Fatin Liyana Pakai Corset PB – Dapatkan Postur Badan Yang Cantik

Terkejut den bila seorang kawan bagitau Fatin Liyana pakai Pb , dah baca ke belum blog dia ? Ececehhh .. saya pun try lah google ..wahhh berderet blog tulis pasal ni. Ye .. betul kata Fatin Liyana tu … Selepas pakai PB (Premium Beautiful Corset ) postur badan akan nampak cantik dan menarik. Semua terletak je , tak kira lah korang kurus ke , tembam ke , chubby ke .. gemuk ke macam saya ni. Suka …

 Pengalaman Fatin Liayana Memakai Korset Premium Beautiful (PB)

fatin liyana pakai pb

Sebelum pakai PB 

Hari ni hari ke 6 aku pakai PB. Baru pakai hari ke-6 dah cerita pasal pengalaman elehh lorat ah. Yelah kalau aku tak cerita, nanti korang inbox aku sensorang pulak and tanya ‘Best tak kai PB, ada perubahan tak?’ ha… kalau sorang takpe..kot dah beratus-ratus orang tak kena kematu jari jemari I nak menaip? So baiklah aku tulis sensiang..

PB ni comprises 3 pieces. Long Bralong girdle dan waist nipper. Masa memula nak pakai long girdle, memang macam bertarung dengan nyawa sikit. Boleh bawak bergaduh haha maybe sebab first time kan. Tapi bila dah pakai ok je, selesa. Tak ketat sangat dan memang body hugging. Long bra ok. But my favourite is waist nipper. Bila dah pakai long bra and girdle, posture dah tegak tau. Tapi bila pakai waist nipper, bertambah-tambah tegak. Lagipon body nampak kemas je, without lemak lebihan tersembul sana sini 🙂

fatin liyana

Selepas pakai PB

 6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk, before and after. Which I am so happy right now!

Sambung baca pengalaman Fatin Liyana disini –> http://honeykoyuki.blogspot.com/2012/09/menuju-ke-arah-postur-badan-yang-cantik.html

Bab posture tu memang betul , tak tipu … saya tau lah ..saya kan pakai PB … bila pakai PB jangan lah nak minum makan banyak-banyak ..senak perut .. makan pun beringat je .. ahaks… eii tambah semangat nak pakai PB .. tapi terpaksa di stop dulu atas sebab-sebab tertentu 🙂

Nak beli Pb sila ke — SINI

Related :

  1. Bengkung Paling Senang Nak Di Pakai Selepas Bersalin
  2. HOT ! SHORT BRA TERBAIK DI JUAL ONLINE , TERBAIK DI PASARAN.
  3. Testimoni Herba Maharani “Tersangat Best”
  4. Bio Ever Nano Cream | Krim anti penuaan , merawat symptom menopause dan megetatkan vagina wanita bersalin.
  5. Herba Maharani | Herba Untuk Wanita
  6. Kebaikkan memakai Premium Beautiful Korset semasa dalam pantang
  7. Lactolie : Sembelit ? Buang Air Besar Berdarah ?
  8. Lactolite – Ubat Sembelit , Kempiskan Perut & Buang Toksin

Bio Ever Nano Cream | Krim anti penuaan , merawat symptom menopause dan megetatkan vagina wanita bersalin.

krim pulih kan dara , beri kenikmatan kepada suami isteri , Saya belum pernah promot Bio Ever Nano Cream ini di blog kerana saya rasa krim ini mahal , saya rasa tak ada orang nak beli , tetapi krim ini sangat bagus dan terbaik lah di antara krim-krim lain.

Kisah 1 : satu hari saya balik ke kampung kakak ipar saya bercerita pasal krim Bio Ever ni , dari segi kegunaan suami isteri lah kebanyakkanya .. bagaimana wanita-wanita yang bergelar cikgu2 yang merupakan kawan kepada kakak ipar suka sangat dengan krim Bio Ever ni , kebanyakkan wanita ini suka dan menjadi pelanggan tetap dah ..

Susah saya nak terjemahkan disini , tapi krim ini memang elok di gunakan oleh wanita yang telah pun melahirkan anak di vagina nya untuk kembali merasai kenikmatan suami isteri , macam dara gitu .. Juga elok sangat di gunakan oleh wanita yang telah masuk atau hampir mengalami menopouse. Wanita yang lanjut usianya akan ada kesan Vagina kering misalnya. Oleh itu krim ini sangat-sangat membantu. Itu dari segi hubungan intim.

Kemudian kisah 2 : Pelanggan tetap saya yang membeli Herba Maharani bertanya Bio Ever ada jual tak ? sebab kawan beliau bercerita tentang kehebatan krim Bio Ever dan beliau nak cuba , di samping itu .. kawan nya sendiri order 2 kotak krim Bio Ever .. punya hebat krim Bio Ever ni.

Setelah saya melalui 2 kisah di atas baru saya berani untuk jual produk ni , serius tak berani jual kalau tak tahu benda tu bagus atau tidak ok…Bio Ever Nano Cream juga sesuai untuk di gunakan untuk menegangkan kulit , jerawat dan tompok hitam.

krim untuk hilangkan jerawat

  • Teknologi Nano, terapi hormon dengan teknik penembusan terpantas.
  • Penegangan tanpa suntikan
  • Nyahtoksid dan Mengaktifkan semula sel- sel dalam tubuh
  • Menstabilkan metabolisme & hormon
  • Sebagai Krim Anti Penuaan dan merawat symptom menopause , menganjalkan kulit yang melendut, membentuk punggung yan kembali seperti dara.
  • Menegangkan dan mengangkat payudara yang kendur agar kembali sihat dan cantik
  • Mengetatkan VAGINA yang sudah bersalin – memberikan lebih keintiman dalam hubungan suami isteri.
  • Tiada BAHAN KIMIA – 100% HERBA SEMULAJADI
krim pulihkan dara

Rupa krim tersebut !!

Bio Ever Nano Krim adalah Krim 3 in 1 ( Kesihatan, Kecantikan dan Hubungan intim suami isteri)

  • Dimana bertindak melalui salur darah dengan membawa oksigen hingga ke bahagian- bahagian jauh. Oksigen yang cukup, akan memberi kesan dengan memulihkan sel-sel yang sudah lema & detox ..
  • Kesannya, ia membantu menyeimbangkan hormon melahirkan sel- sel baru.Gunakanlah Bio- Ever untuk membantu tubuh anda mencapai keseimbangan horman kerana anda boleh mengembalikan kesihatan dan kecantikan yang optima apabila horman di dalam tubuh anda seimbang. Krim hebat yang menggunakan sistem biotekonologi (liposom) untuk menghantar kebaikan rumusan aktif.

Rumusan UtamaBio Ever Cream Nano :

1.Pegaga Centella Asiatica) :

  • Kaya dengan vitamin A & C
  • Menggalakkan penyembuhan luka
  • Merangangkan sintesis
  • kolagen.

2.WildYam Dioscorea Villosa) :

  • Komponen aktifnya, diosgenin boleh ditukar kepada phytohomon yang mirip dengan aktiviti hormon progesteron
  • Mengawalatur metabolisme & Antioksidan dan meregangkan otot.

3.Kacang Soya glycine Soja) :

  • Komponen aktifnya, isoflvone boleh ditukar kepada phytohorman yang mirip dengan aktiviti hormon estrogen
  • Membantu masalah endokrin & membantu sintesis kolagen, memutih dan melembapkan kulit.

4.Resveratrol :

  • Anti oksida, didapati pada tumbuhan, buah- buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi bertindak untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.
  • Kesan-Kesan yang boleh dialami daripada RESVERATOlantaranya:-
  1. Melindungi dan mengaktifkan mitokndria
  2. Mengaktifkan gen anti-penuaan
  3. Meningkatkan daya ketahanan
  4. Membina daya ketahanan terhadap kanser
  • Kebaikan lain :
  1. Mengurangkan kerosakan DNA dan sel-sel.
  2.  Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson
  3. Menyelaraskan paras gula dalam darah dan memperibaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetis
  4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.

Menyembuhkan pelbagai masalah dari segi kulit :

  • muka pucat
  • kusam
  • kurang seri eye bag besar, eye gelap
  • berjeragat jerawat
  • kaki tumit pecah
  • kesan gelap dibawah lengen
  • kesan gelap di bahagian paha juga boleh diatasi.
  • Menghilangkan rambut beruban.

PENGGUNAANNYA BOLEH NAMPAK DALAM MASA 20 MINIT SAHAJA. 

Harga RM220  

Pos : RM15 

email : tie2kay@gmail.com

 

Cara Sukat Saiz Short Bra dan Harga Short Bra Premium Beautiful

mantapkan payudara dengan short bra premium beautifulSalam hormat kepada pelanggan yang berminat untuk membeli short bra. Ramai yang mesej tanya harga dan saiz badan. Saya tak letak harga di blog kerana harga mengikut saiz badan masing-masing. Jadi untuk memudahkan pelanggan saya letak disini cara betul nak sukat bra ni , short bra ni unik dan lain dari short bra yang di jual di pasaraya biasa. Sila klik tajuk link di bawah untuk membaca kelebihan short bra premium beautiful.

Serba sedikit menjawab persoalan yang biasa di tanya  :

  1. Short bra premium beautiful tak ada span tetapi boleh up payudara dan kemaskan payudara. Sesuai untuk orang yang nak pakai kebaya .
  2. Short bra premium beautiful mempunyai getah jenis lebar ,  tak mudah longgar dan selesa .. grip yang kemas.
  3. Renda short bra ni untuk pengaliran udara yang balik , tetapi tidak timbul corak renda tu jika korang pakai baju lincin.

HOT ! SHORT BRA TERBAIK DI JUAL ONLINE , TERBAIK DI PASARAN.

Sekarang saya letak cara mengukur dan mendapatkan anggaran harga untuk short bra.

Cara sukat :

  1. Sukat di bahagian puncak dada (dalam cm)
  2. Sukat di bahagian bawah dada (dalam cm)

Fomula nya : Sukatan 1 – Sukatan 2 = ?

Contoh :

Bahagian atas puncak dada : 85cm – Bahagian bawah dada : 75 cm

85-75 = 10cm

Dah dapat sukatan 10cm , korang boleh terus mesej saya dengan beritahu jumlah tersebut. Jika hendak kan saya menyukat korang boleh juga , tetapi pastikan tinggal di kawasan berdekatan lah.

HARGA * Jika benar-benar berminat , harga boleh di runding lagi … tetapi tidak melebihi harga ahli lah … 

RM 480 saiz kecil 

RM 528 saiz besar 

Terdapat dari saiz S , M , L , XL , 2L , 3L , 4L , 5L 

HUBUNGI PUANBEE :  email : tie2kay@gmail.com

Bengkung Paling Senang Nak Di Pakai Selepas Bersalin

Pemakaian bengkung selepas besalin memang popular dalam adat tradisi orang melayu di Malaysia ni , namum berapa ramai yang praktikkan pemakain bengkung ni ? Saya sendiri beri berbagai alasan untuk tidak memakai bengkung ketika selepas beranak , dan natijahnya .. perut mengembang , bukan buncit macam lelaki yang buncit tu , tapi sebaliknya kulit yang menggelebeh..

Untuk mengembalikan kulit perut seperti sediakala memanglah kena berdisiplin memakai bengkung. Bengkung juga banyak pilihan di zaman sekarang , nak yang mahal ? nak yang murah ? bergantung pada si pemakai …

Tapi alang-alang dah membeli apa kata kita beli sesuatu yang sangat bermanfaat untuk kesihatan badan kita , berkualiti .. tahan lama , serta mudah untuk di pakai .. maklumlah selepas bersalin , pegerakkan agak terhad kan ? susah nak bergerak sebab luka-luka jahitan , sebab sakit batu meroyan sebagainya lagi… jom tengok kenapa korang harus pilih bangkung yang dari Premium Beautiful ini.

pakai bengkung selepas besalin

  1. 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  2. Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  3. Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  4. Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  5. 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  7. Ada FIR untuk pengaliran darah , membuang selulit serta membakar lelemak di kawasan perut.

Harga mengikut saiz korang , kena sukat dalam inci , very ekslusif kan ? beli bengkung pun ada saiz , disukat mengikut badan dan nak pakai pun mudah .. Sebanarnya selepas beranak , adalah masa paling sesuai untuk kembali langsing , jaga lah sebelum terlewat … sangat rugi kalau korang beli corset lepas tu tak pakai sebab tak selesa , biar beli mahal sikit dan boleh pakai hari-hari , nak cuci pun senang.. saya cakap bukan kerana saya nak jual benda ni tak.. saya berani cakap sebab saya dah pakai lebih 8 jam sehari .. dulu2 semasa beranak kan anak saya yang tiga orang bermacam jenis corset saya beli tau …tapi semua tk boleh pakai lebih dari 2 jam.. sebabnya selepas besalin makan memang kita jaga dah , cuma perlukan bantuan untuk kecutkan kulit perut yang mengembang selama 9 bulan tu kan ?

Harga bermula dari RM 600- RM900

Hubungi saya puanbee

tie2kay@gmail.com

P/S: Fasha Sanda dan Yanmieonline meh sini beli bengkung 🙂

Satu Hari

Baru selesai buat kerja , inilah dinamakan kerja sendiri ikut masa sendiri kerja keras dapat gaji , kira sendiri .. tetapkan sebulan nak berapa kita buat sehabis baik… bak kata Denaihati lah , buatlah apa pun tapi kena bersungguh2 , ibarat beli kereta kalau letak dirumah dan bayar duit tiap2 bulan tak guna juga.

Betul kan ?

20120524-005532.jpg

Inilah apa yang saya buat hari ni , bangun pagi dah setting time nak jumpa siapa , mula dengan adik hans baju putih tu .. buat kerja antara jam 3 pm ke 5 pm , balik rumah buat apa yang patut keluar lagi jumpa dua lagi kawan dan sharing .. yang ni kejap je dah nak maghribkan so beransur .. ambik kakak pun dah 6.30pm , balik rumah buat apa yang patut lagi .. jam 8pm betolak ke damansara … sembang lagi sampailah jam 11 pm baru balik .

Buat apa yang patut tu termasuklah uruskan anak- anak , mandikan bagi
makan dan susu segala .. kan .. bisnes bisnes juga anak2 tetap kena jaga.

Terima kasih juga pada ayujamal .. ish sungguh berkepimpinan lah ayujamal ni sangat2 memberi semangat dan membantu lah ..

Allhamdulillah sangat berbaloi … jumpa orang pelbagai ragam dan perangai tapi berbaloi 🙂