DRAMA ARAHAN TERBARU AZIZ M.OSMAN,MY DARLING INSPEKTOR DANIEL

Aziz M. Osman antara pengarah terbaik di Malaysia. Siapa tak kenal pengarah yang sorang ni kan? Antara filem arahan dia XX-RAY, Puteri Impian & banyak lagi.. Kebanyakkan Filem Arahan beliau tidak mengecewakan sejak dulu lagi. Begitu juga dengan drama drama arahan beliau.

Aziz M.Osman yang lahir dari keluarga seni dimana Arwah ayahnya M.Osman seorang Penyanyi terkenal zaman 60an kalau tak silap. Antara Lagu popular arwah Ayahnya M.Osman adalah Suzana. Walau bukan zaman saya tapi lagu ni memang menjadi lagu kegemaran saya ok!

Ibu kepada Aziz M.Osman, Afida Es juga seorang pelakon cuma mungkin kurang aktif sekarang. Adik beradik beliau, Zulkifli M.Osman selain mengarah, juga berlakon.

Aziz M.Osman mula mengarah sejak tahun 1990. Antara pencapaian terbaik beliau selama berkecimpung dalam industri perfileman adalah

  • Direktor Terbaik (Baginda) … TV3’s Skrin Award 97/98, 1998
  • Editor Terbaik (Femina) … 11th Malaysia Film Festival, 1994
  • Direktor Seni Terbaik (Femina) … 11th Malaysia Film Festival, 1994
  • Direktor Baru Berbakat (Fenomena) … 9th Malaysia Film Festival, 1990
  • Pelakon Kanak-kanak Terbaik (Sayang Anakku Sayang) … 22nd Asia Film Festival, South Korea, 197

Itu serba sedikit background tentang pelakon & pengarah terkenal Aziz M.Osman yang saya tahu hehehehe.

Terbaru Aziz M.Osman kembali mengarahkan drama terbaru untuk tayangan Astro Ria. Drama berjudul My Darling Inspektor Daniel adalah terbitan Skop Productions Sdn Bhd.  Ia menampilkan pelakon seperti

Aaron Aziz sebagai Daniel
Siti Elizad sebagai Hannah
Elizabeth Tan sebagai Maya Adrianna
Dazrin Kamarudin sebagai Danish
Erra Fazira sebagai Maria

Juga menampilkan Zarul Umbrella & Shahir AF dalam drama ni.

Drama ni bakal di tayangkan mulai 31 Julai 2017, setiap Isnin hingga Khamis Jam 10 Malam di Astro Ria & Astro Ria HD sebanyak 16 episod. Takde la panjang sangat so kurang la risiko cerita meleret leret, kan? Sebab drama melayu ni kalau terlampau panjang dia jadi meleret leret sangat sampai pertengahan orang dah mula jemu nak follow.

Drama ni mengantikan drama Mencintaimu Mr Photographer. Pengarahnya dah cukup hebat, Tak mustahil dramanya jugak tidak kurang hebat la kan. Walaupun tajuk drama masih di bayangi korean drama gitu. Mungkin trend tajuk drama sekarang. So, pengarah pun terpaksa ikut trend juga la kan.

Jadi buat peminat drama melayu jangan lupa follow drama ni nanti ok!

KENALI SIAPA SEBENAR NEERA AZIZI, HEROIN DRAMA MISS KAPTEN CIKGU WAIZ

Sapa kat sini sedang follow drama Miss Kapten Cikgu Waiz.. Saya? Of course belum lagi tengok walau 1 episod.. Hahahaha.. Busy sikit sekarang ni nak layan drama tapi memang selalu dok nampak la iklan di kat TV. Tapi ada nampak jugak followers drama ni mula up pasal drama ni.. Yelah, kalau drama ni mengetengahkan pelakon yang cantik & handsome confirm la ada yang nak menonton kan?

Bila tengok pelakon yang pegang watak Heroin dalam drama ni tertanya juga sapa pelakon ni. Tak pernah nampak sangat muka dia kat mana2 drama melayu.. Rupanya pelakon baru tapi Drama Miss Kapten Cikgu Waiz ni bukan drama pertama dia berlakon. Selepas menilik dalam geluk jampi google rupanya dia dah pernah berlakon dalam drama Sayangku Kapten Mukriz & patahnya sebelah sayap. Sebab mungkin bukan watak utama maybe ada yang tak perasan kot termasuk cheq.. hehehehe

 

Alang2 dah dok skodeng sapa pelakon yang pegang watak Miss Kapten ni.. Moh ler Milah share biodata si cantik manis Neera Azizi

Nama Penuh: Nurazneera Azizi

Nama Panggilan: Neera Azizi

Umur: 19 (2017)

Kerjaya: Pelakon

Drama: Cinta Tangkap Muat, Sayangku Kapten Mukhriz, Patahku Sebelah Sayap, Ainur Mardhiyah, Miss Kapten Cikgu Waiz (2017)

Laman Sosial:

Facebook: https://m.facebook.com/neeraaziziofficial/

Twitter: https://twitter.com/ninineeraa

Instagram: https://www.instagram.com/neeraazizi/

 

Muda lagi baru 19 tahun rupanya.. Mesti ramai peminat ni. Muda, cantik & muka pun pan asia katanya. Tak tau la mix apa kan. hehehehe

Biodata Hisyam Hamid | Drama abang bomba i love you

Assalamualaikum , mana datang la biodata Hisyam Hamid ke blog ni. Akak tak update lagi woii .. Dah lama tak berapa follow drama. Sibuk menjahit baju sekarang. Untuk tidak menghampakan peminat DRAMA ABANG BOMBA , I LOVE YOU nah akak update kan biodata pelakon utama di Hisyam Hamid. Beliau sudah pun berkawin selama lebih 8 tahun dan beliau artis atau pun Singapore , bukan artis Malaysia kan.. Tapi glamour di Malaysia. Anak-anak den suka sangat .. mak nya jeling jeling tumpang tengok je lah .. Memeriahkan suasana.

BIODATA HISYAM HAMID
BIODATA HISYAM HAMID

Read More

Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz

Profile Aaron Aziz Atau Seth Tan

Salam Bahagia 🙂

ececeeehhh sakit gigi lak , tapi tengah layan nora elena episod 17 ni memang best ..ahak ahak dah termelekat pulak …. jadi sambil – sambil tu meh layankan Profile Hero Dalam darama Nora Elena iaitu Aaron aziz ataupun Seth Tan ..

Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz
Biodata, Profile dan Gambar Aaron Aziz

PROFIL AARON AZIZ

Nama: Aaron Aziz

Umur: 35

Warga negara: Singapura

Status: Berkahwin

Isteri: Diyana

Anak: Danish, 3, dan Dwi, 1 tahun setengah

Website: