Articles Tagged with bayi

AWAS! INI SEBAB WANITA HAMIL HARUS ELAK MAKAN SUSHI

Bagi wanita wanita yang sedang hamil tentu nak jaga kandungan sebaik mungkin agar anak yang di kandung nanti membesar dengan sihat & lahir dengan sempurna kan. Mana ada ibu bapa yang harap anak dalam kandungan menghadapi apa2 masalah kesihatan apatah lagi bila lahir. Semua mengharapkan yang terbaik. Sebab tu la…

Read More

GAMBAR TERKINI ANAK SHAHIEZY SAM & SYATILLA MELVIN

Semua orang tahu pasangan selebriti terkenal Shahiezy Sam & syatilla Melvin baru menimang cahaya mata  lebih kurang 3 bulan lepas. Ni rasanya baru lepas pantang kot Syatillia melvin. Pasangan selebriti terkenal ni di kurniakan seorang baby boy yang sangat comel siap berlesung pipit lagi. Serius melting tengok gambar si syeriv…

Read More

Sembelit dan Baby Syamim

syamim . - Sembelit dan Baby Syamim

Salam dan hai .. masaalah sembelit pada anak kecil pula , biasalah kan .. kehidupan berkeluarga ni memang tak dapat lari dari masaalah kecil begini , Baby syamim .. berusia 1 tahun 2 bulan sekarang… walaupun masih lagi meneruskan penyusuan ibu , tetapi syamim dan mula makan , macam-macam makanan…

Read More

Cukur rambut bayi di kedai “ane”

2014 02 06 19.02.22 - Cukur rambut bayi di kedai "ane"

Bukan tak nak cukur rambut bayi masa bayi baru lahir. Selepas baby syamim di lahirkan , ada lah juga buat kenduri arwah dan doa selamat sambil untuk cukur rambut syamim tu. Tapi mak cik bidan yang biasa cukur tu cakap dia tak boleh buat. Sebab mata dah kelabu. Nak cari…

Read More

Pusat Bayi Tersembul

2013 12 12 19.55.13 - Pusat Bayi Tersembul

Kadang-kadang rasa takut juga bila jaga anak kecil sorang-sorang dan kuat menangis , lelaki pula tu .. almaklumlah biasa jaga anak perempuan saja. Lagi pun setiap anak lain ragam nya. Alhamdulillah ..dulu walaupun saya begelar ibu pada usia muda (sekarang pun muda lagi ) ketiga-tiga anak perempuan saya jenis tidak…

Read More

Hari ke 11 check kuning

wpid 20131121 115303 - Hari ke 11 check kuning

Paras kuning nya makin menurun , tapi tu laaa .. masih kena berulang ke klinik untuk mendapatkan paras normal iaitu 5. Sebelum ini. 11.5 13.5 11.5 9.5 7.3 Sikit lagi nak … Bahaya jika bayi ada jaundis atau kuning ni adalah demam panas dan sawan tarik kalau terlalu tinggi. Setakat…

Read More

Kejadian 21-12-12 – Tahniah!

kejadian 21-12-12

Inilah kejadian 21-12-12. Dek kerana tarikh ini blog saya menerima perubahan mendadak. Kecoh sementara walaupun sebenarnya kisah 21-12-12 telah lama saya tulis. Tahun 2011 dulu. Tak sangka orang akan membangkitkan kisah itu sekarang. Mari tengok wajah tenang di kecil mulus ini. Geram nya tengok baby .. Tahniah di ucapkan buat…

Read More