Tuan WAN NONG MUZAFAR – Ini Bisnes Bukan Propa ( IBBP2017)

Assalamualaikum dan hai. Hai orang  sahabat .. dah bangun tidur ke belum ? 🙂 Akak dah bangun dah semalam. Semalam akak sempat lah jumpa dengan seseorang yang telah menjadi viral satu ketika dulu di The Vocket. Tajuk : 9 Perkara Saya Belajar Ketika Hampir Bankrap Akibat Berbisnes. Akak suka sangat dik … teruja sungguh. Maklumlah akak cita – cita nak jadi tukang jahit brjaya abad ini. Tapi tak tahu lah macam mana nak mula pun. Jadi allhamdulillah , semalam akak telah di beri peluang bertemu dan bertentang mata dengan Tuan Wan Nong Muzafar. Pertemuan ini telah pun dapat membangunkan akak.…

Continue reading

Apa beza fanpage dan personal profile ?

Saya percaya semua peniaga online akan mengalami masaalah ini.Setiap kali gambar di upload , akan ada komen . PM .. PM .. PM ..Persoalan nya di sini , admin facebook nak PM apa ? semua detail dah ada pada gambar , code , saiz , harga , dan cara pembelian / penghantaran.Dia masih minta kita PM. Masaalah kedua , admin fanpage facebook memang tak boleh PM sesiapa pun ( PM = PRIVATE MESSAGE ). Dah memang di tetapkan untuk menjaga privasi pengguna.Setiap kali dia minta kita PM , setiap kali tu lah kita bagi tahu dia , tak boleh PM…

Continue reading

Invoice serta terma dan syarat

Sebelum tu senyum dulu. Apa khabar ? Saya ada mendapat beberapa pertanyaan berkenaan blog , invoice dan bagaimana untuk berurusan jika ada pengiklan ingin mendapatkan khidmat iklan di blog saya. Pengalaman saya yang lepas-lepas mengajar saya bahawa penting semua perancangan kerja yang terliti supaya tidak timbul perkara-perkara tidak sedap di kemudian hari. Dalam kita duk berhati-hati , masih terkena juga ..itu adalah takdir dan ujian barangkali. Redho je la.. Tips mitbca2013 : setiap urusan iklan antara blogger dan pengiklan mesti ada kontrak. – Denaihati.com

Continue reading