saya nak cuba dahulu sendiri. Untung ka rugi buat macam tu.

Allhamdulillah. Rezeki ALLAH nak bagi. Duduk diam-diam tiap bulan duit masuk dari adsense dan initty (tipu , tak lah duduk diam sangat sebenarnya ). Kalau tak ada rezeki tu buat macam mana pun tak dapat juga kan. Yang penting tak berhenti berusaha dan teruskan buat apa kita suka. Pedulikan apa orang kata. BLOG adaalah hobi saya dengan penuh minat. Belum masa nak bersara. Insyallah anak dah besar sikit nanti boleh update gila-gila. Minta anak jadi editor pun boleh. Berangan sebentar.

Di bawah adalah gambar pageview untuk sebulan bagi bulan MAY (tak cukup hari lagi ) , bulan APRIL dan bulan MAC. 
pv 4

pv 2 Read More

BIODATA Mom Blogger di Malaysia : Review & Adsvertorial

Assalamualaikum & Hai

Pemilik blog di kenali sebagai puanbee . Nama sebenar Latifah bee … bukan C mahupun D. Berasal dan di lahirkan di Taiping dan kini menetap di Kuala Lumpur selepas mendirikan rumah tangga dengan Encik Kay. Puanbee kini di kurniakan empat orang cahaya mata. Aliya , Husna , Laila dan Syamim. Puanbee ibu muda , berkahwin muda , suka buat-buat sibuk dengan anak-anak , suka beleter dan suka juge makan. Kadang-kadang mood tah hape-hape .. Kebanyakan cerita di dalam blog merupakan rentetan kisah hidup suka duka seorang ibu muda dan kini berstatus surirumah dan juga sedang melalui fasa ” perkahwinan jarak jauh “. Kini puanbee juga aktif menjalankan bisnes online.

Kisah bagaimana mula menulis blog.

Puanbee mula menulis blog setelah berhenti kerja , ketika itu baru sahaja lepas melahirkan anak ke tiga [ Laila ] . Akibat kebosanan melampau puanbee mulalah menulis suka – suka  di platfom blogspot [ Tarikh tak ingat  ] Dulu blog di bertapak dengan nama Honeyvsbee.blogspot.com. Kemudian setelah setahun puanbee menang domain dari rakan blogger yang buat contest. Dari situ bermulalah domain bernama puanbee.com.

Pada September 2010 , puanbee mula belajar menulis blog menggunakan hosting berbayar di wordpress ini. Dari dulu hingga kini , minat puanbee dalam dunia blog masih belum bekubur. Blog merupakan satu tempat untuk puanbee mencurah rasa , menyimpan 1001 tips dan pengalaman. Semoga perkongsian ini mendatangkan manfaat dan dapat di jadikan rujukan buat semua pembaca.

Pengiklanan dan MEDIA SOSIAL puanbee

  • Google + : LINK – 7965 Follower +-
  • Fanpage Facebook   : LINK  – 2976 like +-
  • Profile FACEBOOK  : LINK  – 1569 friend +-
  • Twitter : LINK – 1185 follower +-
  • iNSTAGRAM : LINK  980 +-

Puanbee bukan lah seorang pengguna media social yang sangat aktif , Tetapi puanbee menerima pengiklanan review dan menulis iklan di blog contohnya seperti syarikat – syarikat besari di bawah yang telah pun bekerjasama dengan puanbee. Boleh klik untuk tengok contoh.

Jenama Bersama

  1. Sila hubungi saya untuk rundingan harga dan lain-lain.
  2. Kandungan dalam post berbayar { adsvertorial }  :
  • Sticky post  untuk tempoh 48 jam
  • 250 – 300 patah perkataan ( biasanya lebih panjang, rujuk  senarai entri di bawah )
  • Saya berhak mendapat contoh produk untuk tujuan pengenalan dan image.
  • 2 backlink ke laman web pengiklan
  • 2 image atau 1 video klip
  • Social sharing tidak melebihi 5 kali untuk setiap satu media social

** TIADA IKLAN BANNER DI TERIMA

*** TIADA IKLAN LINK DI TERIMA

Sekian ,

Terima kasih kerana sudi membaca di sini

xoxo

Puanbee

Hosting puanbee.com oleh :

Malaysia Web Hosting