corset premium beautiful

Mencuci korset premium beautiful dan penjagaan premium beautiful

Ya setelah hampir dua minggu saya memakai korset premium beautiful dah kurus ke ? Alaa tak lah kurus lagi ingat senang nak buang lemak tepu tu .. Saya masih cuba memakai corset premium beautiful dan membuat senaman untuk membakar lemak yang ada. Selain tu makan memang dah kurang bernafsu … Serik lah berbadan besar ni .. Baju asyik tak muat , mana larat nak beli selalu .. Dah lah susah nak cari saiz besar .. Itu lah dilema orang berbadan besar kan ? tapi lepas pakai korset premium beautiful ni harapnya badan tak membesar bagai johan lagi …

corset premium beautiful
Gambar di ambil setelah 2 minggu pakai corset

Mencuci korset premium beautiful dan penjagaan premium beautiful

Ok berbalik kepada tajuk , selalu terbebel panjang-panjang .. Korset premium beautiful tak berbau walaupun dah pakai banyak hari pun tak berbau . Beza dengan pakaian dalam biasa yang mana kalau pakai sehari pun dah berbau dan rasa tak selesa. Saya tak tipu bab ni lepas dah pakai baru berani cakap. Tapi sebagai orang islam nak tak nak kita kan nak solat dan mesti menjaga kebersihan pakaian tak kira pakaian luar maupun pakaian dalam so corset ni pun kena basuh. Saya basuh korset premium beautiful ni selepas 4 hari pakai.

Premium beautiful korset tak boleh basuh dengan sabun yang ada klorin , tak boleh jemur di bawah panas matahari basuh mesin, iron, dry clean, memintal atau memerah kuat, nanti ianya akan rosak. Jadi saya basuh dengan menggunakan sabun khas Premium Beautiful Natural Wash. Lepas tu angkat dan sangkut saja dalam rumah dalam semalaman sidai esoknya dah boleh pakai … Sebab tu lah bila pakai corset ni badan jadi selesa saja material yang digunakan ringan dan senang angin nak keluar masuk.

Kalau nak cuba corset premium beautiful ni call saya terus , cuba dulu 2 ke 3 jam kalau ok memang boleh beli satu set kan . Saya pun mula-mula fikir malas betul nak berkorset bagai tapi bila dah cuba tu rasa sedap pulak. Nak keluar rumah mesti pakai tau …

Email : tie2kay@gmail.com

P/s : Orang dalam pantang kalau pakai corset memang sedap . Hanya yang pernah beranak je tau macam mana perut rasa kosong bila anak dah tak ada dalam perut dan waktu tu lah kita kena jaga betul2 perut ni selain dari bertungku dan menjaga amalan pemakanan bagai .Dah kembang 9 bulan , nak kempiskan balik bukan senang kecuali orang yang memang metabolismanya tinggi.

Pandangan sisi Premium Beautiful

Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang …

Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang …

Sekarang selepas saya dah melahirkan anak 3 orang , baru rasa menyesal .. kenapa lah tak guna korset Premium Beautiful ni masa dlm pantang kelmarin , alahai .. dulu-dulu semasa dalam pantang saya tak suka pakai korset , kalau pakai pun ..sekejap jer ..sebabnya panas dan rasa tak selesa gatal-gatal .. macam – macam rasa lah.. siap beli bermacam jenis kain bengkung lagi tu …korset pun ada , tapi harga bawah RM100 , tapi semuanya tak bertahan lama dengan saya .. sebab tak selesa…

Dah pakai Premium Beautiful ni baru tahu rasanya macam mana , selesa .. tak panas… dan yang paling penting … sedap jer memakainya .. walaupun pakai 2-3 hari baru basuh .. sebelum ni saya tak percaya langsung apa orang cakap .. yang Premium Beautiful ni sedap di pakai .. Tapi bila dah rasa sendiri baru tau .. rugi tak beli dari awal dulu .. kalau tak mesti badan aiii langsing jerrr.. awww…

Pandangan sisi Premium Beautiful
Pandangan sisi Premium Beautiful

Walau sebesar mana pun badan wanita , selepas pakai Premium Beautiful Corset ni , badan tetap akan ada cutting .. Best kan gitu ?

Dalam zaman sekarang ni .. mesti ramai yang tak berbengkung kan kan kan ?

Saya pernah interview seorang nenek , bagaimana orang dulu berpantang … diorang akan lilitkan kain panjang ke badan setiap hari .. dari dada sampai ke punggung ..tapi org sekarang tak akan buat begitu …bukan dlm pantang je , setiap kali nak keluar rumah pun pakai bengkung .. sebab tu orang dulu2 boleh pakai kebaya pendek setiap masa , sebabnya cutting diorang memang tak kan lari .. maintain jer…

Oleh itu .. kalau lah korang tak nak menyesal macam saya yang ambik remeh benda ni … last2 perut mengelebeh jer .. sampai suami pun asyik tegur-tegur .. dah jadi satu hal .. baik lah spend duit sikit dan beli Korset Premium Beatiful ni…

Tahu tak bahawa …..

”Kehamilan dan kelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil.”

Oleh itu .. kita kena jaga betul2 semasa dalam pantang nanti…

Antara kebaikkan berpantang dengan Korset Premium Beautiful adalah :

  • melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal
  • menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi
  • mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan
  • memecahkan lemak dan selulit
  • mencegah dari makan berlebihan
  • mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal

Oleh itu … jika nak cuba korset Premium Beautiful ni sebelum membeli pun boleh ..

Puanbee : tie2kay@gmail.com

Maklumat lengkap tentang Premium Beautiful – link

Testimoni pemakaian saya sendiri pada hari pertama dan kedua – link

Dah tu amalkan pulak herba maharani ni mesti meletop punya lah 🙂

Bermula Dengan Premium Beautiful

Semalam punya cerita , akhirnya saya dah pun menjadi salah seorang pengguna Premium Beautiful , dari tahun lepas si ayu jamal ajak join bisnes ni , tapi al-maklumlah .. saya tak banyak duit kot nak beli Premium Beautiful ni.. Sampai lah ……. semalam , Ayu Jamal datang ke rumah tanpa cakap apa-apa , sekali dia beri saya guna Premium Beautiful dan tolong buat testimoni , sambil tu dia dah daftarkan nama saya sebagai pengedar , di sebalik semua tu .. saya rasa .. ermm tak pe lah .. saya cuba Premium Beautiful dan akan memberi testimoni paling jujur dan terbaik yang saya boleh cakap disini ..Insyallah ..

Kalau ada yang nak membeli tu syukur lah .. Rezeki tuhan bagi kan .. dari saya duk tulis benda-benda tak mendatangkan faedah untuk diri saya dan keluarga saya tu .. adalah lebih baik saya cuba berbisnes Premium Beautiful. Malas dah nak bergantung harap pada syarikat-syarikat iklan.

Semua semangat ni saya dapat dari Denaihati juga.. dia gunakan blognya untuk berbisnes .. saya pun nak buat gitu …

Setakat ni baru pakai 2 hari :

Hari pertama : Pakai jam 3 petang semalam , tak de rasa apa sangat pun … org kata ketat , senak dan susah nak pakai .. dan saya kata  memang susah nak pakai , senak sikit tang perut , untuk seluar tu tak rasa ketat apa sangat pun biasa saja. Untuk corset bahagian atas pun masih ok dan tak rasa sendat senak tu .. cuma corset bahagian pinggang memang agak senak .. lagi-lagi kalau nak duduk di bahagian memandu .. perghh tertekan perut …

Malam saya nak tidur , pakai juga 3 bahagian corset premium beautiful ni , tapi tak boleh tidur .. so saya buka corset tengah dan pakai corset atas dan corset seluar je , baru selesa tidur ….. tapi .. bila buka dah rasa tak sedap ..

Tak sangka sedap pulak badan pakai Corset Premium Beautiful ni , siyesss saya pernah pakai bermacam jenis corset , semasa saya dalam berpantang dan konon-konon nak jaga badan dedulu lah .. tapi rimas dan agak kecewa , bila corset yang di beli cepat sangat merenggang dan juga koyak …

Bangun pagi , saya buka nak mandi kan .. walaupun tak rasa apa2 kesakitan ketika pakai corset seluar tu … tapi bila buka peha rasa sengal-sengal .. Ok .. dalam kepala saya fikir … mungkin sebab fungsi FIR nya sedang bertindak ….

Hari kedua : Adalah hari ni ..Masih pakai lepas subuh tadi … sehingga sekarang , senang je pakainya .. cuma kalau nak terkucir kena rajin lah sikit .. orang yang kuat minum air macam saya ni , kejap-kejap nak pergi ke rest room , alahai ….

P/S: Nak ambik gambar tapi tak de jurugambar .. haha tunggu lah nanti-nanti .. tak berani promo lebih2 tunggu testimoni lain dari saya.

Apa pun terima kasih AYUJAMAL kerana sponsor yang telah di buat ..

Nak cuba Corset Premium Beautiful ?

Puanbee Email : tie2kay@gmail.com