Giveaway dan Blog List Oktober di http://vitamin-cerdik.com

Assalamualaikum dan Haiiiii … Giveaway dan bloglist ni saya join sebab saya suka produk shaklee. Lagipun sis Raihanah rajin singgah dan komen di blog saya. Tak ada apa saya nak beri kepada pelawat setia melainkan memberikan sokongan begini. Blog vitamin-cerdik.com , selain dari menjual produk shaklee ianya juga banyak menyelitkan entri kesihatan. Saya suka baca blog begini. Tetapi maaflah saya selalu kehilangan kata-kata untuk meninggalkan komen. Jadi saya jadi pembaca senyap. Kalau korang tak tahu nak update apa , mari lah sertai giveaway ini. Sambil tu boleh baca entri sis Raihanah dan tambah ilmu kesihatan gitu.

giveaway-bloglist-oktober-2016-vitamin-cerdik-com_-665x499

Dalam banyak – banyak entri saya suka 3 entri di bawah ni :

1 : 10 kebaikkan detox  darah dengan Shaklee.

Apakah detox ?

Detox ialah proses menyingkirkan toksin daripada badan kita. Toksin yang masuk ke dalam badan kita bukan sahaja berkumpul di usus, tetapi ia juga di hati dan dalam darah kita. Pelbagai masalah kesihatan akan timbul akibat daripada pengumpulan toksin di dalam badan. Antaranya, tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Kebanyakan kes penyakit yang dirujuk, hampir 90% adalah berpunca daripada toksin badan.

Detox penting untuk memberikan kesihatan yang optimum, memberikan fokus dan tenaga semasa bekerja atau beraktiviti. Masalah Detox yang tidak sempurna juga menjadi masalah berat badan. Masalah kulit muka yang berjerawat, dan kulit yang bermasalah juga disebabkan kerana proses detox yang tidak sempurna. Dan jangan tak tahu, nafas berbau juga merupakan petanda bahawa detox badan kita tidak sempurna. Sebenarnya, Detox bukan sekadar buang air besar. Sebenarnya tidak tepat, kerana detox menyeluruh melibatkan:

  1. Detox Usus
  2. Detox Hati
  3. Detox Darah

Baca lagi di sini — >   10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

2 : Bagaimana Nutriferon Bertindak Sebagai Penggalak Sistem Imun

Badan kita mempunyai suatu yang dipanggil sebagai interferon. Ia merupakan suatu protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk menyerang mikrob penceroboh dan merangsang keupayaan sistem daya tahan badan untuk melancarkan suatu gerak balas imun.

Pengeluaran interferon dalam badan kini boleh dirangsang secara semulajadi pada individu yang sihat melalui tambahan diet baru yang dipanggil Nutriferon.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti dan adakalanya ia breakdown. Apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita terganggu ?

Baca lagi di sini –> Bagaimana Nutriferon Bertindak Sebagai Penggalak Sistem Imun

3 :  Nutrisi Kaya Antioksida Melindungi Daripada Kanser

Makanan Berwarna Ungu Paling Tinggi Antioksida

Tahukah anda, makanan berwarna ungu merupakan makanan tertinggi mengandungi antioksida?

Makanan berwarna ungu mempunyai ciri antioksidan yang kuat, antaranya disebabkan:

  • Melindungi tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas
  • Menyokong kesihatan jantung, salur darah dan kulit
  • Melancarkan proses pencernaan
  • Mengurangkan stress oksidatif iaitu salah satu penyebab utama penuaan
  • Kaya dengan resveratrol yang terbukti dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser

Sebab-sebab Makanan Warna Ungu Lebih Baik ?

Baca lagi di sini –>  Nutrisi Kaya Antioksida Boleh Melindungi Daripada Kanser

So mudah je nak join Giveaway dan Blog List Oktober di http://vitamin-cerdik.com  ini. Jom beramai-ramai sertainya. Tarikh tutup adalah pada 31 / 10 / 2016.

Terima kasih kerana membaca , doakan puanbee murah rezeki dan menang. Saya doakan anda pembaca blog ini pun sama murah rezeki dan di beri kesihatan yang baik.

 

Tempah Header Dengan Sheeda Ucu

Okay teringin nak ada blog dengan header comel comel pulak. Gigih nya daku menukar theme , susah nya nak dapat theme yang menepati citarasa. Jika korang terasa nak tempah header harga serendah RM30 boleh lah hubungi Cik Sheeda Ucu ni. Blog dan facebook nya di hack baru baru ini. Kesian dia , jadi korang tak dapat lah nak tengok contoh. Cik sheeda ni baik orang nya boleh lah kautim nanti ya .. ok pergi tempah header raya laju laju .. 🙂

puan bee header 1

Saya suka header ni .. kena sangat dengan lambang ” BEE ” dan tagline tu. Maaf lah saya tak pernah kekal dengan tagline. Hadoi .. harap kali ini , di bulan ramadan yang mulia ini. Blog ini akan kekal begini dan juga di harapkan blog kembali pulih.

Sebelum ni masaalah gambar tak keluar di mana-mana meda social jenuh lah daku betulkan. Rupa nya di sebabkan theme nya saja. Alahai. Tukar theme terus elok. Tak cantik lah kan bila share artikel tapi gambar tak keluar.

P/S : Apa pun dik sheeda , terima kasih sebab design cantik cantik untuk akak. Jangan risau akak puashati. Haha akak ni ada masaalah tak reti puji orang.

NAK TEMPAH ADD Facebook : Sheeda Ucu

Pemenang bertuah giveaway gold coin di blog puanbee

Bismillah… dengan ini saya ingin berterma kasih kepada rakan blogger yang sudi menyertai giveaway gold coin anjuran blog puanbee. Sungguh jauh di sudut hatiku ini .. rasa sangat sangat berterima kasih. Tak ada lah besar sangat hadiah nya. Tapi simpan lah sebagai barang antik ye. Kita dah ada pemenang , semalam saya dah umumkan di intagram dan facebook. Hari ni baru saya sempat nak publish di blog. Saya sibuk bebenor awal bulan ni menguruskan kutu kutu emas anjuran saya. Sebab tu la makan masa. Kena utamakan anak kutu dulu kang tak pasal pasal viral.  Tengok lah video di bawah.

Kepada pemenang iaitu blogger ciktom hubungi lah saya macam mana nak hantar hadiah ni .. COD kah ?

  1. Blogger Diana Rashid
  2. Blogger Lelord-Mamanajla
  3. Blogger Jombercontest
  4. Blogger Adna2029
  5.  Blogger Vitamin cerdik
  6. Blogger Secantik matahari
  7. Blogger Akusukaketawa
  8. Blogger Ciktom

Terima kasih di ucapkan , terima lah pantun dua kerat dari saya :

Adat pertandingan memang begitu
Kalah menang tiada yang tahu
Sebelum hujan sediakan payung
Jangan kata puanbee tak payung

Giveaway – Menang Gold Coin 0.5g dari blog puanbee.com

Assalamualaikum dan hai. Siapa nak menang GOLD COIN 0.5g dari blog puanbee.com boleh lah teruskan membaca. Maaf jika terpanjang buat intro sebab puanbee memang suka tulis panjang-panjang. Saya dah lama pasang niat nak buat giveaway di blog ini. Tapi asyik kelaut ja. Sekarang ada mood rajin sikit. Jadi mari lah tengok syarat-syarat untuk menyertai giveaway kecil ini.Continue reading

Tahun 2016 untuk blog puanbee.com

Salam dan hai , ada ke pembaca blog puanbee.com lagi ni ? setelah tahun 2015 menjadi tahun paling sikit entri di update membuatkan saya terasa nak buat wish list dan sedikit perubahan lah pada tahun 2016. Memandangkan usia baby dah semakin meningkat , kemungkinan ragam dia semakin berkurangan. Maka saya ambil beberapa tindakan untuk megembalikan mood menulis.

Menukar syarikat langganan hosting dan domain.

Rasa tak manis pula saya ceritakan di sini , provider sebelum ini DataKL . Tidak ada apa-apa masaalah .. saya cuma tukar kerasa saya dahulu memang dah lama langgan hosting dan domain dari Serverfreak. Saya rasa Serverfreak memenuhi citarasa saya , jadi saya telah pun tukar pada awal disember 2015 lepas. Harga pun lebih kurang sahaja.

Menukar theme blog

Kot lah lepas ni rajin update .. semoga rajin update dan dapat menambah income blog ni. Dapat juga la saya gunakan duit untuk menaik taraf hidup. Gitu .. kan pak menteri minta kita cari kerja ke dua. Ayoyoyo … banyak kerja saya , surirumah .. peniaga emas kecilan .. driver sampngan anak doktor hantar ambik dr sekolah dan menulis.

New-Year-Eve-Clip-Art-2016-14

Umur makin tua , anak dah 3 orang bersekolah .. anak sulung saya akan menduduki UPSR pada tahun 2016 , kalau dulu UPSR perlu skor 5A , sekarang perlu skor 6A. Tak ada mata pelajaran di tambah , tapi sebaliknya matapelajaran Bahasa english di pecahkan kepada dua bahagian.

Antara fokos 2016 adalah untuk anak tahun 6 tu lah.

Diharapkan tahun 2016 ni ALLAH memberikan tuah , keberkatan dan kisihatan yang baik. Semoga semua urusan bejalan dengan lancar .. gembira selalu .. begitu juga lah hendaknya .. saya doakan buat semua pembaca blog saya ni.

Babai 2015.